Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πώς είναι δυνατόν να το κάνει; - Φταίει ο Μπενζιά, τελείωνε με Μεριά"
| 2019-10-03 14:20:00

"Ρουκέτες" Τσιώλη: "Πώς είναι δυνατόν να το κάνει αυτό; - Φταίει ο Μπενζιά, τελείωνε με Μεριά"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" Τσιώλη: "Πώς είναι δυνατόν να το κάνει αυτό; - Φταίει ο Μπενζιά, τελείωνε με Μεριά"

Γιατί "κράζει" Μαρτίνς, πρόβλεψη-έκπληξη για Άρη. Συνέντευξη-φωτιά!

Δεν άξιζε να χάσει ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για το 3-1 του Βελιγραδίου και στάθηκε στην αποβολή του Μπενζιά. "Ήταν αυτή που του στοίχισε", τόνισε και δικαιολόγησε τις φωνές των Ερυθρόλευκων για τη διαιτησία, όχι όμως και τον ποδοσφαιριστή για τη νοοτροπία του.

Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες, παρά το γεγονός ότι η Τότεναμ δείχνει πολύ ευάλωτη μετά τη συντριβή με 7-2 από την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, για τον οποίο επισήμανε, ότι αν είναι συγκεντρωμένος αμυντικά μπορεί να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό. 

Πώς σας φάνηκε το στήσιμο του Μαρτίνς στο Βελιγράδι; Συμφωνείτε με το ροτέισον που έγινε αφήνοντας εκτός 11άδας Ελαμπντελαουί, Ποντένσε, Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά;

"Το ροτέισον δεν το περίμενα. Έπαιζε απέναντι σε μία ομάδα που έχει αυτοματισμούς, συνοχή και ξαφνικά έγιναν αρκετές αλλαγές. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι του βγήκε, αλλά νομίζω ότι η αποβολή ήταν αυτή που του στοίχισε. Κατά τα άλλα δεν ήταν ομάδα φόβητρο ο Ερυθρός Αστέρας. Στενοχωρέθηκα με τον τρόπο που έχασε ο Ολυμπιακός. Δεν άξιζε να χάσει. Έδωσε πολλά μέτρα, παρότι η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα δεν είναι ομάδα που τρέχει στο χώρο. Παίζει με την μπάλα στα πόδια ο Μάριν. Ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, μήπως και πέρναγε στην επόμενη φάση του Champions League. Τώρα είναι πολύ δύσκολα".

Δεν έχει έλπιδες ο Ολυμπιακός; Είδαμε ότι η Τότεναμ συνετρίβη στο Λονδίνο με 7-2 από την Μπάγερν...

"Η Τότεναμ θα είναι διαφορετική με τον Ολυμπιακό στην Αγγλία. Ο Ολυμπιακός όμως πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τον Ερυθρό Αστέρα, το οποίο δεν είναι και εύκολο. Τώρα κινδυνεύει και την τρίτη θέση για το Europa League. Ήταν διπλής σημασίας το ματς με το Βελιγράδι".

"Φταίει ο Μπενζιά"

Δικαιολογείται να φωνάζει ο Ολυμπιακός για την αποβολή του Μπενζιά στο 58';

"Ναι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός πάνω σε αυτό. Ο ποδοσφαιριστής βέβαια έχει την ευθύνη του. Όταν έχεις κίτρινη κάρτα πρέπει να προσέχεις τη λεπτομέρεια. Γιατί ο αντίπαλος μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή. Αυτός ήταν ο παράγοντας που ο Ολυμπιακός έμεινε τόσο πίσω".

Γιατί έχασε τη συγκέντρωσή του ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά;

"Τον φόβισε και έχασε μέτρα. Ήρθε περισσότερο πίσω, έβαλε δεύτερο σέντερ φορ ο Μιλόγεβιτς, ο οποίος έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού. Όταν είδε ότι πήρε τα μέτρα έβαλε δύο στην επίθεση και γύρισε το ματς".

Προβλέπετε για τον Μιλόγεβτις ότι μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα για μεγάλη ομάδα; Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα σενάρια...

"Έγω έχω προσωπική σχέση μαζί του. Ήμασταν μαζί στις σχολές προπονητών στη Ρόδο για το UEFA Pro και A. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, ποδοσφαιρικός, έχει παίξει μπάλα. Όταν έχει εμπειρίες από το Champions League σε τόσο υψηλό επίπεδο φυσικά και ανοίγονται περισσότερες προοπτικές. Και ο Ερυθρός Αστέρας είναι μεγάλο μέγεθος. Του έδωσε τη δυνατότητα να κοουτσάρει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα του".

"Αν το έβαζε ο Μεριά, τελείωνε"

Πώς σας φάνηκε η λειτουργία της άμυνας του Ολυμπιακού στα γκολ που δέχτηκε;

"Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε, δεν είχε θέματα στην οργάνωση. Δεν είχε τελικές ή τετ α τετ φάσεις. Το πρόβλημά του δημιουργήθηκε στις στημένες φάσεις και στα μαρκαρίσματα στη μεγάλη περιοχή. Αυτό του στοίχισε. Ήταν ο αδύναμος κρίκος του. Δικαιολογείται κατά κάποιο τρόπο λόγω της αποβολής του Μπενζιά. Έδωσε πολύ γήπεδο στον Ερυθρό Αστέρα που του έδωσε την ευκαιρία να παίζει κοντά στην περιοχή με τη μπάλα στα πόδια. Έχασε την πειθαρχία και τη συνοχή του ο Ολυμπιακός. Αυτά τα δύο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο".

Πώς σχολιάζετε τη χαμένη φάση του Μεριά ενώ το σκορ είναι 1-1;

"Εκεί το παιχνίδι θα τελείωνε. Θα έκανε το 1-2 ο Ολυμπιακός και θα το έπαιρνε. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να χαθούν και να μπούνε. Συμβαίνει. Είναι και αμυντικός και βρέθηκε σε αυτήν τη θέση".

"Έτσι θα κερδίσει ο Άρης"

Πώς βλέπετε το Άρης-Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της Super League;

"Είναι ένα παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον. Ο Άρης έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λάρισα, αλλά και με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ότι είναι μία ομάδα με πολύ καλή ποιότητα κεντροεπιθετικά. Αν μαζέψει την αμυντική του συμπεριφορά είναι ένα ματς που θα δυσκολέψει πολύ τον Ολυμπιακό. Γιατί με τόσο κόσμο στο Χαριλάου, με τη δύναμη, την πίεση και τόσους καλούς κεντροεπιθετικούς παίκτες που έχει ο Άρης, νομίζω, ότι είναι ένα παιχνίδι, το οποίο αναμένεται αμφίρροπο".

Είχατε δηλώσει πρόσφατα ότι ο Άρης μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό με Ολυμπιακό;

"Όταν είναι συγκεντρωμένος στην ανασταλτική του λειτουργία αυτό μπορεί να συμβεί. Με την ΑΕΛ (σ.σ. που έχασε 3-2), είδαμε ότι οι παίκτες ιδιαίτερα στη ζώνη άμυνας μάρκαραν σε δεύτερο χρόνο. Υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο που τα πράγματα ήταν δυσκολότερα γι' αυτόν, άρχιζε και πίεζε τους επιθετικούς και είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας στα πόδια του. Έδωσε τη δυνατότητα στους καλούς επιθετικούς παίκτες που έχει ο Άρης, να γίνουν πρωταγωνιστές. Γιατί όταν μία άμυνα δεν μαρκάρεται και έχει αποστάσεις την μπάλα την έχει ο αντίπαλος και δημιουργεί προβλήματα. Έβγαλε μακριά τους επιθετικούς από την άμυνά του".

"Πώς είναι δυνατόν;"

Οι εκπλήξεις του Μαρτίνς στην 11άδα στο Βελιγράδι είναι ένα στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα για το πόσο σοβαρά βλέπει ο Ολυμπιακός το συγκεκριμένο παιχνίδι;

"Πώς είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο πράγμα όταν παίζει Champions League; Μου φαίνεται δύσκολο. Είναι τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα. Αν το έκανε θα το δούμε στο στήσιμο στο Βικελίδης. Σίγουρα όμως ο Ομάρ χρειαζόταν αναπνοές ή ο Βαλμπουενά. Αλλά θα μπορούσε να το έκανε με άλλες ομάδες. Ακολουθεί άλλωστε διακοπή πρωταθλήματος, πριν το ματς με τον ΟΦΗ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα μεγατόνων: "Συνεργασία" Μαρινάκη-Σαββίδη εκτός ποδοσφαίρου - Τρομακτικό deal, όλοι άφωνοι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags