Facebook Pixel ΑΕΚ: "Γαλλικά" Λιβάγια-Καρντόσο - "Φωτιές" με Ζεράλδες - Κλάματα ο Βέρντε
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-16 11:11:00

"Γαλλικά" Λιβάγια-Καρντόσο - Ανάβει "φωτιές" με Ζεράλδες - Κλάματα ο Βέρντε - Φοβερή δήλωση!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Γαλλικά" Λιβάγια-Καρντόσο - Ανάβει "φωτιές" με Ζεράλδες - Κλάματα ο Βέρντε - Φοβερή δήλωση!

Τι γίνεται στα αποδυτήρια; Ποιος ήταν άφαντος, ποιος έγινε... Καφού;

Η χθεσινοβραδινή ρεβάνς της ΑΕΚ με την Κραϊόβα είναι το κλασικό παράδειγμα παιχνιδιού όπου το φαβορί έχει μόνο να χάσει. Και όντως η Ένωση έχασε. Πάρα πολλά. Το μόνο θετικό, από την εικόνα την εξέλιξη του παιχνιδιού, ήταν πως δεν έχασε την πρόκριση γιατί και αυτή, έτσι όπως έπαιξε, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τη χάσει επίσης.

Το κορυφαίο, τα νεύρα του Μάρκο Λιβάγια και οι στιγμές έντασης του Κροάτη με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Διάλογοι μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, διάλογοι όχι… ήρεμοι, νεύρα εμφανή από τον παίκτη σε κάθε του κίνηση, εμφανέστερα (με κροατικούς μονολόγους…) τη στιγμή της αδικαιολόγητης αντικατάστασης του.

Αδικαιολόγητης γιατί ο Κροάτης, στην τραγική χθεσινή ΑΕΚ, δεν ήταν ο χειρότερος. Ήταν -από τη μέση και μπροστά τουλάχιστον- ο Φρανσίσκο Ζεράλδες, τον οποίο όμως ο προπονητής, έδειξε (για ακόμη μια φορά) να προστατεύει. Ο Πορτογάλος χαφ ήταν κάκιστος και στα δύο παιχνίδια με την Κραϊόβα, προέρχεται και από μέτριες (στην καλύτερη) εμφανίσεις στα τελευταία φιλικά, παρά ταύτα, δεν κουνάει από το γήπεδο. Και αυτό, προφανώς, δημιουργεί θέματα στα αποδυτήρια με το καλημέρα.

Θέματα ενότητας που επικαλέστηκε ο Μιγκέλ Καρντόσο, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της ομάδας του, μόλις τον Αύγουστο! Φοβερή δήλωση για οποιονδήποτε προπονητή, γίνεται ακόμη πιο ηχηρή όταν αναλογιστεί κανείς τη χρονική στιγμή που γίνεται. Και προφανώς, η ευθύνη για ενότητα στα αποδυτήρια, βαραίνει αποκλειστικά τον εκάστοτε προπονητή.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Εμφανώς ανέτοιμος ο Νέναντ Κρστίσιτς, δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει, ενώ βάσει της εικόνας του ίσως να μη χρειάζονταν να μείνει και τόσο στο γήπεδο, άφαντος ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπηρετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή, Καφού έκανε τον αριστερό μπακ της Κραϊόβα ο Παουλίνιο, προβληματική -τουλάχιστον- η παρουσία των στόπερ, κάκιστες οι επιλογές και του Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή και μάλιστα, φέρεται σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα να έβαλε τα κλάματα(!) μετά το ματς, κάτι που αν ισχύει, είναι επίσης ενδεικτικό τόσο για την κατάσταση των αποδυτηρίων όσο και για τις ψυχικές αντοχές του Ιταλού εξτρέμ (αν το κάνει ουσιαστικά στο πρώτο ματς της σεζόν, χωρίς κόσμο στις εξέδρες, τότε παίζει και να... πλαντάξει φέτος). 

Εύλογα, από χθες έχει σημάνει συναγερμός. Πολλά τα θέματα που δημιουργήθηκαν, έντονη -και καθόλου κρυφή- η δυσάρεσκεια του Δημήτρη Μελισσανίδη, λίγος, ελάχιστος ο χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση, τόσο εν όψει των play-off με την Τράμπζονσπόρ όσο και εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Και τέλος, όπως φαίνεται, τα κενά στο ρόστερ της ομάδας, μοιάζει να είναι μεγαλύτερα και περισσότερα από την κάλυψη αυτών στην καρδιά της άμυνας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απανωτά ΣΟΚ στην ΑΕΚ - Τρελή εξέλιξη πριν τα ματς με την Τράμπζονσπορ - Αν είναι δυνατόν!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags