Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Φαβορί ο Ολυμπιακός όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Σίνισα Γκόγκιτς
| 2019-09-22 11:05:00

"Έχουν αλλάξει οι οπαδοί - Ζημιά ο Ποντένσε - Τι λέγατε για Βαλμπουενά; - Είναι στον πάτο"

του Γιώργου Κτενά
"Έχουν αλλάξει οι οπαδοί - Ζημιά ο Ποντένσε - Τι λέγατε για Βαλμπουενά; - Είναι στον πάτο"

Σούπερ ανάλυση Σίνισα Γκόγκιτς στο sportdog για το ντέρμπι.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Φαβορί για νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ο Ολυμπιακός, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Σίνισα Γκόγκιτς.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων με την Τότεναμ, αποθέωσε για την απόδοσή του τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να βρουν κίνητρο για το ελληνικό πρωτάθλημα.

"Ζημιά ο Ποντένσε"

"Όλοι έφυγαν χαρούμενοι από το γήπεδο εναντίον της Τότεναμ και ο λόγος ήταν ο Ολυμπιακός που είναι σταθερή ομάδα. Γιατί η ομάδα που ξέρει τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο, δεν αλλάζει τρόπο παιχνιδιού. Και ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, είχε ηρεμία και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Πέτυχε να γυρίσει το παιχνίδι και πήρε, τελικά, την ισοπαλία. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού όμως έχει αλλάξει τρόπο, παλιότερα αν έχανε η ομάδα εντός έδρας μπορεί να είχαμε και γιούχα. Την Τετάρτη δεν σταμάτησε να υποστηρίζει την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και βοήθησε πολύ", σχολίασε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Από το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δείχνει σταθερότητα, ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία που αρχίζει από τον Γκερέρο μέχρι τον τερματοφύλακα. Εκεί που μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι, το χτύπησε. Η 4άδα της Τότεναμ ήταν πολύ αργή και έκανε ζημιά ο Ποντένσε στο καλύτερο παιχνίδι του από όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες έδωσαν ο,τι είχαν εναντίον της Τότεναμ, στάθηκαν άψογα απέναντι σε αντίπαλο με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ο αγωνιστικός χώρος, όμως, είναι πάντα η απάντηση όσο κι αν κοστίζει κάποια ομάδα".

"Στον πάτο ο Παναθηναϊκός"



Υπήρξαν παίκτες που ξεχωρίσατε για την απόδοσή τους εναντίον των Άγγλων;

"Ο Μπουχαλάκης ήταν καλός και έδινε ηρεμία, αλλά και ο Τσιμίκας δεν άφηνε καθόλου να περάσουν οι αντίπαλοι. Ο Σεμέδο είναι σταθερός, έδωσε λύσεις. Με την υπογραφή ενός παίκτης όπως ο Σεμέδο έχει άλλη σταθερότητα η άμυνα, αλλά η αμυντική λειτουργία αρχίζει από τον φορ. Και ο Γκερέρο πάλεψε πολύ και κέρδισε μονομαχίες. Γενικότερα οι γραμμές ήταν κοντά, ενώ και ο Βαλμπουενά έχει δώσει αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, δηλαδή ποιότητα. Παίκτες με κάποια ηλικία τα καταφέρνουν μια χαρά, άσχετα από το τι έλεγαν οι δημοσιογράφοι όταν είχε υπογράψει. Αυτό που λέγαμε ότι χωρίς Φορτούνη θα ήταν αδύναμος ο Ολυμπιακός, βλέπουμε τον Βαλμπουενά να έχει δώσει ποιότητα, να είναι ηγέτης, να κάνει τάκλιν, να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Η Τότεναμ είχε γρήγορη ταχύτητα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι έχει βαρύ όνομα στην Ευρώπη, έχει κερδίσει μεγάλες ομάδες και μπορεί να χτυπήσει κάθε ματς".

Πώς περιμένετε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Είναι άλλο παιχνίδι, εναντίον της Τότεναμ ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου και όλη η Ελλάδα ήθελε να κερδίσει ο Ολυμπιακός και χάρηκε που έπαιξε όπως έπαιξε. Με τον Παναθηναϊκό έχει σημασία να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στον πάτο και ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα για να βγει από τα προβλήματα που έχει, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Έχω παίξει σε πολλά ντέρμπι, δεν εξαρτάται από τη βαθμολογία ή το φορμάρισμα ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά από το πάθος και τη στιγμή. Στα χαρτιά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και πρέπει να το αποδείξει και να πάρει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θέλει να εξασφαλίσει ηρεμία με ένα καλό αποτέλεσμα".

"Έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός"

Περιμένετε ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί κουρασμένος από το παιχνίδι εναντίον της Τότεναμ;

"Έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός να παίζει Κυριακή-Τετάρτη, να έχει δηλαδή δύο παιχνίδια την εβδομάδα στο πρόγραμμά του. Σίγουρα θα υπάρξει κούραση, αλλά ο Μάρτινς ξέρει τι πρέπει να κάνει, είναι υπεύθυνος για την ομάδα και ο πλέον κατάλληλος για να κάνει (αν κάνει) αλλαγές".

Τέλος, θεωρείτε ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Από τη μία τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και από την άλλη τη διάκριση στην Ευρώπη;

"Έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Έχει σταθερότητα ως ομάδα και οι παίκτες του θα πρέπει να ψάξουν και να βρουν κίνητρο για το ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ούτε και η ίδια ποιότητα στις ομάδες. Αυτό είναι το πρόβλημα για μια μεγάλη ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Δώνης και ποιος Μακέντα; Αυτό... τρέμει ο Μαρτίνς για το ντέρμπι - Δεν πάει το μυαλό σας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags