Facebook Pixel ΑΕΚ – Κραϊόβα: «Καμπανάκι» για ΑΕΚ! Πέρασε, αλλά... δεν βλεπόταν – Θα έχει πρόβλημα με Τράμπζονσπορ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-08-15 22:55:00

«Καμπανάκι» για ΑΕΚ! Πέρασε, αλλά... δεν βλεπόταν – Θα έχει πρόβλημα με Τράμπζονσπορ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
«Καμπανάκι» για ΑΕΚ! Πέρασε, αλλά... δεν βλεπόταν – Θα έχει πρόβλημα με Τράμπζονσπορ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση «έκλεψε» το 1-1 από την Κραϊόβα.

ΑΕΚ – Κραϊόβα: Στα πλέι οφ του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 στο ΟΑΚΑ με την Κραϊόβα και με το 2-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει την Τράμπζονσπορ στον επόμενο γύρο.

Η Ένωση που άνοιξε το σκορ με ωραίο γκολ του Μάνταλου, παρουσίασε τρομερά προβλήματα στην άμυνα, δέχθηκε πάρα πολλές φάσεις από τους Ρουμάνους στο δεύτερο ημίχρονο και εάν δεν βελτιωθεί, θα έχει πρόβλημα με τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα.

Το επιθετικό σχήμα και ο σούπερ Μάνταλος

Παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο Μιγκέλ Καρντόσο ξεκίνησε με φουλ επιθετικό σχήμα και έχοντας στην 11αδα μαζί το0υς Λιβάγια και Ολιβέιρα. Συγκεκριμένα, ο Μπάρκας ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Παουλίνιο δεξιά, ο Λόπες αριστερά, οι Βράνιες – Σβάρνας στα στόπερ, οι Σιμόες – Κρίστιτσιτς στον άξονα, ο Ολιβέιρα σέντερ φορ και η τριάδα Ζεράλδες, Λιβάγια, Μάνταλου από πίσω του.

Η Ένωση πάντως, που ξεκίνησε νωθρά στο ματς, παρουσίασε σημαντικά αμυντικά προβλήματα και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο 6’ ο Μάρτιτς αμαρκάριστος από κοντά έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ μετά το τέταρτο πάντως ανέβασε στροφές και με τους Μάνταλο και Λιβάγια να παίρνουν ατομικές προσπάθειες, έκανε την παρουσία της αισθητή. Στο 24’ μάλιστα ο αρχηγός του Δικεφάλου αφού απέφυγε δύο αντιπάλους απείλησε με ένα δυνατό σουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, πάλι μετά από ωραίες ντρίπλες και δυνατό σουτ έγραψε το 1-0!

Το γκολ αυτό κλείδωσε την πρόκριση, ωστόσο... επέφερε και χαλάρωση στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι μέχρι του φινάλε του ημιχρόνου έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα, τα οποία ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Ρουμάνοι. Η καλύτερη ευκαιρία της Κραϊόβα σημειώθηκε στο 33’, όταν μετά από λάθος του Κρίστιτς που έκανε παράλληλη πάσα, ο Μπαρμπούτ μπήκε "σφήνα" και έφτασε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι. Η ΑΕΚ απάντησε στο 40’ με τον Ζεράλδες να βρίσκει με ωραία κάθετη μέσα στην περιοχή τον Ολιβέιρα, όμως ο Πορτογάλος από πλάγια θέση αντί να δώσει πάσα, έκανε το σουτ και ο αντίπαλος πορτιέρε κατάφερε να τον σταματήσει.



Τραγική εμφάνιση, γλίτωσε από... θαύμα την ήττα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τραγική εικόνα και δέχθηκε τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες από την Κραϊόβα. Η Ένωση έδειχνε χωρίς διάθεση και ασύνδετη, ενώ τα κενά στα μετόπισθεν πολλαπλασιάστηκαν. Η Κραϊόβα στο 54’ έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Μπάνκου από βολέ του τερματοφύλακα έφυγε στην πλάτη του Βράνιες και βγήκε τετ α τετ, όμως σούταρε πάνω από την εστία. Η φάση αυτή και η γενικότερη εικόνα της ομάδας του, υποχρέωσε τον Καρντόσο να προβεί σε διπλή αλλαγή, βάζοντας στο ματς τους Σιμάο – Βέρντε αντί των Κρίστισιτς – Λιβάγια.

Οι κινήσεις αυτές δεν βελτίωσαν πάντως ιδιαίτερα την Ένωση και στο 63’ ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ρουμάνοι εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ, ο Μπάνκου έγαλε την σέντρα και ο Ιβάνοφ μετά από λάθος έξοδο του Μπάρκα έγραψε το 1-1 με κεφαλιά.

Πάντως, ούτε το γκολ... ξύπνησε τους Κιτρινόμαυρους, καθώς μέχρι το φινάλε του ματς ακολούθησε ένας μονόλογος της Κραϊόβα, η οποία στο 67’ θα μπορούσε να είχε κερδίσει και πέναλτι σε χέρι του Παουλίνιο, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Από εκεί και πέρα, οι Ρουμάνοι συνέχισαν να πιέζουν και τον Μπάνκου να κάνει... ό,τι θέλει, πατούσαν συνεχώς περιοχή, έχασαν δύο – τρεις καλές ευκαιρίες, ωστόσο το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση, που είχε εξασφαλίσει από το πρώτο ματς με το 2-0.  

Δείτε το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 2-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags