Facebook Pixel Ιδού το βίντεο της FIFA για παρόμοια φάση με του Μπαράλες - Οφσάιντ ή πέναλτι τελικά;
| 2019-08-25 12:46:00

Ιδού το βίντεο της FIFA για παρόμοια φάση με του Μπαράλες - Οφσάιντ ή πέναλτι τελικά;

Sportdog Team
Ιδού το βίντεο της FIFA για παρόμοια φάση με του Μπαράλες - Οφσάιντ ή πέναλτι τελικά;

Ο κανονισμός είναι γενικά ξεκάθαρος.

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί με την φάση του 80ου λεπτού στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Superleague.

Από τη μία οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπαράλες από τον Ελ Αραμπί, από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι για οφσάιντ του Αργεντινού επιθετικού στο ξεκίνημα της φάσης.

Ένα βίντεο της FIFA από αγώνα της Αταλάντα με την Ουντινέζε εξηγεί τα πράγματα, καθώς εκεί υπήρξε παρόμοια φάση με αυτή του Μπαράλες και τελικά δόθηκε πέναλτι, ενώ αυτός που το κέρδισε ήταν σε θέση οφσάιντ. Γιατί; 

Ο κανονισμός της FIFA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένας ποδοσφαιριστής, σε θέση offside, κινείται προς τη μπάλα με πρόθεση να παίξει τη μπάλα και δέχεται φάουλ πριν παίξει ή προσπαθήσει να παίξει τη μπάλα ή να μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα, τότε το φάουλ τιμωρείται καθώς αυτό διεπράχθη πριν την παράβαση offside».

Και συμπληρώνει: «Σφυρίζοντας το πέναλτι ήταν η σωστή απόφαση από τον διαιτητή. Το ίδιο υπάρχει και στην επίσημη τοποθέτηση της UEFA».

Δείτε τη φάση:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags