Facebook Pixel ΑΕΚ: Ερωτηματικό ο Τσιγκρίνσκι, κινείται για δύο στόπερ η Ένωση
| 2019-08-13 19:45:00

"Τρελαμένοι" στην ΑΕΚ με top όνομα - Τον... τελειώνουν - Φέρνουν αντικαταστάτη!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τρελαμένοι" στην ΑΕΚ με top όνομα - Τον... τελειώνουν - Φέρνουν αντικαταστάτη!

Έχουν ήδη βρει διάδοχο, τι έγινε στα Σπάτα. Ρεπορτάζ-φωτια.

Για έναν γνωρίζαμε, για δύο είναι πλέον ξεκάθαρο πως κινείται η ΑΕΚ. Για κεντρικούς αμυντικούς ο λόγος, με τον Αμπντουλαγέ Μπα, τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό της Ράγιο Βαγιεκάνο και τον Ρούμπεν Γκάμπριελσεν, τον Νορβηγό στόπερ και αρχηγό της Μόλντε.

Διαφορετική η στόχευση για τους δύο, με τον Μπα να φαίνεται η αμεσότερη επιλογή της Ενωσης για ενίσχυση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, την ώρα που για τον Σκανδιναβό, η πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» είναι, τουλάχιστον προς στιγμή,  να γίνει η κίνηση για να κλείσει από τώρα για τον Ιανουάριο, οπότε και θα είναι ελεύθερος.

Σε κάθε περίπτωση και πέραν των πιθανοτήτων που υπάρχουν για να κάνει η Ένωση το δύο στα δύο στις συγκεκριμένες κινήσεις, μόνο και μόνο η στόχευση δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο που σκέφτονται στην Ενωση αναφορικά με το μέλλον στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Πέραν της αμφιβολίας που υπάρχει για τον Βράνιες, ο οποίος είναι δανεικός φέτος, χωρίς να υπάρχει option αγοράς από την Αντερλεχτ, το κύριο ζήτημα αφορά τον Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι.

Γνωστή και χιλιοειπωμένη η ευπάθεια του Ουκρανού στόπερ, ο οποίος ήδη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έχει βγάλει δύο τραυματισμούς, ξεκινώντας τη νέα σεζόν από εκεί που… σταμάτησε την περασμένη. Ακούγονται διάφορα από τα αποδυτήρια του Δικεφάλου αναφορικά με τη γενικότερη, σωματική και ψυχολογική κατάσταση του «Τσίγκρι» και παρότι τα περισσότερα είναι διανθισμένα με κάποιες υπερβολές, εν τούτοις ο προβληματισμός είναι και εύλογος και έντονος στην ΑΕΚ, αφού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το κατά πόσον θα μπορέσει ο 32χρονος πλέον Ουκρανός να είναι σε θέση να προσφέρει φέτος στην Ενωση.

Εξ ου και οι κινήσεις για δύο προσθήκες, αφού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αλλά και τη γενικότερη, προβληματική εικόνα του Τσιγκρίνσκι, μοιάζει απίθανο να φτάσουμε – με το καλό – στο τέλος της σεζόν και η ΑΕΚ να ενεργοποιήσει την option για έναν ακόμη χρόνο που έχει στο συμβόλαιο της με τον Ουκρανό. Οπότε, φρόνιμα λειτουργώντας και έγκαιρα, προσπαθεί εφόσον της έχουν παρουσιαστεί οι σχετικές ευκαιρίες να κλείσει από τώρα δύο θέσεις κεντρικών αμυντικών για τα επόμενα χρόνια, έχοντας την σχετική άνεση διαχείρισης ενός πολύ λεπτού ζητήματος, όπως από πέρυσι εξελίσσεται αυτό με την υγεία του Τσιγκρίνσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags