17/09/19 - 18:00

Χαμός για αντι-Δώνη - Τα πρώτα ονόματα - Φαβορί Έλληνας κόουτς - Αυτός έρχεται... αύριο το πρωί

Ποιος δεν... συγκινεί; Παίζει επιστροφή; Τι λέει το plan b;

του Νίκου Στεργίου
Χαμός για αντι-Δώνη - Τα πρώτα ονόματα - Φαβορί Έλληνας κόουτς - Αυτός έρχεται... αύριο το πρωί
15.720views 0shares

Παναθηναϊκός: Ανεξαρτήτως τι θα γίνει με τον Γιώργο Δώνη και τη χθεσινοβραδινή ψήφο εμπιστοσύνης με… ημερομηνία λήξης το κυριακάτικο ντέρμπι, είναι προφανές πως με τα πάντα ορθάνοιχτα και κάθε άλλο παρά ξεκαθαρισμένα για το μέλλον τόσο του Έλληνα τεχνικού (ειδικά ενόσω ο ίδιος εξακολουθεί να διατείνεται πως -ούτε λίγο ούτε πολύ- με το στανιό μένει στον πάγκο) όσο και του Νίκου Νταμπίζα, λογικό είναι να υπάρχει στη σκέψη της διοίκησης του Παναθηναϊκού η επόμενη μέρα.

Σε περίπτωση αποχώρησης του Δώνη, δύσκολα την επιλογή για τον επόμενο προπονητή θα την κάνει ο Νταμπίζας, ακόμη και αν παραμείνει και ο ίδιος στη θέση του (δύσκολο). Εκ των πραγμάτων πάντως, οι εντός των συνόρων επιλογές είναι μετρημένες. Ο Παντελίδης έχει αναφερθεί εφόσον κυκλοφορεί ελεύθερος. Τυγχάνει αναγνώρισης και σεβασμού στη διοίκηση των "πρασίνων", αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως… μπετόν ακόμη και η προοπτική συζήτησης μαζί του.

Ο Πετράκης, που κατά κόρον γράφεται και συζητιέται παρασκηνιακά (και μάλιστα φέρεται να έχει και μερικούς υποστηρικτές εντός της ομάδας) δεν "συγκινεί" τα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια, ενώ για να υπάρξει επιστροφή στον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα πρέπει να… θαφτούν τα τσεκούρια του πολέμου που συνόδευσε την προηγούμενη αποχώρηση του Εβρίτη προπονητή από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και είχε να κάνει με την προσωπική του κόντρα με τον μεγαλομέτοχο του "τριφυλλιού". Για την ιστορία πάντως, ο ίδιος ο Ουζουνίδης λέει δεξιά και αριστερά πως (ούτε λίγο ούτε πολύ) περασμένα-ξεχασμένα…

Οσο για το plan b, που θέλει λύση από το εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί για πολλούς λόγους όμως είναι ακριβώς τέτοιο: plan b! Σε περίπτωση που στραβώσουν τόσο πολύ τα πράγματα ώστε να φύγει ο Δώνης, θεωρείται πως ένας ξένος προπονητής και δεν θα μπορέσει να προσφέρει και θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, αλλά και αυτά της ομάδας. Και χρόνος, με τέτοιο αρνητικό ξεκίνημα δεν υπάρχει για τους "πράσινους".

Μόνη εξαίρεση; Ξένος τεχνικός με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Το κακό εδώ είναι πως τέτοιοι κοστίζουν. Και με το θέμα της αποζημίωσης του Δώνη ανοιχτό (μιλάμε για ποσό που ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ γι’ αυτόν και το επιτελείο του) –αν και εφόσον τη ζητήσει και δεν παραιτηθεί…- κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως τα ταμεία θα έχουν επαρκή διαθέσιμα για να προσελκυστεί τεχνικός από το εξωτερικό. Είτε γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας είτε όχι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό σενάριο επιστροφής στον ΠΑΟ - Γυρίζει αγαπημένος των οπαδών; Θα γίνει χαμός στο ΟΑΚΑ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ