Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αυτούς "τελειώνει" ο Δώνης - Πάνω από 10 παίκτες - Δε γλιτώνει κανείς!
| 2019-08-19 10:08:00

"Τσουνάμι" Δώνη στον ΠΑΟ - Αυτούς "τελειώνει" - Πάνω από δέκα παίκτες - Δε γλιτώνει κανείς!

του Νίκου Στεργίου
"Τσουνάμι" Δώνη στον ΠΑΟ - Αυτούς "τελειώνει" - Πάνω από δέκα παίκτες - Δε γλιτώνει κανείς!

Απίθανη εξέλιξη στο Τριφύλλι. "Τρελάθηκε" ο κόουτς! Διάβασε ονόματα.

Παναθηναϊκός: Δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά απτή και προφανή εξέλιξη. Απόρροια της φετινής μεταγραφικής πολιτικής και επιλογών του Παναθηναϊκού, όλα -σχεδόν- τα περυσινά "μωρά του Δώνη" (όπως βαφτίστηκαν από τα media) είτε έχουν "εξαφανιστεί" από το κάδρο των επιλογών του Έλληνα τεχνικού, είτε βρίσκονται -στην καλύτερη- σε δεύτερο και τρίτο πλάνο.

Πάμε να το τσεκάρουμε ανά γραμμή, εστιάζοντας πρωτίστως σε όσους προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Στην άμυνα λοιπόν, ο Μαυρομάτης ξεκάθαρα είναι πλέον τρίτος στην ιεράρχηση, πίσω και από τον Πούγγουρα και θα πέσει τέταρτος όταν αποκτηθεί ο τελευταίος στόπερ.

Για τον Θεοχάρη, ούτε λόγος, είτε ως στόπερ είτε ως δεξιός μπακ, ενώ εκεί, μόνο και μόνο ότι ο Νταμπίζας ψάχνει ποδοσφαιριστή για να πλαισιώσει τον Γιόχανσον, δείχνει και το μέλλον που μπορεί να έχει ο Αποστολάκης, ο οποίος ως γνωστόν συζητείται να παραχωρηθεί δανεικός.

Στο κέντρο, η αξιολόγηση έτσι κι αλλιώς περιόρισε από πέρυσι τους διαθέσιμους πιτσιρικάδες (Στάικος, Αρμενάκας κ.λπ.), στην επίθεση, ο Εμμανουηλίδης πάει δανεικός στον Πανιώνιο, το ίδιο έχει ζητηθεί να κάνει ο Καμπετσής, ενώ ο Βέργος, στο απίθανο σενάριο της παραμονής του, δεδομένα θα λογίζεται τρίτη επιλογή στους φορ, πίσω και από αυτόν που θα αποκτηθεί.

Από εκεί και πέρα, ο Χατζηθεοδωρίδης, είτε ως εξτρέμ, είτε ως κεντρικός μέσος (και πολύ περισσότερο ως αριστερός μπακ), είναι σίγουρα εκτός βασικών επιλογών, ανεξαρτήτως του χρόνου συμμετοχής του στα φιλικά προετοιμασίας.

Δεν επεκτείνουμε την κουβέντα περισσότερο στους φετινούς "απόφοιτους" των ακαδημιών, που ακολούθησαν την προετοιμασία και διεκδικούν θέση στο rotation και αυτό γιατί, ακόμη και οι περυσινοί πυλώνες της ομάδας, ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση βασικοί και αναντικατάστατοι σε αυτό  το ξεκίνημα της σεζόν (με τον "Χάτζη" βέβαια να είναι, έτσι κι αλλιώς, φευγάτος).

Δείγμα προόδου ή όχι, αυτό μόνο η πορεία της χρονιάς θα το δείξει. Το σίγουρο είναι πως η ευκαιρία που είχε ο Παναθηναϊκός πέρυσι να αναδείξει νεαρούς προερχόμενους από την ακαδημία του ποδοσφαιριστές, χάθηκε (σε τέτοια μαζικότητα τουλάχιστον) οριστικά. Προφανώς βέβαια, και αυτό, δείγμα εξέλιξης είναι (τουλάχιστον στη θεωρία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε "ρουκέτα"! Φεύγει από τον ΠΑΟ top Έλληνας άσος - Τον "έφαγε" ο Δώνης - Ραγδαίες εξελίξεις

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags