Facebook Pixel Άρης - Μόλντε: "Αυτοκτονία" και αποκλεισμός για τους Θεσσαλονικείς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-16 00:16:00

Αδιανόητη "αυτοκτονία"! Πέτυχε ανατροπή-θαύμα και τα γκρέμισε όλα στην παράταση ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αδιανόητη "αυτοκτονία"! Πέτυχε ανατροπή-θαύμα και τα γκρέμισε όλα στην παράταση ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 3-1 επί της Μόλντε, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Άρης - Μόλντε: Εκτός Ευρώπης με τον πλέον δραμτικό τρόπο έμεινε ο Άρης, ο οποίος πέτυχε μια ανατροπή βγαλμένη από ποδοσφαιρικό... παραμύθι, όμως ένα γκολ-μαχαιριά στην παράταση του στέρησε το όνειρο του να ολοκληρώσει μια επική πρόκριση.

Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) με γκολ των Ματίγια, Δεληζήση και Ντιγκινί, όμως την.. πάτησαν στην παράταση, με τον Μπολί να μειώνει στο τελικό 3-1 και να χαρίζει το "εισιτήριο" για τα πλέι οφ του Europa League στη Μόλντε.

Το ματς

Όπως αναμενόταν, ο Άρης μπήκε στο ματς με ιδιαιτέρως επιθετική διάθεση, στοχεύοντας στο να πετύχει νωρίς το πρώτο από τα τρία γκολ που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν κάπως άναρχα και με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σάσα που πέρασε λίγο άουτ στο 5’, δεν κατάφεραν κάτι το αξιόλογο στο πρώτο 20λεπτο.

Ο Άρης άρχισε να… ξυπνά στο 23’ όταν έφτιαξε την πρώτη του καλή ευκαιρία σε κανονική ροή αγώνα, με την κεφαλιά του Ιντέγε να καταλήγει στην αγκαλιά του Κράνινξ. Οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν μια στιγμή… μαγείας για να ανοίξουν το σκορ. Το πέτυχαν στο 25’, όταν ο Ματίγια άφησε… άγαλμα τον Κράνινξ και άνοιξε το σκορ με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση!

Λίγο έλειψε οι Νορβηγοί να απαντήσουν άμεσα με τον ίδιο τρόπο, αφού στο 26’ ο Άικρεμ έπιασε στον… ύπνο τον Κουέστα με πονηρή εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Αφού δεν έγινε το 1-1, ο Άρης έγειρε ακόμα περισσότερο την πλάστιγγα προς το μέρος του, φτάνοντας σε δεύτερο γκολ. Στο 37’ ο Φετφατζίδης πήρε την μπάλα από τα δεξιά, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του με διαδοχικές προσποιήσεις και εν συνεχεία «σέρβιρε» έτοιμο γκολ για τον Δεληζήση, που έσπρωξε απλώς την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, κάνοντας το 2-0!

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο Άρης μπήκε ορμητικά και στο δεύτερο μέρος. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, όμως στο 50’ ο Κόρχουτ νικήθηκε από τον Κράνινξ σε πλασέ έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια, ενώ στο 52’ η προβολή του Ρόουζ μετά από κόρνερ του Φετφατζίδη.

Οι Νορβηγοί κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό, περιορίζοντας την επιθετική δραστηριότητα του Άρη για το επόμενο τέταρτο, μέχρι το επόμενο ξέσπασμα των Κιτρινόμαυρων, που έφερε και το τρίτο γκολ. Ο Ντιγκινί έχασε τεράστια ευκαιρία στο 67’, όμως πήρε το αίμα του πίσω στο 84’. Έπειτα από σεντρα του Σούντγκρεν, ο Γάλλος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 3-0!

Ο Ιντέγε παραλίγο να πετύχει τέταρτο γκολ, όμως νικήθηκε από Κράνινξ σε ωραίο σουτ στο 87’ Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δεληζήσης έδιωξε πάνω στη γραμμή μετά από λάθος του Κουέστα και πλασέ του Μπολί, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Ντιγκινί στο 101’, ο Άρης την… πάτησε στην τελευταία φάση. Στο 105+1’ ο Μπολί έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πέρασε όμορφα την μπάλα πάνω από τον Κουέστα μειώνοντας σε 3-1, με τον Άρη να ψάχνει δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδωσε τα πάντα στα εναπομείναντα λεπτά. Είχε τριπλή ευκαιρία με δοκάρι του Ρόουζ και προσπάθειες των Τόνσο και Μπάσα στο 111’ και χαμένο τετ α τετ του Γιουνές στο 114’, όμως τα γκολ που έψαχνε δεν ήρθαν και γνώρισε τον αποκλεισμό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπολί έγινε η «χρυσή» αλλαγή της Μόλντε, πετυχαίνοντας το γκολ που της έδωσε την πρόκριση

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σάββας Παντελίδης κατέβασε τον Άρη με 4-2-2-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ρόουζ και Κόρχουτ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο του κέντρου συνέθεσαν οι, Σάσα και Ματίγια, ενώ οι Ντιγκινί, Λάρσον και Φετφατζίδης κινήθηκαν πίσω από τον Ιντέγε.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Μόλντε του Έρλινγκ Μόε. Τερματοφύλακας ο Κράνινξ, με δίδυμο στόπερ τους Μπιόρνμπακ και Γκαμπριέλσεν, δεξί μπακ τον Χάραλσεϊντ και αριστερό τον Χάουγκεν. Το δίδυμο του άξονα αποτέλεσαν οι Χουσέιν και Αούρσνες, ενώ οι Άικρεμ, Χέσταντ και Ομοϊγιουάνφο κινήθηκαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζέιμς.

Η ΦΑΣΗ: Το μοιραίο γκολ του Μπολί στο 105+1’ μετά από αδράνεια της άμυνας του Άρη.

ΆΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τονσο).

ΜΟΛΝΤΕ (Ε. Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (55’ Φόρεν), Χουσαίν, Άουρσνες, Έικρεμ (74’ Έλινγκσεν), Χέσταντ (90+9’ Κνούτζον), Όμοϊτζουάνφο (88’ Μπόλι), Τζέιμς.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags