Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο κι όμως αληθινό - Παίκτης της ΑΕΚ αποθεώνει άσο του Ολυμπιακού
| 2019-09-20 14:18:00

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Παίκτης της ΑΕΚ αποθεώνει άσο του Ολυμπιακού

Sportdog Team
Απίστευτο κι όμως αληθινό - Παίκτης της ΑΕΚ αποθεώνει άσο του Ολυμπιακού

Δείτε τις δηλώσεις που έκανε.

Ολυμπιακός: Ο Φραντσκίσκο Ζεράλδες μίλησε στην ιστοσελίδα της Superleague και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση που έχει με τον Ντανιέλ Ποντένσε, λέγοντας μάλιστα πως έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να έρθει στην Ελλάδα.

Οι δυο του είναι πολύ καλοί φίλοι και τόνισε πως θα είναι αρκετά περίεργο να παίξουν ως αντίπαλοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Ποια πιστεύεις πως είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

"Νομίζω ότι είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Τα πιο δυνατά σημεία μου είναι η πάσα, η ικανότητα να βλέπω γήπεδο και η τεχνική. Το αδύναμο σημείο μου είναι ότι πρέπει να βελτιωθώ στον αμυντικό τομέα".

Φρανσίσκο, τι άλλαξε ο νέος προπονητής και βγάζετε πάθος σε κάθε παιχνίδι πλέον;

"Ο νέος προπονητής είχε μια καλή προσέγγιση στους παίκτες. Νιώθουμε ενωμένοι τώρα και το κλίμα έχει αλλάξει. Είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο".

Πως νιώθεις αυτούς τους πρώτους σου μήνες στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ;

"Νιώθω καλά. Είμαι σε μια διαδικασία προσαρμογής, γιατί εδώ το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι είχα συνηθίσει, οπότε χρειάζεσαι κάποιο χρόνο να προσαρμοστείς σε ένα νέο στιλ παιχνιδιού και μια νέα ομάδα".

Πως είναι η ψυχολογία σου μετά την αποχώρηση του Καρντόσο; Όλοι γνωρίζουμε πως έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στον ερχομό σου στην ΑΕΚ. Θα ξαναδούμε τον παιχταρά Ζεραλδες που βλέπαμε στα φιλικά;

"Στο ποδόσφαιρο γνωρίζουμε ότι οι προπονητές μπορεί να αλλάξουν. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, όχι με τον Καρντόσο. Οπότε δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, όμως είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα: κάποιες φορές τα πράγματα πηγαίνουν καλά και κάποιες όχι. Κι ένας δικηγόρος μπορεί να μη τα πάει καλά κάποια φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να τα πάει καλά. Οπότε ναι, δουλεύω σκληρά με στόχο να κάνω καλά παιχνίδια".

Ποιος είναι ο προσωπικός και ομαδικός σας στόχος για φέτος. Πώς σας επηρέασε η γρήγορη αλλαγή του προπονητή;

"Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίζω όσο περισσότερο μπορώ, να πετύχω κάποια γκολ και να βοηθήσω την ΑΕΚ να εκπληρώσει τους στόχους της. Η αλλαγή του προπονητή μας επηρέασε θετικά".

Ήσουν για πολλά χρόνια συμπαίκτης με τον Ντάνιελ Ποντένσε του Ολυμπιακού. Διατηρείτε φιλικές σχέσεις; Σου είχε μιλήσει για την ΑΕΚ και την Ελλάδα για να σε πείσει τελικά να έρθεις; Πως νιώθεις που θα είστε αντίπαλοι;

"Ναι, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Μεγαλώσαμε μαζί στο ποδόσφαιρο, από τότε που ήμασταν επτά ετών. Φυσικά και μιλήσαμε πριν έρθω και μου είπε ότι η Αθήνα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να μένεις και ότι θα ήταν δίπλα μου σε ό,τι χρειαζόμουν. Το να παίξουμε αντίπαλοι θα είναι περίεργο, γιατί όλη μας τη… ζωή παίζαμε μαζί. Όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι προσωπικές σχέσεις δεν υπάρχουν. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζει η ΑΕΚ. Μετά το παιχνίδι θα αλλάξουμε φανέλες".

Είχαμε την εντύπωση πως στην ΑΕΚ ήρθες ως δεκάρι. Σε ποια θέση πιστεύεις πως μπορείς να αποδόσεις καλύτερα;

"Μπορώ να παίξω σε αρκετές θέσεις. Ως 10άρι, ως 8άρι, στα άκρα… Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το να παίζω και όχι τόσο το σε ποια θέση".

Θεωρείς ότι η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν διαφορές στην ποδοσφαιρική τους νοοτροπία; Αν ναι, ποιες είναι αυτές και τι σε βοηθάει να προσαρμοστείς καλύτερα;

"Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας είναι πιο ανταγωνιστικό, με μεγαλύτερη ένταση, όμως το ελληνικό είναι ένα πρωτάθλημα που μοιάζει, με τρεις ομάδες να το διεκδικούν και τις άλλες να μην είναι στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τους υπόλοιπους. Όμως χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού".

Από που εμπνεύστηκες το μουστάκι; Γιατί δεν βάζεις στοίχημα αν κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟ να αφήσει όλη η ομάδα μουστάκι;

"(σ.σ. γελάει) Είναι ένα πολύ ποιοτικό μουστάκι. Δεν μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε. Και να έβαζα στοίχημα, δεν θα μπορούσαν να φτάσουν αυτή την ποιότητα, οπότε θα ήταν ανόητο να το κάνω. Το άφησα επειδή εκνευρίζει και τη μαμά μου, επίσης. Δεν της αρέσει".

Σου αρέσει η ζωή στην Αθήνα; Θα ήθελες να παραμείνεις και του χρόνου στην ΑΕΚ;

"Το να μένεις στην Αθήνα είναι πολύ ωραίο. Ο καιρός, το φαγητό, η φιλοξενία… Οπότε θα δούμε τι θα γίνει τον επόμενο χρόνο».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags