Facebook Pixel Μυροφορίδης: «Άχρηστος ο Φερέιρα, αν δεν κάνει πράγματα του χρόνου - Ιδανικός για Άρη ο Ουζουνίδης»
| 2019-09-02 15:47:00

«Άχρηστος ο Φερέιρα, αν δεν κάνει πράγματα του χρόνου - Ιδανικός για Άρη ο Ουζουνίδης»

Sportdog Team
«Άχρηστος ο Φερέιρα, αν δεν κάνει πράγματα του χρόνου - Ιδανικός για Άρη ο Ουζουνίδης»

Ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Για την κατάσταση στον Άρη μετά την αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη μίλησε στον Metropolis 95,5 ο Παύλος Μυροφορίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής τόνισε ότι ιδανικότερη λύση αυτή τη στιγμή για τον πάγκο του Άρη είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ μιλώντας για τον ΠΑΟΚ και τον Άμπελ Φερέιρα υποστήριξε ότι αν του χρόνου ο Πορτογάλος προπονητής δεν παρουσιάσει κάποια πράγματα, θα είναι... άχρηστος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Μυροφορίδης:

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φερέιρα και την παραίτηση Μπράνκο στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε έναν στόχο, ο οποίος ήταν δύσκολος βάσει κλήρωσης, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ο Μπράνκο επέλεξε έναν προπονητή, ο οποίος δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και για να συμβεί αυτό θέλει χρόνο. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε σε δύο μήνες. Όταν φέρνεις σε μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει συγκεκριμένα έναν προπονητή που παίζει διαφορετικά θα το πληρώσεις στην αρχή. Εγώ θα έκανα αποδεκτή την παραίτηση Μπράνκο. Φέτος τον Φερέιρα δεν θα τον κατηγορήσω ποτέ ό,τι και να κάνει. Αν και του χρόνου δεν μπορεί να περάσει κάποια πράγματα, θα είναι άχρηστος».

Για τον Άρη: «Εδώ έχουμε το άλλο άκρο. Μια ομάδα έτοιμη από πέρσι, έστω κι αν ήταν βασισμένη στον Ερέρα. Όταν ξέρεις ότι θες τέσσερις προσθήκες και κάνεις δέκα, οι οποίες δεν μπορούν να αφομοιωθούν στην ομάδα σου, δε φταίει κανείς άλλος. Το να μη βγήκε μια επιλογή συμβαίνει. Φέτος ο Άρης είχε μια ευκαιρία, με δεδομένο ότι είχε μια καλή ομάδα βασισμένη από πέρσι. Ανέβασε τον πήχη φέτος και καλά έκανε. Πλήρωσε χρήματα, όμως δεν βγήκαν. Καλώς ή κακώς τις ευθύνες τις έχουν αυτοί που αποφασίζουν. Προπονητές ή τεχνικοί διευθυντές. Όταν ο πρόεδρος βλέπει ότι αυτά που πληρώνει δεν τα βλέπει στο γήπεδο έχει την ευθύνη των επιλογών του. Ήταν λογική εξέλιξη η αποχώρηση Διαμαντόπουλου και η παραίτηση Παντελίδη».

Για το ποιον θεωρεί ιδανικό προπονητή για τον Άρη: «Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να έρθει Έλληνας προπονητής σε ομάδα με 25 ξένους. Πώς θα πειθαρχήσει πάνω από 20 ξένους ένας Έλληνας προπονητής; Αυτό που χρειάζεται μια ομάδα είναι να βρει έναν άνθρωπο να τον στηρίξει, να τον πιστέψει και να πορευθεί τρία χρόνια μαζί του. Ανάμεσα σε Ουζουνίδη και Δέλλα, προτιμώ τον πρώτο, διότι για μένα είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Και ο Δέλλας έδειξε έργο στον Παναιτωλικό, όμως οι ομάδες που δούλεψαν ο ένας και ο άλλος και η πίεση που δέχθηκαν δεν έχουν καμία σχέση. Δε σημαίνει επειδή στο παρελθόν κάποιος υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής, ότι θα γίνει καλός προπονητής ή καλός τεχνικός διευθυντής. Άλλο το παίζω κι άλλο το προπονώ ή το διοικώ. Για μένα η καλύτερη λύση θα ήταν ξένος, αλλά αν πάμε σε Έλληνα ο Ουζουνίδης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags