Facebook Pixel Πήρε 0-0 από τη Λέγκια ο Ατρόμητος - Έχει ελπίδες πρόκρισης!
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-08 23:51:00

Τα έδωσε όλα στην Βαρσοβία ο Ατρόμητος - Σώθηκε απ’ τα δοκάρια - Πήρε «Χ» - Μπορεί την πρόκριση!

του Δημήτρη Σκούφου
Τα έδωσε όλα στην Βαρσοβία ο Ατρόμητος - Σώθηκε απ’ τα δοκάρια - Πήρε «Χ» - Μπορεί την πρόκριση!

Έμεινε στο 0-0 και έχει πολλές ελπίδες εν όψει της ρεβάνς.

Με την "λευκή" ισοπαλία έφυγε από την Βαρσοβία με αντίπαλο την Λέγκια ο Ατρόμητος και διατήρησε σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στα play off του Europa League, έχοντας την ρεβάνς στο Περιστέρι σε περίπου μία εβδομάδα (14/8).

Οι Περιστεριώτες απειλήθηκαν σημαντικά, είδαν τα δοκάρια να τους σώζουν σε δύο φάσεις, όμως είχαν σε εκπληκτική ημέρα τόσο τον Σπύρο Ρισβάνη, όσο και τον Μπάλας Μέγιερι, που έπιασε τα... άπιαστα.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο Ατρόμητος ήθελε να περιμένει την Λέγκια, η οποία πήρε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Μέγιερι. Οι παίκτες του Αναστασίου έδειχναν αδυναμία στο κράτημα της μπάλας και ως εκ τούτου στην δημιουργία και για αυτό το λόγο δεν είχαν κάποια καλή φάση στο ενεργητικό τους, απέναντι στον κίπερ των Πολωνών.

Ένα σουτ του Άντολιτς στο 16' και ένα του Νοβίκοβας στο 40' δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μέγιερι, την ώρα που ο Ρισβάνης δέσποζε παντού στην αμυντική γραμμή των Περιστεριωτών, καθαρίζοντας φάσεις και κλείνοντας όσες τρύπες άφηναν ανοιχτές οι συμπαίκτες του.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ζόρισαν, καθώς η Λέγκια μπήκε πιο αποφασισμένη και μάλιστα στο 50' είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Νοβίκοβας, με τον Μέγιερι να βρίσκει την μπάλα.

Στο 66' ο Κουλένοβιτς απείλησε μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 74' οι Πολωνοί είχαν και δεύτερο δοκάρι, όταν ο Καρλίτος εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στα ακροδάχτυλα του Μέγιερι και ύστερα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 82΄ απώλεσαν νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Λουκίνιας, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τον Μέγιερι να λέει "όχι" κάνοντας την απόκρουση της βραδιάς.

Ο Ατρόμητος κράτησε μέχρι το τέλος το μηδέν και έφυγε με σημαντικό αποτέλεσμα, που του δίνει πολλές ελπίδες εν όψει της ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στο Περιστέρι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπάλας Μέγιερι κέρδισε στο... νήμα τον Σπύρο Ρισβάνη για το βραβείο του MVP. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας προέβη σε ορισμένες σωτήριες και εντυπωσιακές αποκρούσεις που κράτησαν το μηδέν για τον Ατρόμητο, δίνοντάς του πολλές ελπίδες για την ρεβάνς στο Περιστέρι.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Μέγιερι στο τέρμα, τους Ρισβάνη και Γούτα στο κέντρο της άμυνας, τον Νάτσο στο δεξί άκρο (πήρε τη θέση του Κιβρακίδη) και τον Κατράνη στο αριστερό. Στα χαφ ήταν οι Μάντσον και Κάχιλα, τριάδα μπροστά οι Μανούσος, Χαρίσης και Ούμπιδες και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Για την Λέγκια Βαρσοβίας ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Άντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβικόβας, Αντρέ Μαρτίνς, Βέσοβιτς, Γιεντρεγτζικ, Λουκίνιας και Κουλένοβιτς.

Λέγκια Βαρσοβίας (Αλεξάνταρ Βούκοβιτς): Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Άντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβικόβας, Αντρέ Μαρτίνς, Βέτσοβιτς, Γιεντρέιτζικ, Λουκίνιας, Κουλένοβιτς (66' Καρλίτος).

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Κατράνης, Γούτας, Κάχιλα, Χαρίσης (72' Ουγκράι), Ούμπιδες (61' Ρόσα), Μανούσος (84' Ταλόχα), Μάντσον, Νάτσος, Βέλλιος, Ρισβάνης.

Η ΦΑΣΗ: Η επέμβαση του Μέγιερι στο 82ο λεπτό είναι το highlight της αναμέτρησης. Ο κίπερ του Ατρομήτου έκανε απίστευτη εκτίναξη σε σουτ του Λουκίνιας και κράτησε την ομάδα του, όπως έκανε σε πολλές φάσεις μέσα στο παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ατρόμητος πέρασε από δύσκολες στιγμές στην Βαρσοβία, εμφάνισε αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας και στην δημιουργία, αλλά έφυγε με το 0-0 που τον αφήνει "ζωντανό" για την πρόκριση στα play off του Europa League.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags