Facebook Pixel "Ένσταση για Τοροσίδη - Απαξιωμένη η Εθνική - Τι θα έκανα με Μήτρογλου"
| 2019-09-06 13:02:00

"Ένσταση για Τοροσίδη - Απαξιωμένη η Εθνική - Γυρίσαμε στο 1990 - Τι θα έκανα με Μήτρογλου"

του Γιώργου Κτενά
"Ένσταση για Τοροσίδη - Απαξιωμένη η Εθνική - Γυρίσαμε στο 1990 - Τι θα έκανα με Μήτρογλου"

Ξέσπασμα Χατζάρα στο sportdog για Ελλάδα, Φαν'τ Σιπ, επόμενη μέρα.

Στο γεγονός ότι παίκτες όπως οι Τοροσίδης και Μήτρογλου δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται στην Εθνική, καθώς σιγά-σιγά η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε εκείνους για την επόμενη μέρα της, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Γιώργος Χατζάρας.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε στον Φαν'τ Σιπ, ο οποίος δεν ήρθε για να πάρει την πρόκριση καθώς δεν είναι θαυματοποιός, ενώ σχολίασε και το ανησυχητικό γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν δημιουργεί φάσεις επιθετικά.

"Ένσταση για Τοροσίδη - Απαξιωμένη η Εθνική"

"Η Εθνική ομάδα είναι στο στάδιο που πρέπει να σκεφτεί πώς θα φτιάξει ομάδα για το Μουντιάλ του 2022. Επομένως, ο προπονητής πολύ καλά κάνει και καλεί νέα πρόσωπα. Αλλά έχω μια ένσταση γιατί χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, όπως ο Τοροσίδης, καθώς αυτοί οι παίκτες σιγά-σιγά δεν έχουν θέση ηλικιακά στην Εθνική ομάδα. Θα μπορούσε να βρει άλλες λύσεις", σχολίασε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός.

Είστε αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής ομάδας;

"Πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται στην ώρα μηδέν, κι αυτό συμβαίνει γιατί όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ χρησιμοποιούν πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές και λίγους Έλληνες. Αυτό έχει ένα τίμημα τώρα για την Εθνική ομάδα. Γυρίζουμε στις εποχές του 1990 που δεν έβλεπε κανείς την Εθνική, ήταν απαξιωμένη, έπαιζε με δύο-τρεις χιλιάδες φιλάθλους στο πλευρό της. Κι αυτή τη βλάβη στην Εθνική ομάδα, την προξενήσαμε μόνοι μας, αντί να απογειωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο που το 2004 πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".



Ποια είναι η άποψή σας για το νέο προπονητή;

"Δεν ήξερε την Εθνική ομάδα, αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της. Αλλά δε νομίζω ότι πήραν αυτόν τον προπονητή για να προκριθούμε, δεν είναι θαυματοποιός ο άνθρωπος. Θα τον δούμε στη συνέχεια και θα βγάλουμε συμπεράσματα για τις ικανότητές του".

Η φάση του πέναλτι;

"Έδωσε το πέναλτι και τελείωσε το παιχνίδι. Αυτά συμβαίνουν σε ένα ματς, εκείνο που βλέπω και με ανησυχεί είναι άλλο. Όλες οι εθνικές που δεν σκόραραν χθες, ήταν επιπέδου Μάλτα, Γιβραλτάρ κ.λπ. Μέσα σε αυτές τις ομάδες είμαστε και εμείς, αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο. Να δεχτείς ένα γκολ από τύχη ή ατυχία, είναι μέσα στο παιχνίδι. Να μη δημιουργείς, όμως, φάσεις είναι σημαντικό θέμα".

"Ήταν ενθαρρυντικό αυτό που είδα"

Υπάρχει κριτική προς τον προπονητή ότι δεν είχε καλέσει στην αποστολή τον Μήτρογλου, που είναι αξιόπιστος σκόρερ, καθώς ακόμα κι αν δεν ήταν 100% έτοιμος θα μπορούσε να μπει έστω ως αλλαγή.

"Θα απαντήσω όπως στην περίπτωση του Τοροσίδη νωρίτερα: Όταν σκέφτεσαι να κάνεις νέα ομάδα, χρειάζεται άλλη λογική. Φυσικά ό,τι καλό υπάρχει από τα παλιά, να αξιοποιηθεί. Να το χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στη νέα εποχή. Αλλά κυρίως πρέπει να κοιτάξουν να δημιουργήσουν νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα, για το 2022".

Τέλος, πώς σχολιάζετε την παρουσία των νέων προσώπων, όπως του Βρουσάι και του Παυλίδη;

"Ήταν ενθαρρυντικό αυτό που είδα. Πρέπει να υπάρξουν νέα πρόσωπα, ειδικά σε αυτές τις θέσεις. Γιατί στην Ελλάδα δεν δουλεύουμε σωστά, βγάζουμε εύκολα στόπερ και αμυντικούς χαφ αλλά στις πιο μπροστά θέσεις δεν έχουμε υλικό, γιατί οι ομάδες τις στελεχώνουν με παίκτες από το εξωτερικό. Δεν δίνουν στα παιδιά από την Ελλάδα τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε αυτές τις θέσεις". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό deal του Ολυμπιακού για Έλληνα διεθνή - Τον έβαλε βασικό ο Φαν'τ Σιπ και φέρνει πολλά λεφτά!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags