Facebook Pixel ΕΠΟ - Βαγγέλης Γραμμένος: Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο
| 2019-10-12 12:55:00

Σκάει πυρηνική βόμβα - "Ντου" των μεγάλων - Τεράστια ανατροπή - Έρχεται νέο "αφεντικό"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σκάει πυρηνική βόμβα - "Ντου" των μεγάλων - Τεράστια ανατροπή - Έρχεται νέο "αφεντικό"

Ραγδαίες εξελίξεις. Αλλάζουν τα πάντα. Ποιος... βοηθάει.

ΕΠΟ - Βαγγέλης Γραμμένος: Η πολιτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικότερη (στις περισσότερες των περιπτώσεων) σημαντικότερη από το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κάθε τι που αφορά λοιπόν τη δυναμική και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στο κομμάτι της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι αυτονόητα αξιοσημείωτο. 

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Διάφορα σενάρια περί ανασυγκρότησης (ή έστω προσπάθειας για τέτοια) συμμαχιών, σενάρια για αναδιάταξη δυνάμεων στην ΕΠΟ, σενάρια που όλα έχουν ως αντικείμενο τον «έλεγχο» ή έστω την πρωτοκαθεδρία στη διοικητική αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν πρέπει να λησμονείται άλλωστε πως βρισκόμαστε σε… προεκλογική χρονιά, αφού στο τέλος της σεζόν θα πραγματοποιηθούν εκλογές για το νέο προεδρείο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα της LiveSport, που απηχεί στη φημολογία των ημερών, δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο κομμάτι και νωρίτερα από τις προγραμματισμένες εκλογές.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος φέρεται να μην εξαντλεί τη θητεία του.  Πλέον, όπως εκτιμάται δεν ελέγχει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και φημολογείται πως είναι πιθανό να υπάρξει παρέμβαση ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αναφορικά με την αλλαγή της διοίκησης, κάτι που θα είχε όμως πλέον την υποστήριξη του συμβουλίου (διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό).

Εξέλιξη που αν ευσταθεί και φυσικά αν και εφόσον πραγματοποιηθεί, θα έβρισκε σύμφωνη και την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, αφού ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν είναι και τόσο θερμός υποστηρικτής του τρέχοντος status quo στην ΕΠΟ και αν δεν ενισχύει, τουλάχιστον δεν αντιτίθεται σε όποια παρέμβαση ή προσπάθεια η οποία θα δρομολογούσε και τελικά θα έφερνε ανατροπές.

Μένει να δούμε αν και εφόσον όλη αυτή η σεναριολογία επιβεβαιωθεί, επισημαίνοντας πάντα πως η πάλη των συσχετισμών και της δυναμικής είναι καθημερινή στα πολιτικά δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου με την τελική «μάχη» να δίνεται – είτε έτσι είτε αλλιώς – στις εκλογές για το νέο προεδρείο στο τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει γραφτεί πουθενά - Αυτός "άναψε" τον Μαρινάκη - Είναι... τελειωμένος - Έτοιμος ο διάδοχος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags