Facebook Pixel Τα καθήκοντα του Τσόρι στον Ολυμπιακό
| 2019-09-21 13:30:00

Αυτός "αναλαμβάνει" τον Ολυμπιακό - Φέρνει παικταράδες - Έκανε το πρώτο deal - "Ντου" σε Μαρτίνς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός "αναλαμβάνει" τον Ολυμπιακό - Φέρνει παικταράδες - Έκανε το πρώτο deal - "Ντου" σε Μαρτίνς!

Έρχεται και τα αλλάζει όλα. Είναι... αφεντικό. Τρομερή εξέλιξη.

Ηταν γνωστό καιρό. Το ήθελε ο ίδιος, το γυρόφερνε από πέρυσι που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, οι σχέσεις και οι επαφές του με την ομάδα και τη διοίκηση σταθερές και αναλλοίωτες από τον χρόνο, το πλήρωμα του οποίου ήταν ιδανικό αυτό το καλοκαίρι για να συνεργαστούν ξανά οι δύο πλευρές. Το ταξίδι του Τσόρι Ντομίνγκες με την αποστολή του Ολυμπιακού στο Κράσνονταρ για τη ρεβάνς των play-off του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η σαφέστατη απόδειξη πως ο παλαίμαχος Αργεντινός ποδοσφαιριστής θα εντάσσονταν, ως στέλεχος πλέον, στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων».

Το πότε θα επισημοποιούνταν αυτή η εξέλιξη περιμέναμε όλοι, η ανακοίνωση ήρθε πριν δύο μέρες με το περιεχόμενο της ν’ αναδεικνύει πρακτικά το εύρος των αρμοδιοτήτων, αλλά κυρίως την σπουδαιότητα που θα έχει ο Τσόρι στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση ο Αργεντινός «εντάχθηκε στο τεχνικό τμήμα και το τμήμα σκάουτινγκ».

Το δεύτερο σαφές και ξεκάθαρο. Ετσι κι αλλιώς την γνώμη του πάντα την έλεγε, στο φετινό καλοκαίρι έπαιξε πολλή περισσότερη «μπάλα» απ’ όλες χρονιές, ενώ είχε και ρόλο στο deal του Λοβέρα. Το πρώτο, αυτό δηλαδή που περιγράφει ρόλο στο τεχνικό τμήμα είναι ακόμη αδιόρατο ως προς το πώς ακριβώς ο Τσόρι θα ενταχθεί στο κομμάτι της τεχνικής προετοιμασίας της ομάδας (και πιθανώς όχι μόνο και της πρώτης), αλλά σε κάθε περίπτωση – επαναλαμβάνουμε – είναι ενδεικτικό της πρόθεσης και της διάθεσης του Ολυμπιακού να τον αξιοποιήσει σε ό,τι και όσα περισσότερο μπορεί να προσφέρει, πάντα φυσικά βάσει της γκάμας των εμπειριών του.

Ως προς το scouting λοιπόν (που λογικά θα καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο κομμάτι των δραστηριοτήτων του Αργεντινού) οτιδήποτε «κινείται» στις αγορές που γνωρίζει σαν την παλάμη του (Αργεντινή, Ισπανία) και ως προς το τεχνικό κομμάτι, βοήθεια σε τομείς που πιθανώς τόσο οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη θέση του, ή οι Λατινοαμερικάνοι που έρχονται στον Ολυμπιακό ή ακόμη ακόμη και αν χρειαστεί το οτιδήποτε το τεχνικό επιτελείο – στα πρότυπα των ομάδων του εξωτερικού που αξιοποιούν παλαίμαχους ποδοσφαιριστές σε συγκεκριμένα κομμάτια προπόνησης.. – λογικά, ο Τσόρι θα είναι εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η "βόμβα" που ετοιμάζει ο Μαρινάκης - Κάνει τον Ολυμπιακό... Ρεάλ - Τρέλα σε όλη την Ευρώπη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags