Facebook Pixel Άρης: Για τις σπουδές του πάνω στη μοριακή βιολογία αναφέρθηκε ο Φυσέκης
| 2019-10-08 21:28:00

Αποκάλυψη για Έλληνα τερματοφύλακα –Τελειώνει το διδακτορικό του στη μοριακή βιολογία

Sportdog Team
Αποκάλυψη για Έλληνα τερματοφύλακα –Τελειώνει το διδακτορικό του στη μοριακή βιολογία

Είχε εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο για την επιστήμη.

Άρης: Για τις σπουδές του πάνω στη μοριακή βιολογία αναφέρθηκε ο Γιάννης Φυσέκης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε εγκαταλείψει τον Άρη και το ποδόσφαιρο για να αφιερωθεί στην επιστήμη, κάτι που είναι προς τιμήν του.

Ο πρώην πορτιέρο των κιτρινόμαυρων Γιάννης Φυσέκης μίλησε για την πορεία του Άρη, τους τερματοφύλακες του αλλά και για τη μοριακή βιολογία με την οποία ασχολείται, με αφορμή την παρουσία του στην Πορτογαλία.

Σημειωτέον, ότι ο Φυσέκης είχε περάσει και από την ΑΕΚ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την καριέρα του στο ποδόσφαιρο αλλά και στη μοριακή βιολογία:

«Οδεύουν προς το τέλος οι σπουδές, άργησαν λίγο. Έπρεπε να κινηθώ για μελλοντικά. Επέλεξα να κινηθώ ταυτόχρονα. Θα τελειώσω το διδακτορικό μου, θα το παρουσιάσω στην Ελλάδα και θα επιστρέψω πάλι στην Πορτογαλία».

Για το αν θα ασχοληθεί με την επιστήμη του:

«Θα ασχοληθώ. Είναι μια αρκετά ανεπτυγμένη επιστήμη, ιδίως στο εξωτερικό. Εμείς ήμασταν πιο μπροστά από την Πορτογαλία, αλλά γενικά πλέον η Ιβηρική χερσόνησος μας έχει ξεπεράσει. Θεωρώ ότι θα αλλάξει αυτό αλλά θα αργήσει. Φεύγουν παιδιά αμέσως από το πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Στα 21 τους φεύγουν στο εξωτερικό, που είναι στην καλύτερη ηλικία γι’ αυτήν την επιστήμη. Γενικά στην Ελλάδα έχουμε τάση να «γλιτώνουμε».

Για το αν είναι δυσκολότερο να διαβάζεις μοριακή βιολογία ή το… να είσαι τερματοφύλακας στον Άρη:

«Θα πω το να είσαι τερματοφύλακας στον Άρη (σ.σ. γέλια). Να διαβάζεις είναι και λίγο συνήθεια. Μετά από λίγο σου φαίνεται συνήθεια. Το να είσαι σε… «ηλεκτρική καρέκλα» ως τερματοφύλακας στον Άρη, δεν συνηθίζεται.

Για το «δέσιμο» του με τον Άρη:

«Γενικά, δεν προκάλεσα ποτέ, αντιμετώπισα τη θέση μου με σεβασμό. Ούτε οπαδιλίκι πούλησα, ήξερα που «πατούσα». Ήξερα τι επίπεδο είχε η ομάδα».

Αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία:

«Όχι ακριβώς. Είμαι στο Ναζαρέ. Αντί να κάνω γυμναστική σε κάποιο γυμναστήριο επέλεξα το ποδόσφαιρο να «ξεσκάσω» από το διάβασμα και το γράψιμο που είχα αυτόν τον καιρό. Παίζω σε τοπική ομάδα. Είναι απίστευτα οργανωμένες οι ομάδες τοπικών κατηγοριών. Κάθε ομάδα έχει 2-3 γήπεδα και άρτιες εγκαταστάσεις.

Έχω μαζί μου δύο τερματοφύλακες από τη Βραζιλία οι οποίοι είναι κάτω των 22 και είμαι εντυπωσιασμένος από την κατάστασή τους. Θεωρώ ότι ο ένας από αυτούς μπορεί να παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το θέμα των τερματοφυλάκων του Άρη:

«Πήρε ρίσκο ο Άρης. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον. Το μέγεθος που έχουμε είναι αυτό. Δυστυχώς δεν μπορείς να φέρεις πολλούς παίκτες σε κάθε θέση και να βγουν όλοι. Δεν γίνονται εύκολα αλλαγές στο τέρμα. Το κάνουν πολλές ομάδες αυτό. Παίρνουν έναν βασικό και έχουν δύο πιτσιρικάδες από πίσω να «ζεσταίνονται».

Ο Έμαν δεν είναι κακός. Απλά είναι παιδί ακόμα. Χτίζει προσωπικότητα ο άνθρωπος. Θα ήθελα να δω τον Έμαν στα επόμενα παιχνίδια να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρει μόνος του το ματς. Το ήθελα και με τον Ολυμπιακό αυτό. Για να νιώσουν ακόμα και οι συμπαίκτες του ασφάλεια.

Δεν είχε ευθύνες στα γκολ, αλλά δεν έκανε και κάτι ιδιαίτερο. Χρειάζεται εμπιστοσύνη. Είναι νέο παιδί. Αλλιώς συμπεριφέρεσαι αν σε εμπιστεύονται και αλλιώς αν παίζεις με το «μαχαίρι στο λαιμό. Ο Έμαν πιέζεται πολύ γιατί ξέρει ότι θα παίξει λίγα παιχνίδια και μετά ο Κουέστα θα του πάρει τη θέση. Βασίζομαι στο βιογραφικό του. Στην Αυστρία έστω και στην Κ21 δεν παίρνουν εύκολα παίκτες».

Για το κακό ξεκίνημα του Άρη:

«Χρειάζεται ηρεμία, να θυμάσαι πού ήσουν και πού είσαι. Εδώ ισχύει το «δοκάρι και μέσα παικταράς, δοκάρι και έξω άχρηστος». Τα ματς που έχασε ήταν άτυχα. Μπορούσε να κερδίσει σε αυτά. Πρέπει να το δουλέψει αυτό ο Άρης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags