Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δε νίκησε ούτε το Λιχτενστάιν! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-08 23:37:00

Μάλλον μας… δουλεύουν – Σκέτη τραγωδία αυτή η Εθνική, δε νίκησε ούτε το Λιχτενστάιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μάλλον μας… δουλεύουν – Σκέτη τραγωδία αυτή η Εθνική, δε νίκησε ούτε το Λιχτενστάιν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο "πατατράκ", 1-1 με την ουραγό του ομίλου!

Ένα κάζο που θύμισε εποχές… Ρανιέρι και τις ήττες από τα Νησιά Φερόε έζησε η Εθνική Ελλάδας, η οποία δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε  το Λιχτενστάιν, κόντρα στο οποίο έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ!

Η Ελλάδα προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή της παίζοντας νωχελικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κόντρα σε μια πολύ κατώτερη ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 33’, είχε δύο δοκάρια με Κουλούρη και Μανωλά, όμως την… πάτησε στο 85’, όταν η άμυνα «κοιμήθηκε» και ο Σαλάνοβιτς ισοφάρισε!

Αυτός ήταν όχι μόνο ο πρώτος βαθμός του Λιχτενστάιν στα προκριματικά, αλλά και το πρώτο του γκολ, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της αποτυχίας!

Το ματς

Στο πρώτο ημίωρο του αγώνα η Εθνική μας δεν μπόρεσε να απειλήσει το Λιχτενστάιν, που έδωσε χώρο κλείστηκε από την αρχή στην άμυνά του. Χωρίς ρυθμό, αυτοματισμούς και φαντασία, η Ελλάδα είχε μεν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Ουσιαστικά, ο γκολκίπερ του Λιχτενστάιν, Μπούχελ, προβληματίστηκε μόνο από δύο μακρινά σουτ, ένα του Μπακάκη στο 27’ κι ένα του Μασούρα στο 30’, τα οποία μπλόκαρε.

Οι διεθνείς απελευθερώθηκαν από το 33’ και μετά, όταν ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κουλούρης δοκίμασε τα πόδι του από μακρινή απόσταση, το σουτ του δεν ήταν καλό, όμως πέρασε από όλους και κατέληξε στον Μασούρα, που με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για την Εθνική μας.

Η ψυχολογία των παικτών του Φαν’τ Σιπ ανέβηκε και η Ελλάδα έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Μασούρας νικήθηκε από τον Μπούχελ σε πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 36’, όπως και ο Φετφατζίδης σε συρτό αριστερό πλασέ στο 39’ έπειτα από το «1-2» που έπαιξε με τον Κουλούρη. Στο 45’ ήταν η σειρά του Λιχτενστάιν να απειλήσει, όταν η μπάλα έφτασε στον Γκούμπσερ μέσα στην περιοχή από ασταθή επέμβαση του Παπασταθόπουλου, αλλά ο άσος του Λιχτενστάιν αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Με σαφώς περισσότερη όρεξη μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική Ελλάδας, η οποία στάθηκε άτυχη, αφού είχε δύο δοκάρια. Στο 47’ ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μασούρα. Στο 52’ ο Μανωλάς έπιασε έναν «κεραυνό» από πολύ μακριά και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπούχελ μπλόκαρε το σουτ του Βρουσάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Έπειτα από ένα νωχελικό διάστημα χωρίς ευκαιρίες, στο 85’ ήρθε το… έμφραγμα για την Ελλάδα. Ο Σάμαρης «πούλησε» την μπάλα στον χώρο του κέντρου και Μανωλάς-Παπασταθόπουλος συνελήφθησαν «κοιμώμενοι». Ο Σαλάνοβιτς έφυγε σε τετ α τετ με τον Μπάρκα, τον νίκησε με ψύχραιμο πλασέ και «έγραψε» το τελικό 1-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags