Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Γιατί έριξαν "άκυρο" στον Λιβάγια - Μόνο έτσι θα παίξει στην Εθνική Κροατίας
| 2019-09-23 20:51:00

Γιατί έριξαν "άκυρο" στον Λιβάγια - Αυτοί τον "έφαγαν" - "Χτυπιέται" ο Κροάτης - Μόνο έτσι...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γιατί έριξαν "άκυρο" στον Λιβάγια - Αυτοί τον "έφαγαν" - "Χτυπιέται" ο Κροάτης - Μόνο έτσι...

Ποια "όργια" στη Superleague; Είναι... αόρατος. Το γυρίζει;

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Αδιαμφισβήτητα είναι ο παίκτης του μήνα στη Superleague. Οι συνολικές εμφανίσεις του αναγεννημένου μετά τη φυγή του Μιγκέλ Καρντόσο, Μάρκο Λιβάγια το πιστοποιούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή ο Κροάτης πρωταγωνιστεί και κάνει πιθανώς τον καλύτερο μήνα της καριέρας του στην Ελλάδα, είναι αρκετό για να επιστρέψει στην εθνική της πατρίδα του.

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Λιβάγια, ενεργό μέλος της «χρβάτσκα» δεν υπήρξε ποτέ. Τέσσερις όλες και όλες οι διεθνείς  του συμμετοχές, αυτές που έγιναν το φθινόπωρο του 2018 στο πλαίσιο δύο φιλικών παιχνιδιών των φιναλίστ του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλων δύο για το Nations League.

Ποτέ άλλοτε ο Λιβάγια δεν είχε βρεθεί στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα (σε επίπεδο ανδρών) και τότε μάλιστα που το κατάφερε θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει μεσοεπιθετικά στους Βαλκάνιους. Κάτι που η αλήθεια είναι πως τώρα, στις τρέχουσες κλήσεις του Ζλάτκο Ντάλιτς δεν παρατηρείται.

Ο Ιβαν Πέρισιτς της Μπάγερν και ο Αντε Ρέμπιτς της Μίλαν είναι οι δύο επιθετικοί  που σαφώς ξεχωρίζουν ως προς την αναγνωσιμότητα τους, ο Γιόζιπ Μπρέκαλο που κλήθηκε επίσης είναι εξτρέμ, ενώ την πεντάδα των επιθετικών (όπως τουλάχιστον δίνεται από την κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) συμπληρώνουν δύο προερχόμενοι από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο επίσης εξτρέμ Ορσιτς και ο κλασικός φουνταριστός (αλλά ούτε καν βασικός στους  πρωταθλητές Κροατίας), Πέτκοβιτς.

Ποδοσφαιριστές και ονόματα που συνιστούν το… αξεπέραστο εμπόδιο για τον Λιβάγια, ωστόσο είναι ενδεικτικό της σκέψης του Κροάτη εκλέκτορα, ο οποίος δεν υπολογίζει προφανώς στο ελληνικό πρωτάθλημα ως κριτήριο απόφασης και επιλογής. Εννοείται πως η απουσία της ΑΕΚ από τις διεθνείς διοργανώσεις «πληγώνει» τις πιθανότητες του Λιβάγια,  κάτι που φαίνεται ακόμη περισσότερο και από την τετράδα των αναπληρωματικών της λίστας του Ντάλιτς, στην οποία δεν υπάρχει ούτε ένας επιθετικός, παρά μόνο ο εξτρέμ της Κάλιαρι, Μάρκο Ρογκ.

Σαφές λοιπόν πως τη δεδομένη στιγμή οι Κροάτες δεν «βλέπουν» Λιβάγια και πως για να αλλάξει αυτό στο μέλλον, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να παραμένει φυσικά στην Ελλάδα, θα πρέπει ο εξαιρετικός μήνας που διανύει με τα «κιτρινόμαυρα»  να γίνουν… μήνες και έτσι να «αναγκάσει» ουσιαστικά με την σταθερότητα του στο top επίπεδο τον Ντάλιτς να τον συμπεριλάβει στις επιλογές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συναγερμός" στην ΑΕΚ πριν το ντέρμπι με ΠΑΟΚ - "Βόμβα" στα αποδυτήρια - Δεν το περίμεναν με τίποτα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags