Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δεν σηκώνει κεφάλι ούτε με Φαν’τ Σιπ - Ήττα 1-0 από τη Φινλανδία και... αντίο Euro! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-05 23:38:00

Δεν σηκώνει κεφάλι ούτε με Φαν’τ Σιπ - Κάκιστη η Εθνική - Τρίτη σερί ήττα και αντίο Euro! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν σηκώνει κεφάλι ούτε με Φαν’τ Σιπ - Κάκιστη η Εθνική - Τρίτη σερί ήττα και αντίο Euro! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φινλανδία νίκησε 1-0 και "έσβησε" τις ελπίδες πρόκρισης.

Εθνική Ελλάδας - Φινλανδία: Το ντεμπούτο του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας συνοδεύτηκα από μια ακόμα καταστροφική ήττα, με 1-0 από τη Φινλανδία, η οποία ουσιαστικά εκμηδένησε τις όποιες ελπίδες διατηρούσε η Ελλάδα να προκριθεί στο Euro 2020. Η Εθνική μας έμεινε στην 5η θέση του ομίλου της, με τη 2η θέση να απέχει πλέον οκτώ βαθμούς.

Η Γαλανόλευκη παρουσιάστηκε… άχρωμη και άοσμη για ακόμα ένα ματς, εμφανίζοντας τεράστιες αδυναμίες στην επίθεση και γνώρισε την ήττα με γκολ-πέναλτι του Πούκι στο 52’ έπειτα από «ανόητο» μαρκάρισμα του Κουρμπέλη.

H συνέχεια των προκριματικών ουσιαστικά είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για την Εθνική, η οποία υποδέχεται το Λιχτενστάιν για την 6η αγωνιστική του ομίλου την προσεχή Κυριακή (8/9).

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ιταλία 15

2. Φινλανδία 12

3. Βοσνία – Ερζεγοβίνη 7

4. Αρμενία 6

5. Ελλάδα 4

6. Λιχτενστάιν 0

Το ματς

Χωρίς ρυθμό μπήκε στο ματς η Εθνική Ελλάδας, που δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική σε καμία περίπτωση μέχρι το ημίωρο της αναμέτρησης. Η Φινλανδία ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και προβλημάτισε την ελληνική άμυνα σε ορισμένες φάσεις. Στο 15’ οι Φινλανδοί πάτησαν απειλητικά στην περιοχή του Μπάρκα, με τον Μανωλά να βάζει σωτήρια προβολή προ του Πούκι στη μικρή περιοχή, ενώ στο 28’ ο Μπάρκας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε το πολύ σουτ του Λουντ εκτός περιοχής.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Εθνική μας βελτιώθηκε, ισορρόπησε το παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 31’ ο Κουλούρης σούταρε άουτ από διαγώνια θέση έπειτα από μακρινή μπαλιά του Μπουχαλάκη, ενώ στο 35’ ο Χραντέτσκι δυσκολεύτηκε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Σταφυλίδη. Η καλύτερης στιγμή της Ελλάδας σημειώθηκε στο 38’, όταν ο Μασούρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, έπιασε φαλτσαριστό δεξί σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ελλάδα εξαιτίας μιας απροσεξίας του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αμυντικός χαφ της Εθνικής παραχώρησε ανόητο πέναλτι, πέφτοντας άτσαλα πάνω στον Καμαρά στη γωνία της ελληνικής περιοχής. Ο Πούκι αξιοποίησε το… δώρο της Εθνικής μας και ευστόχησε στο πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τη Φινλανδία στο 52’.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα «καιγόταν» για βαθμούς, δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τους διεθνείς μας. Η είσοδος του Πέλκα αντί του «άφαντου» Κολοβού, η Εθνική μας εξακολούθησε να είναι προβλέψιμη στο παιχνίδι της και να αδυνατεί να «τρυπήσει» τη φινλανδική άμυνα. Ουσιαστικά η μοναδική καλή στιγμή της Ελλάδας ήταν αυτή του 77ου λεπτού, όταν ο Χραντέτσκι μπλόκαρε το συρτό σουτ του νεοεισελθόντα στο ματς, Παυλίδη. Η ομάδα του Φαν’τα Σιπ αναλώθηκε σε μια «φλύαρη» κατοχή μπάλας. Ένα καλό σουτ του Βρουσάι στις καθυστερήσεις έφυγε άουτ και η Φινλανδία πανηγύρισε μια τεράστια νίκη που τη φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (93’ Σούλερ), Πούλκι (85’ Καργιαλάινεν) Τουόμινεν (87’ Γιένσεν)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μασούρας, Βρουσάι (60’ Πέλκας), Κουλούρης (76’ Παυλίδης)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags