Facebook Pixel Κώστας Γαλανόπουλος - ΑΕΚ: Ήταν μονόδρομος η αποχώρηση του Μίγκελ Καρντόσο!
| 2019-09-01 11:56:00

Απίθανη ατάκα από Γαλανόπουλο για τον Μίγκελ Καρντόσο - "Η αποχώρησή του ήταν..."!

Sportdog Team
Απίθανη ατάκα από Γαλανόπουλο για τον Μίγκελ Καρντόσο - "Η αποχώρησή του ήταν..."!

Το ήξερε αυτό ο Πορτογάλος;

Κώστας Γαλανόπουλος - ΑΕΚ: Μίλησε στην κάμερα της Nova για την παραλίγο ανατροπή στην Τραπεζούντα, παιχνιδιού απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την αποχώρηση του Μιγκέλ Καρντόσο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσπάθεια ανατροπής κόντρα στην Τραμπζονσπόρ: «Σίγουρα ήμασταν πολύ κοντά στο θαύμα. Το αγγίξαμε. Ήμασταν μετά από μια δύσκολη περίοδο και αυτό έκανε το έργο μας ακόμα πιο απίθανο. Μαζέψαμε ότι δυνάμεις μας είχαν απομείνει και με τον νέο προπονητή, τον κύριο Κωστένογλου καταφέραμε να βγάλουμε στο γήπεδο το πάθος και την ψυχή που είχαμε μέσα μας. Δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση, είμαστε δυσαρεστημένοι, αλλά κρατάμε το θετικό το οποίο είναι ότι βγάλαμε αντίδραση». 

Για το ποιο κουμπί πάτησε ο Κωστένογλου και άλλαξε την εικόνα της ομάδας: «Ένας προπονητής μέσα σε τρεις μέρες δεν μπορεί να αλλάξει σχεδόν τίποτα. Αυτό που έκανε είναι να αλλάξει την ψυχολογία μας. Ουσιαστικά βγάλαμε στο γήπεδο το πάθος και την ψυχή που είχε κάθε παίκτης και δεδομένου ότι μας εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μας, φάνηκε αυτό προς το τέλος του παιχνιδιού, νομίζω μέχρι το σημείο που μπορούσαμε να δώσουμε το κάναμε και με το παραπάνω. Και αυτό φάνηκε».

Για το αν νιώθουν ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους: «Εννοείται ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Όχι λίγο, αλλά πάρα πολύ. Βρεθήκαμε με ένα πάρα πολύ αρνητικό σκορ εντός έδρας. Ήταν μη ανατρέψιμη η κατάσταση. Ακόμα και με την τόσο καλή εμφάνιση που κάναμε δεν καταφέραμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Έρχεται ένα πολύ δύσκολο ματς εκτός έδρας με τον Αστέρα και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το τι πήγε λάθος στην εποχή Καρντόσο: «Μπορεί η συνεργασία να μην απέδωσε. Δεν χρειάζεται να φταίει ούτε ο προπονητής, ούτε η διοίκηση, ούτε οι παίκτες. Αποφάσισε η διοίκηση να συνεργαστεί με τον κύριο Καρντόσο. Είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, δύσκολο μέν, όμορφο εάν έβγαινε. Δεν κατάφερε να βγει στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε η λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Προχωρήσαμε είμαστε με τον κύριο Κωστένογλου και προσπαθούμε να διορθώσουμε σε αυτό το λίγο χρόνο ότι μπορούμε». 

Για τις δυσκολίες που παρουσίαζε το εγχείρημα Καρντόσο: «Ναι ήταν πολύ δύσκολο. Με δεδομένο της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα και το ποδόσφαιρο που παίζουμε την τελευταία τριετία θα έλεγα ήταν μια μεγάλη αλλαγή για την ομάδα. Σίγουρα δεν μπορούσε μέσα σε ένα μήνα που είχαμε την προετοιμασία μας να οργανωθεί αυτό και να βγει σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθαν και τα αρνητικά αποτελέσματα, ο κόσμος πίεσε και νομίζω ήταν μονόδρομος η αποχώρησή του».

Για το ότι έδειξε έτοιμος στο πρώτο του ματς ως βασικός φέτος: «Ενώ στα φιλικά προετοιμασίας είχα ξεκινήσει σε δύο παιχνίδια με τον Καρντόσο από εκεί και πέρα δεν είχα πάρει χρόνο συμμετοχής αν εξαιρέσεις τα λίγα λεπτά με Κραϊόβα και Ξάνθη. Δεν είχα ξεκινήσει σε κάποιο ματς. Ήμουν έτοιμος και στις προπονήσεις ήμουν καλά όμως ο προπονητής έκρινε ότι ήταν κάποιος άλλος σε καλύτερη κατάσταση ή δεν ήμουν εγώ στην ιδανική. Σαν επαγγελματίας το σέβεσαι. Αυτό έκανα και εγώ. Περίμενα την ευκαιρία μου, ήρθε και νομίζω ότι έδειξα ένα καλό πρόσωπο».

Για την κούραση της ομάδας και τον αγώνα στην Τρίπολη: «Υπάρχει όντως πολλή κούραση. Υπάρχουν τραυματισμοί. Ακόμα και ψυχολογικά έχεις δώσει τα πάντα και ουσιαστικά μένεις με ένα τίποτα. Από τη στιγμή που χάσαμε τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας με την Ξάνθη, δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα να χάσουμε κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα. Είναι μαζί με το Κύπελλο ο μοναδικός στόχος μας και πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αυτούς τους δύο θεσμούς».

Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να αλλάξει τελείως το αρνητικό κλίμα: «Δείξαμε ότι το πιο σημαντικό δεν είναι ούτε τα συστήματα, ούτε ο προπονητής, ούτε η φιλοσοφία στο παιχνίδι. Αυτό που βγάλαμε μέσα στην Τουρκία, το πάθος, η ενέργεια και η θέληση είναι το πιο σημαντικό απ' όλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags