Facebook Pixel Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ: 0-2
| 2019-08-29 22:24:00

ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό είναι ΑΕΚ! - Άγγιξε το θαύμα η Ένωση στην Τραπεζούντα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό είναι ΑΕΚ! - Άγγιξε το θαύμα η Ένωση στην Τραπεζούντα

Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0 την Τραμπζονσπόρ και αποκλείστηκε.

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ: 0-2

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα. Η Ένωση πίστεψε στην ανατροπή, έπαιξε συγκλονιστικά στην πόλη, της οποίας το ρωμαίικο παρελθόν παραμένει άσβεστο, έκανε υπερπροσπάθεια, επικράτησε 2-0 της Τραμπζονσπόρ, αλλά το σκορ δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση. Έδειξε όμως ότι αυτή η ομάδα είναι ζωντανή και μπορεί να σώσει την κατάσταση μετά τη... λαίλαπα Καρντόσο.

Η ΑΕΚ μπήκε στο Σενιόλ Γκιουνές μη θυμίζοντας σε καμία περίπτωση την ομάδα που είχε αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ πριν μία εβδομάδα. Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν πραγματικό ποδόσφαιρο κατοχής, ήξεραν τι ήθελαν μέσα στο χορτάρι και έπαιξαν λες και το πρώτο ματς δεν είχε λήξει 1-3, αλλά 0-0.

Έχοντας ανεβασμένη και πολύ διαφορετική ψυχολογία, λες και τους έχει διαπεράσει ηλεκτρική ενέργεια, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου πίεσαν από την αρχή του παιχνιδιού ψηλά και έχοντας προσοχή στα μετόπισθεν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κινδύνους στα καρέ του Τσακίρ. Η πρώτη καλή στιγμή για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 11' ύστερα από απευθείας πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, που πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων απέφεραν καρπούς στο 24', όταν ο Ολιβέιρα πίεσε εκτός περιοχής, ο Λιβάγια έκλεψε και με σκαφτό πλασέ νίκησε τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Έξι λεπτά αργότερα η Ένωση κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Ολιβέιρα από τον Όμπι Μίκελ, το οποίο έκανε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Μάνταλος και με το 0-2 πλέον ο Δικέφαλος είχε κάθε λόγο να ελπίζει για τη μεγάλη ανατροπή. Εξάλλου οι Τούρκοι είχαν πανικοβληθεί με τον Καραμάν να κάνει δύο αλλαγές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (του Ομούρ ήταν αναγκαστική). Στο 38' η Τραμπζονσπόρ απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπάρκα να εξουδετερώνει την προσπάθεια του Εκουμπάν σε τετ α τετ, υπό την πίεση του Βράνιες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ πριν πάει στα αποδυτήρια, Βράνιες (με κεφαλιά στο 42') και Ολιβέιρα (σε τετ α τετ στις καθυστερήσεις) στερήθηκαν τύχης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια για να σκοράρουν και να ψαλιδίσουν τις ελπίδες της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι στο 47' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σάρι, η προσπάθεια του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Οικονόμου. Εφτά λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι με τον Ενουακουέμε, ενώ στο 73' ο Μπάρκας απέκρουσε το φαλτσαριστό σουτ του Παρμάκ. Οι κιτρινόμαυροι από την άλλη πλευρά, έψαξαν το τρίτο γκολ, έπρεπε να διαχειριστούν όμως την κούρασή τους, γι'αυτό και αντιμετώπισαν δυσκολίες δημιουργικά.

Όσο πέρναγε η ώρα, τόσο πίεζαν οι γηπεδούχοι. Στο 80' ο Μπάρκας έκανε άλλη μία απόκρουση σε προσπάθεια του Ενουακαέμε, ο οποίος στην επόμενη φάση έπιασε κεφαλιά και ο Σιμόες έδιωξε πάνω στη γραμμή. Η ΑΕΚ πίεσε στις καθυστερήσεις για το τρίτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, έκανε υπερπροσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει. Μάλιστα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Λόπες, ο οποίος έκοψε με φάουλ τον Εκουμπάν που έβγαινε ενώπιος ενωπίω με τον Μπάρκα. Έτσι το παιχνίδι έληξε 2-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν ο σημαντικότερος παίκτης της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Σε διάταξη 3-5-2, όπως αναμενόταν, παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου την 11άδα της ΑΕΚ. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία έχοντας μπροστά του στην τριάδα των στόπερ τους Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες. Δεξί μπακ-χαφ αγωνίστηκε ο Μπακάκης, αριστερό ο Λόπες με τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο να έχουν ρόλο ανασταλτικό στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Μάνταλος έπαιξε δεκάρι και το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λιβάγια-Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου (88' Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58' Κρίστισιτς), Μάνταλος (82' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Τραμπζονσπόρ: Τσακίρ, Σόσα, Ενουακουέμε, Ομούρ (44' Σάρι 83' Ερντογάν), Μίκελ (35' Σόρλοθ), Ιβανίλντο, Εκουμπάν, Κάμπι, Περέιρα, Παρμάκ, Νοβάκ

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Ολιβέιρα στο 45'+1'. Αν γινόταν εκεί το 0-3 η ΑΕΚ τώρα θα ήταν στους ομίλους.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Άγγλος, Μαρκ Όλιβερ ήταν σωστός στις υποδείξεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ... Απ' ότι φαίνεται η παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το πρώτο ματς έφερε τα πάνω κάτω στην ΑΕΚ. Ο ηγέτης της Ένωσης μετά το ηλεκτροσόκ του 1-3, απομάκρυνε Καρντόσο-Ολιβέιρα, επέστρεψε στην ομάδα τον Ίλια Ίβιτς και με προσωρινό προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου κατάφερε να γυρίσει το κλίμα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags