Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Αντρέ Σιμόες τρέχει το απόλυτο στις ευρωπαϊκές συμμετοχές με την Ένωση
| 2019-08-13 18:38:00

Το κρυφό χαρτί της ΑΕΚ - Αυτός έχει το απόλυτο με την Ένωση - Θα συνεχίσει την παράδοση;

Sportdog Team
Το κρυφό χαρτί της ΑΕΚ - Αυτός έχει το απόλυτο με την Ένωση - Θα συνεχίσει την παράδοση;

Ποιος παίκτη της Ένωσης τρέχει το δικό του ρεκόρ;

ΑΕΚ: Με τον Αντρέ Σιμόες να τρέχει το απόλυτο στις ευρωπαϊκές συμμετοχές με την Ένωση και να μην έχει απουσιάσει ούτε μια φορά θα παραταχθεί η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο απέναντι στην Κραϊόβα.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

"Ο Αντρέ Σιμόες, που θα εκπροσωπήσει αύριο το απόγευμα τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κραϊόβα, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας που έχει το απόλυτο των συμμετοχών και στους έντεκα αγώνες της προκριματικής φάσης τους οποίους έχει δώσει η ΑΕΚ από την ημέρα της επιστροφής της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα από τις 28 Ιουλίου 2016 και το 0-0 με τη Σεντ Ετιέν στο Ζοφρί Γκισάρ! 

Ο Πορτογάλος μέσος έχει έντεκα στους έντεκα προκριματικούς και συνεχίζει ακάθεκτος χωρίς την παραμικρή απουσία, σε όλους βασικός με επτά 90λεπτα και τέσσερις αλλαγές, τις δύο από τον Ούγκο Αλμέιδα και μία φορά από Αϊντάρεβιτς και Γαλανόπουλο.  

Ο Αντρέ Σιμόες έχει μάλιστα σκοράρει δύο φορές στο ματς με την Μπριζ στα πλέι οφ του UEFA Europa League 2017-18 στο οποίο κέρδισε και το πέναλτι για να γίνει το 1-0. 



Με δέκα συμμετοχές στους έντεκα προκριματικούς της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας της ΑΕΚ ακολουθεί ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος απουσίασε μόνο από τον πρώτο περσινό αγώνα με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη και μπήκε αλλαγή στη ρεβάνς, ενώ στους υπόλοιπους εννιά αγώνες από τον πρώτο με τη Σεντ Ετιέν ήταν βασικός. 

Το απόλυτο των συμμετοχών, αν και τρίτος στη σχετική λίστα με εννιά συμμετοχές, έχει ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ο οποίος δεν έχει χάσει προκριματικό από το καλοκαίρι του 2017 που ήρθε στην ομάδα και είναι ο τρίτος στη σχετική λίστα με εννιά ματς! Μπήκε αλλαγή στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και έπαιξε βασικός σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες μέχρι και αυτόν με την Κραϊόβα την περασμένη Πέμπτη! Και ο «Κλώνα» έχει σκοράρει δύο φορές στους καλοκαιρινούς προκριματικούς! 

Από τους ποδοσφαιριστές, που ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας, ακολουθούν Μπακάκης και Λιβάγια με 8 συμμετοχές, 7 έχει ο Κώστας Γαλανόπουλος, που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με την ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ στο Ζοφρί Γκισάρ, από έξι συμμετοχές έχουν Τσιγκρίνσκι και Λόπες, ακολουθούν με πέντε οι Μπάρκας, Βράνιες και Χουλτ (ο οποίος επίσης έχει πέντε στους πέντε προκριματικούς από τότε που αποκτήθηκε), τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί ο Μάριος Οικονόμου, ενώ από μία φορά σαν αλλαγή έχουν αγωνιστεί Γιακουμάκης και Αλμπάνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ion Oblemenco της Κραϊόβα επτά ποδοσφαιριστές έπαιξαν για πρώτη φορά ευρωπαϊκό ματς (και φυσικά και… αγώνα προκριματικής φάσης) με τη φανέλα της ΑΕΚ και πρόκειται για τους Σβάρνα, Παουλίνιο, Σιμάο, Ζεράλδες, Βέρντε αλλά και τους Κρίστιτσιτς και Ολιβέιρα που μπήκαν αλλαγή! 

Συνολικά από την ημέρα της ευρωπαϊκής της επιστροφής και στους έντεκα προκριματικούς που έχει δώσει η ΑΕΚ χρησιμοποίησε σαράντα ποδοσφαιριστές και τα έντεκα… καλοκαιρινά της γκολ έχουν πετύχει επτά παίκτες. Από δύο γκολ έχουν πετύχει Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης και Λιβάγια και από ένα τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ της και είναι οι Χριστοδουλόπουλος, Γκάλο και Μπακασέτας."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags