Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Χαμός" στην Τούμπα - Αυτά έγιναν με Μπράνκο - Μίχελ ή Βρύζας; - Αποφάσεις-φωτιά Σαββίδη
| 2019-09-03 22:23:00

"Χαμός" στην Τούμπα - Αυτά έγιναν με Μπράνκο - Μίχελ ή Βρύζας; - Αποφάσεις-φωτιά Σαββίδη

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Χαμός" στην Τούμπα - Αυτά έγιναν με Μπράνκο - Μίχελ ή Βρύζας; - Αποφάσεις-φωτιά Σαββίδη

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πού υπάρχει... θέμα. "Καυτό" παρασκήνιο.

ΠΑΟΚ: Ολοένα και συνεχίζεται η φημολογία που θέλει τον Μάριο Μπράνκο να μην συνεχίζει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας έγινε γνωστό πως ο Πορτογάλος υπέβαλλε την παραίτηση του στη διοίκηση, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται κάποια απόφαση αναφορικά με το αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών, εξετάζεται η επιστροφή του Ζήση Βρύζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή των νταμπλούχων, πάντα σε περίπτωση που ο Ιβάν Σαββίδης κάνει δεκτή την παραίτηση του Μπράνκο. Ο Πορτογάλος, καιρό τώρα, από το τέλος της περασμένης σεζόν, ήταν δυσαρεστημένος με κάποια από όσα βίωνε στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Τα είχε μάλιστα δημοσιοποιήσει στον ιδιοκτήτη, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, ζητώντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και τις λιγότερες δυνατές παρεμβολές στο έργο και στη λειτουργία που συνεπάγεται ο ρόλος του. Τότε, με την ξαφνική παραίτηση του Λουτσέσκου, το θέμα φάνηκε πως υποχωρεί και πως η κατάσταση επανέρχεται σε μια κανονικότητα.

Μάλιστα,  η πρόσληψη Φερέιρα θεωρήθηκε ως απόφαση/έργο/εισήγηση  Μπράνκο. Δεν ήταν όμως τέτοια. Ο Πορτογάλος θεωρούσε ρίσκο την επιλογή (Γιώργου Σαββίδη) του συμπατριώτη του, ωστόσο από  την στιγμή που ήταν διοικητική απόφαση και επιλογή,  έκανε ό,τι ήταν συμβατό με τον ρόλο και τη θέση του προκειμένου αρχικά να επιτευχθεί η συμφωνία και εν συνεχεία να στηρίξει και να βοηθήσει στην προσαρμογή (και όχι μόνο) τον συμπατριώτη του.

Αυτή όμως ήταν και ουσιαστικά η μόνη του καλοκαιρινή συμβολή. Η, για να το πούμε διαφορετικά, δεν είχε το εύρος της ελευθερίας που επιθυμούσε,  αυτής που σύμφωνα και πάντα με τον ίδιο, αντιστοιχεί και επιβάλλεται για έναν τεχνικό διευθυντή.  Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πρακτικά, να μην αλλάξει – πάντα στο μυαλό του Μπράνκο – τίποτα σε σχέση με τα όσα είχε εκθέσει στη διοίκηση από τον Ιούνιο.

Εξ ου και η απόφαση του να υποβάλλει παραίτηση μετά τη ρεβάνς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας,  παραίτηση που δεν είναι καθόλου προσχηματική ή κίνηση για να επιτευχθεί ένα σοκ στα αποδυτήρια και στην ομάδα για να επιταχυνθεί η βελτίωση της. Υφίσταται ως κίνηση και ως πράξη με τον Μπράνκο να ζητάει συγκεκριμένα πράγματα προκειμένου να μην επιμείνει σε αυτήν, ανεξαρτήτως της απόφασης του Σαββίδη (για το κατά πόσον δηλαδή θα γίνει δεκτή ή όχι). 

Σίγουρα οι διαρροές περί Βρύζα (αλλά και ακόμη για επιστροφή Λούμπος Μίχελ, ο οποίος – πάνω κάτω – για τους ίδιους λόγους είχε ζητήσει και πετύχει να μείνει μακριά από οποιοδήποτε διοικητικό πόστο, περιοριζόμενος σε ρόλο εξωτερικού συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη) δείχνουν μια τάση, αλλά όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, είναι εξαιρετικά πρώιμο και μάλλον ανώφελο να προεξοφλούνται οι κινήσεις και οι αποφάσεις του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο είναι πως το παζλ που καλείται να λύσει με τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Μάριο Μπράνκο (αλλά και των προκατόχων και ενδεχομένως και των διαδόχων του) είναι περισσότερο δομικό ως προς τη λειτουργία του club και όχι προσωπικό ή συγκυριακό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση... ΣΟΚ από Σαββίδη - Αυτόν θέλει πίσω στον ΠΑΟΚ - Βάζει "μπουρλότο" στην εξέδρα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags