Facebook Pixel Αυτούς "αρπάζουν" - "Τρόμος" σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Τι έμαθε ο Κουρμπέλης;
| 2019-10-11 12:16:00

Αδιανόητα δημοσιεύματα - Αυτούς "αρπάζουν" - "Τρόμος" σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Τι ξέρει ο Κουρμπέλης;

του Παναγιώτη Νικολάου
Αδιανόητα δημοσιεύματα - Αυτούς "αρπάζουν" - "Τρόμος" σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ - Τι ξέρει ο Κουρμπέλης;

"Υπογράφουν" στο Ολίμπικο. Τρελά σενάρια. Διάβασε να καταλάβεις...

Ολίμπικο, Ρώμη, Ιταλία. Όλος ο κόσμος, θα βλέπει το αυριανό ματς της Εθνικής. Χιλιάδες τα μάτια που θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι live, εκατομμύρια από την τηλεόραση. Ιδανική λοιπόν... πασαρέλα για τους ποδοσφαιριστές της "γαλανόλευκης".

Αμ δε όμως. Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στο sportdog πως το scouting δεν λειτουργεί όπως έχουμε συνηθίσει να το παρουσιάζουμε στην Ελλάδα. Δηλαδή, περιμένει κανείς να δει τους παίκτες της Εθνικής στο αυριανό ματς για να κρίνει την αξία τους; Το μόνο που τσεκάρεται είναι το επίπεδο του ανταγωνισμού, που κακά τα ψέματα, για τους περισσότερους από τους διεθνείς, αύριο, χτυπάει... ταβάνι!

Και παρότι γράφεται κατά κόρον για σκάουτς ιταλικών (κυρίως, λόγω εντοπιότητας) που θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, να τονίσουμε και το... αυτονόητο. Για την Μπολόνια, παράδειγμα, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι τσεκαρισμένος ποδοσφαιριστής. Διαφορετικά δεν θα έκανε δημοσιοποιούσε το ενδιαφέρον της για τον "Μπούχα" τον Αύγουστο.

Προφανώς, για τον μέσο του Ολυμπιακού είναι μια ευκαιρία να "δείξει". Αλλά ως εκεί. Δεν θα αλλάξει η γνώμη και η άποψη του οποιουδήποτε γι' αυτόν, ακόμη και αν περπατήσει σε... θάλασσα αύριο! Αυτές οι εποχές, που ένα παιχνίδι, ένα οποιοδήποτε παιχνίδι και μια οποιαδήποτε εμφάνιση, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στο παγκόσμιο scouting.

Και ακόμη κι αν μπούμε σε αυτό το "παιχνίδι" εντυπώσεων, από αυτούς που θα αγωνιστούν αύριο στο Ολίμπικο, ποιοι δεν είναι... γνωστοί στους scouts; Για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη τα είπαμε. Αν έπαιζε ο Κώστας Τσιμίκας (πιθανότατα ο Κώστας Σταφυλίδης θα ξεκινήσει), ναι, θα ήταν ένας που ενδεχομένως να προσέγγιζε βλέμματα. Αλλά ποιος άλλος;

Για τον Δημήτρη Κουρμπέλη που γράφεται (χωρίς καν να είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσει), δεν υπάρχει το παραμικρό από την Ιταλία. Από τότε που όλο... έρχονταν η πρόταση από τη Σαμπντόρια και ποτέ δεν ήρθε, ο "Κούμπε" έχει συνειδητοποιήσει πως από Αδριατική μεριά δεν έχει να περιμένει κάτι. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, τι άλλο λοιπόν; Τον Μιχάλη Μπακάκη; Τον Δημήτρη Σιόβα; Τον Κάρλος Ζέκα; Αν θα παίξει ο Δημήτρης Λημνιός (δύσκολα), ίσως. Τον Τάσο Δώνη; Τον είχαν στην Ιταλία, τον ξέρουν. "Γαϊτανάκι" που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε για κάθε παίκτη της Εθνικής, το νόημα όμως πρέπει να έγινε κατανοητό. Συνεπώς, μετρημένα τα όσα δίνουμε βάση, γιατί αυτά που πραγματικά γίνονται σε επίπεδο scouting, ούτε προαναγγέλλονται, ούτε δημοσιοποιούνται, ούτε περιμένουν παιχνίδια εθνικών ομάδων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό σενάριο στην Τούμπα - Γυρίζει παικταράς, "διώχνει" top όνομα - Θα "καραφλιάσουν" οι ΠΑΟΚτσήδες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags