Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Πόντους Βέρνμπλουμ: Εξέλιξη-σοκ στον ΠΑΟΚ με τον Σουηδό – Δεν γίνεται να τον πληρώσουν – Σταματάει την μπάλα;
| 2019-10-11 20:53:00

Εξέλιξη-σοκ στον ΠΑΟΚ με πρωτοκλασάτο άσο – Δεν γίνεται να τον πληρώσουν – Σταματάει την μπάλα;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Εξέλιξη-σοκ στον ΠΑΟΚ με πρωτοκλασάτο άσο – Δεν γίνεται να τον πληρώσουν – Σταματάει την μπάλα;

Στον... κουβά πολλά εκατομμύρια του Σαββίδη.

ΠΑΟΚ - Πόντους Βέρνμπλουμ: «Στην καριέρα μου, στα 15 χρόνια που ασχολούμαι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχω δει άλλο αθλητή να προσπαθεί τόσο να επανενταχθεί στην ομάδα και να έχει τόση διάθεση να παίξει όσο αυτός. Δεν μπορεί να πει κάνεις ότι κάθεται στο συμβόλαιο του. Είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα και δυνατός χαρακτήρας δεν χρειάζεται στήριξη συνήθως αυτός δίνει συμβουλές στους άλλους. Δυστυχώς χρειάζεται χρόνος για την επιστροφή του και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω πόσο χρόνο θα χρειαστεί».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας την κατάσταση του Πόντους Βέρνμπλουμ, την προσπάθεια που καταβάλλει για να ξεπεράσει τον σοβαρό του τραυματισμό στον αχίλλειο, αλλά το ακόμη άγνωστο πλαίσιο αναφορικά με την αποθεραπεία του και την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Αισίως ο Σουηδός συμπλήρωσε 10 μήνες εκτός δράσης. Πάνω κάτω τόσο είναι το απαιτούμενο διάστημα για την πλήρη αποθεραπεία από έναν τόσο επώδυνο, ύπουλο και πολύ επικίνδυνο τραυματισμό όπως είναι η ρήξη αχιλλείου, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή με την ηλικία του Σκανδιναβού (έχει κλείσει τα 33 από τον Ιούνιο), αλλά και της σωματοδομής του. Ωστόσο, να έχει περάσει τόσο διάστημα και να μην είναι σαφές ακόμη το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την πλήρη επιστροφή του, χτυπάει «καμπανάκια».

Αυτό που ξεκαθαρίζεται από τον γιατρό του ΠΑΟΚ είναι η θέληση του Βέρνμπλουμ για την επιστροφή και την αποθεραπεία του και πως δεν «κάθεται στο συμβόλαιο του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Και όσο λεπτό και αν είναι το ζήτημα, το συμβόλαιο του είναι πλέον το μεγαλύτερο στους πρωταθλητές (μαζί με αυτό του Μαουρίσιο) και θα τους κοστίσει, μαζί με την εφορία, για την επόμενη διετία (ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21) κοντά στα 6 εκατ. ευρώ.

Πάρα πολλά χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή που ταλαιπωρείται από ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που στην ηλικία του, ελάχιστοι έχουν καταφέρει να το ξεπεράσουν και ακόμη και όσοι το πέτυχαν, ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν τα επίπεδα προ του τραυματισμού τους. Ο ίδιος ο Βέρνμπλουμ, προφανώς, δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει να προσπαθεί και ούτε να μπει σε διαδικασία λύσης συμβολαίου.

Ο ΠΑΟΚ, ηθικά, «δεσμεύεται», ωστόσο δεδομένα, δεν μπορεί να περιμένει εσαεί ένα από τα πλέον ακριβά του συμβόλαια να επιστρέψει στα γήπεδα, χωρίς να είναι και σίγουροι στον «δικέφαλο» σε τι κατάσταση θα επιστρέψει. Και το κυριότερο, δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τόσα πολλά για μια τέτοια περίπτωση. Τι θα γίνει; Δύσκολο ν’ απαντηθεί. Εφόσον ο Σουηδός επιμένει και δεν σκέφτεται να αποσυρθεί (γιατί, κακά τα ψέματα, ο συγκεκριμένος τραυματισμός, στην ηλικία του, εκεί οδηγεί και μόνο), τότε ο ΠΑΟΚ πολλά περιθώρια δεν έχει, ακόμη και αν αποφασιστεί – που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο – να προταθεί στον Βέρνμπλουμ η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Είδαν στη Θεσσαλονίκη τη γυναίκα του παικταρά - Δεν το πιστεύουν οι ΠΑΟΚτσήδες - Λέτε να συμφώνησε;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags