Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Δώνη, αυτόν κάνε ηγέτη - Το έδειξε με Ολυμπιακό"
| 2019-09-25 11:42:00

"Δώνη, αυτόν κάνε ηγέτη στον ΠΑΟ - Το έδειξε με Ολυμπιακό - Δεν έχει τέτοιον παίκτη, είναι όνομα"

του Γιώργου Κτενά
"Δώνη, αυτόν κάνε ηγέτη στον ΠΑΟ - Το έδειξε με Ολυμπιακό - Δεν έχει τέτοιον παίκτη, είναι όνομα"

"Μπορούσε μεγάλη καριέρα - Παίξε 4-2-3-1". Aνάλυση στο sportdog.

Παναθηναϊκός: Καλύτερος μπορεί να εμφανιστεί ο Γιοάν Μολό στα παιχνίδια του "τριφυλλιού" στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αν ο Γιώργος Δώνης τού δώσει τον ρόλο τοή ηγέτη της ομάδας, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog ο Ντίνος Ανδριανόπουλος.

Βαθύς γνώστης τού γαλλικού ποδοσφαίρου, σχολίασε ακόμα ότι 30χρονος εξτρέμ έχει ηγετική προσωπικότητα και βγήκε μπροστά με την απόφαση να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του αλλά και στο γεγονός ότι τόσο ο Μολό όσο και ο Μουνιέ είναι ονόματα που δεν περνάνε απαρατήρητα στη Γαλλία.

"Είναι ηγέτης, βγήκε μπροστά"

"Καλός ήταν ο Μολό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα όχι αυτό που μπορεί να δώσει. Ειδικά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να κάνει τη διαφορά. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι πήρε την ευθύνη για το δεύτερο πέναλτι, ειδικά στο σημείο που ήταν το σκορ στο 0-1, στο φινάλε τού αγώνα και με ένα χαμένο πέναλτι ήδη, έδειξε ότι είναι ηγέτης και δεν φοβήθηκε να βγει μπροστά. Κι αυτό είναι στοιχείο που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Ν. Ανδριανόπουλος.

Το δεύτερο μισό τής περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχε αγωνιστεί στη Σοσό, ποιο είναι το φινάλε που είχε κάνει στη σεζόν;

"Ήταν στη β' κατηγορία η Σοσό και γενικά ο Μολό είχε καλή παρουσία. Αλλά η περσινή Σοσό σώθηκε στο φινάλε, δεν είχε καλή παρουσία η ομάδα, εκ των πραγμάτων ξεχώριζε σε εκείνο το συνονθύλευμα". 



"Καλύτερος με άλλον σχηματισμό"

Από την εμπειρία που έχεις από την καριέρα τού Μολό στη Γαλλία, τι ήταν εκείνο που έχεις κρατήσει;

"Ήταν παίκτης που θα μπορούσε να είχε κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά δεν την έκανε. Έχει μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του, έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά για τον χαρακτήρα του. Για το γεγονός ότι δεν έκανε καριέρα, βέβαια, μπορεί να μη φταίει μόνο ο χαρακτήρας του, αλλά ίσως να είναι και το θέμα τής δουλειάς στην προπόνηση. Πόσο έκανε δηλαδή παραπάνω από αυτά που έπρεπε. Αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση και όχι κάποια συγκεκριμένη πληροφορία".

Περιμένεις στη συνέχεια να εμφανιστεί καλύτερος στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού;

"Παραμένει σημαντικό όνομα στη Γαλλία ο Μολό, όπως και ο Μουνιέ. Όλα όμως είναι σε συνάρτηση με την ομάδα του: Αν ανέβει η ομάδα του, θα ανέβει κι εκείνος. Ξεκάθαρα έχει δυνατότητες για να κάνει παραπάνω πράγματα με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει και ο Παναθηναϊκός να τον εμπιστευτεί ως ηγέτη. Πιστεύω ότι θα νιώσει καλά αν αναλάβει αυτόν τον ρόλο".

Γνωρίζεις άριστα τον Μολό και τις δυνατότητές του, πού θεωρείς ότι είναι το καλύτερο σημείο για να τον αξιοποιήσει ο Γιώργος Δώνης;

"Στα πλάγια παίζει, αυτή είναι η θέση του. Εξακολουθώ να διατηρώ επιφυλάξεις βέβαια για τον σχηματικό που επιλέγει ο Δώνης γενικά, όχι πώς αυτός ο σχηματισμός αφορά τον Μολό. Έχω την αίσθηση ότι με έναν σχηματισμό 4-2-3-1 θα έδινε περισσότερες λύσεις και θα φαινόταν περισσότερο οι χάρες κάποιων εξτρέμ του, όπως είναι για παράδειγμα ο Μολό".

"Δεν έχει Μουνιέ στο ρόστερ του"

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Μουνιέ, τον οποίο γνωρίζεις άριστα από τη θητεία του στο γαλλικό πρωτάθλημα, και την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

"Δε νομίζω ότι μπορεί να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό (ασχέτως αν θα κάνουν οι "κομμένοι" κανονικά προπόνηση για νομικούς λόγους) και δεν υπάρχει και λόγος να επιστρέψει. Όχι ότι έχει παίκτες της δικής του ποιότητας ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο νομίζω ότι και ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός, γιατί πέρσι πήρε ευκαιρίες και δεν τις αξιοποίησε. Στο σάιτ τής Μονπελιέ έκαναν αφιέρωμα την προηγούμενη εβδομάδα για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και είχαν αναφορά στον Μουνιέ. Θέλω να πω ότι στη Γαλλία δεν είναι όνομα που περνάει απαρατήρητο, όπως και ο Μολό". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μαγική" κίνηση στον ΠΑΟ - Σκάνε "μεταγραφές" από το πουθενά - Τρίβει τα χέρια του ο Δώνης!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags