Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Οι Θεσσαλονικείς διέλυσαν τους Πράσινους με 4-0! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-15 23:27:00

Τρελό "κιτρινόμαυρο" γλέντι - Ο Άρης "πάτησε" το... φάντασμα του Παναθηναϊκού! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρελό "κιτρινόμαυρο" γλέντι - Ο Άρης "πάτησε" το... φάντασμα του Παναθηναϊκού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θρίαμβος με 4-0 στο Βικελίδης!

Άρης - Παναθηναϊκός: Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, συντρίβοντας με 4-0 τον θλιβερό Παναθηναϊκό, ο οποίος για μια ακόμα αγωνιστική δεν... βλεπόταν!

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκαν την τραγική αμυντική λειτουργία του Τριφυλλιού. Ένα γκολ -από... ευγενική χορηγία του Ζαχίντ- και δύο ασίστ για τον κορυφαίο του ματς, Φετφατζίδη, βρήκαν δίχτυα οι Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγε για τον Άρη.

Ο Άρης πάει με αυτοπεποίθησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη αγωνιστική, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ εν μέσω μεγάλης αγωνισικής κρίσης.

Το ματς

Ο Άρης ήταν η ομάδα που μπήκε στο ματς με μεγαλύτερη διάθεση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς πήραν εξ΄ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργώντας τις πρώτες ευκαιρίες του αγώνα, με δύο κεφαλιές του Ιντέγε που δεν βρήκαν στόχο (4’ και 5’). Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι ρίχνοντας τον ρυθμό του Άρη, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει τίποτα καλό στην επίθεση. Οι Πράσινοι κυκλοφορούσαν την μπάλα παράλληλα και δίχως ουσία, με τους Κιτρινόμαυρους να μην τους επιτρέπουν να πατήσουν στην περιοχή τους.

Ο Άρης χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Ζαχίντ για να ανοίξει το σκορ στο 20’. Ο Νορβηγός άσος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην περιοχή της ομάδας δίχως ιδιαίτερη πίεση, όμως… κατάφερε να κάνει λάθος πάσα, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Φετφατζίδη στο ύψος του πέναλτι. Ο Έλληνας διεθνής έκλεψε και νίκησε στον Διούδη με κοντινή κεφαλιά για το 1-0!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν να… πελαγοδρομούν μετά το γκολ που δέχθηκαν και ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, με τον Ιντέγε να χάνει μεγάλη ευκαιρία έπειτα από φανταστική μπαλιά του Ντιγκινί στο 24’, ενώ στο 33’ ο Διούδης έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση σε κοντινά σουτ του Ιντέγε και του Φετφατζίδη.

Οι Πράσινοι… εμφανίστηκαν στο επιθετικό κομμάτι στο 41’, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση. Με σέντρα από τα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης βρήκε τον Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι, όμως αυτός αστόχησε με προβολή από τη μικρή περιοχή!

Στο 43’ ο Άρης σκόραρε ξανά σε μια ακόμα απίθανη φάση. Ο Κουέστα απέκρουσε τον «κεραυνό» του Γιόχανσον και στη συνέχεια ο Άρης έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Φετφατζίσης κάλυψε πολλά μέτρα, αφού κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν του έκανε φάουλ. Πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Βέλεθ, που είχε προωθηθεί, δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Διούδη σε τετ α τετ για το 2-0!

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον Άρη να «κλειδώνει» μια εμφατική νίκη. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και τον «χτύπησαν» στην αντεπίθεση, αφού οι επιστροφές των Πρασίνων ήταν… ανύπαρκτες.

Ο Άρης έκανε το 3-0 στο 54’ με σκόρερ τον Ντιγκινί. Οι Κιτρινόμαυροι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ιντέγε βρήκε τον Φετφατζίδη και αυτός γύρισε για τον Ντιγκινί, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 64’ ήταν η σειρά του Ιντέγε να βρει δίχτυα. Ο Νιγηριανός βρέθηκε ολομόναχος μετά από μια ακόμα ακόμα αντεπίθεση και πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη για το 4-0!

Το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι τέλους, αφού στο 84’ ακυρώθηκε γκολτου Περέα για τον Παναθηναϊκό για επιθετικό φάουλ του Μακέντα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντιγκινί έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 5-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε… πάρτι κόντρα στην προβληματική άμυνα με ένα γκολ και δύο ασίστ.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Στο 4-2-3-1 του Απόστολου Τερζή, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κουέστα, με τον Βέλεθ να έχει παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας τον Ρόουζ. Στα αριστερά της άμυνας κινήθηκε ο Κόρχουτ και στα δεξιά ο Σούντγκρεν. Στον άξονα έπαιξαν οι Ματίγια και Σάσα, ενώ οι Ντιγκινί, Φετφταζίδης και Γκάμα ήταν η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ιντέγε.

Οι Κιτρινόμαυροι εμφανίστηκαν εξαιρετικά διαβασμένοι, μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι. Ο Άρης άφησε έξυπνα την μπάλα στους Πράσινους και «χτύπησε» τις αδυναμίες τους στην κόντρα επίθεση.

Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε σύστημα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, εφαρμόζοντας 3-4-2-1 για τον Παναθηναϊκό. Τερματοφύλακας ο Διούδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Μαυρομμάτη, δεξί μπακ-χαφ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Στον άξονα θα παίξουν οι Δώνης και Ζαχίντ, με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης και τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη στα άκρα.

Η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν ξανά προβληματική και δεν βελτιώθηκε ούτε όταν ο Δώνης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 στο δεύτερο μέρος.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 του Άρη ήταν… δώρο του Ζαχίντ, ο οποίος «κρέμασε» την ομάδα του σε ένα σημείο που έδειχνε να ισορροπεί το ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή ήταν η διαιτησία του Βασίλη Φωτιά, που σωστά ακύρωσε το γκολ του Παναθηναϊκού στο 84’.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης έκανε ό,τι ήθελε κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό, που δείχνει να έχει πιάσει… πάτο αγωνιστικά. Κακή επιθετική λειτουργία και εικόνα διάλυσης στα μετόπισθεν για τους Πράσινους, που μπαίνουν σε περιπέτειες με έναν βαθμό σε τρία ματς και ενώ έχουν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Φετφατζίδη

Το 2-0 του Βέλεθ

Το 3-0 του Ντιγκινί

Το 4-0 του Ιντέγε

Τα highlights της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (83’ Δεληζήσης), Ρος, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Γκάμα (63’ Λάρσον), Φετφατζίδης (74’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (46’ Κολοβός), Ινσούα (69’ Περέα), Χατζηγιοβάνης, Δώνης, Ζαχίντ (59’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Μακέντα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags