Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Αποκλεισμός για τον Δικέφαλο, παρά τη νίκη με 3-2
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-29 21:54:00

Αποκλεισμός-ΣΟΚ για τον ΠΑΟΚ - Αδιανόητη "αυτοκτονία" μέσα στην Τούμπα!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αποκλεισμός-ΣΟΚ για τον ΠΑΟΚ - Αδιανόητη "αυτοκτονία" μέσα στην Τούμπα!

Νίκησε 3-2, αλλά έμεινε εκτός Europa League.

ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Ταπεινωτικό αποκλεισμό μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο Δικέφαλος, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και παρά τη νίκη με 3-2 επί της Σλόβαν, αποκλείστηκε στα εκτός έδρας γκολ!

Σε ένα τρελό ματς, ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ στο 38', γύρισε το παιχνίδι σε δύο λεπτά με γκολ του Λημνιού και του Σφιντέρσκι (49', 50'), πίεσε ασφυκτικά όμως ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 61'. Ο Γιαννούλης έδωσε ελπίδες με φανταστικό γκολ στο 87', αλλά το 3-2 δεν άλλαξε, με τον Δικέφαλο να αποτυγχάνει παταγωδώς και την ευρωπαϊκή του περιπέτεια να ολοκληρώνεται πολύ νωρίς!

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς δυνατά, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 7’, όταν ο Γκρέιφ έκανε μεγάλη απόκρουσε σε κεφαλιά του Άκπομ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ωστόσο, η συνέχεια για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πιέσει, αλλά δεν είχε την απαραίτητη φαντασία για να ανοίξει την άμυνα των Σλοβάκων. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν έβρισκαν καθόλου χώρο στον άξονα και επιχειρούσαν να φέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με συνεχείς σέντρες, που δεν είχαν τύχη.

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός, τα πράγματα έγιναν… σκούρα για τον ΠΑΟΚ στο 38’, με τη Σλόβαν να σκοράρει στη μοναδική καλή της στιγμή. Ο Μεντβέντεφ έπιασε ένα απίθανο σουτ με πολλή δύναμη από μακρινή απόσταση, αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ «παγώνοντας» το γήπεδο της Τούμπας.

Ο τερματοφύλακας Γκρέιφ έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε προσπάθειες του Πέλκα (44’) και του Αουγκούστο (45’), με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια ψάχνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη, με τον Δικέφαλο να «φορτσάρει» και να φτάνει μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή. Στο 49’ ο Λημνιός έκανε την αρχή ισοφαρίζοντας σε 1-1 με πολύ δύσκολη προβολή έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη, έχοντας αμυντικό της Σλόβαν «κολλημένο» επάνω του. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Σοάρες να γυρίζει την μπάλα παράλληλα και τον Σφιντέρσκι να τη στέλνει από κοντά στα δίχτυα για το 2-1!

Οι παίκτες του Φερέιρα συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας το πολυπόθητο τρίτο γκολ και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54’ ο Λημνιός δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, στο 58 ο Άκπομ σούταρε ελάχιστα άουτ από διαγώνια θέση, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το συρτό σουτ του Σφιντέρσκι στο 59’.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου, ήρθε η… καταστροφή. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 61’ ο Ντε Μάρκο στάθηκε τυχερός μετά από σουτ του Μποζίνκοφ, καθώς η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα, με τη Σλόβαν να ισοφαρίζει σε 2-2!

Οι Σλοβάκοι είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόκριση στο 68’, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι σε κεφαλιά του Μποζίνκοφ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και πάλεψε για να πετύχει τα δύο γκολ που έψαχνε. Μίσιτς (73’, 83’) και Σφιντέρσκι (85’) απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες. Το γκολ ήρθε τελικά στο 87’ με τρομερό σουτ του Γιαννούλη που έκανε το 3-2. Στις καθυστερήσεις ο Ακπομ δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή εξ΄επαφής, το 3-2 παρέμεινε και ο Δικέφαλος γνώρισε αναπάντεχο αποκλεισμό!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο γκολκίπερ της Σλόβαν, Γκρέιφ, έκανε τεράστιες επεμβάσεις, μην επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το συνηθισμένο 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, με τους Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Εσίτι και Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε στα αριστερά και ο Λημνιός στα δεξιά, ενώ οι Πέλκας και Άκπομ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Φερέιρα αναγκάστηκε να βγάλει από το 31’ τον Ελ Καντουρί λόγω τραυματισμού, βάζοντας τον Αουγκούστο στη θέση του. Στο ημίχρονο πέρασε τον Σφιντέρσκι στη θέση του Πέλκα και δικαιώθηκε αφού ο Πολωνός σκόραρε. Κοντά στο γκολ, δίχως όμως να το πετύχει, έφτασε και η τελευταία αλλαγή του Φερέιρα, ο Μίσιτς, που μπήκε αντί του Εσίτι στο 64’.

Η ΦΑΣΗ: Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε επική ανατροπή χάνοντας ευκαιρίες μέχρι το φινάλε. Κορυφαία αυτή του Άκπομ στις καθυστερήσεις, με τον Άγγλο να μην καταφέρνει να λυτρώσει τον Δικέφαλο με κοντινή προβολή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές. Μεγαλύτερο λάθος ο μη καταλογισμός πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ένα σπρώξιμο στον Αουγκούστο στο 77’, με το σκορ στο 2-2.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με όνειρα για πρόκριση στο Champions League και κατέληξε να μην περάσει ούτε στο Europa League, μένοντας εκτός από μια χειρότερα ομάδα. Σαφώς και πρόκειται για μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι(64΄Μίσιτς), Ελ Καντουρί(31' Ντάγκλας Αγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ(68' Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν(88' Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς(78' Σουκότσκι), Ντε Μάρκο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags