Facebook Pixel Sportdog.gr | Έκανε 8 χρόνια φυλακή, έφτιαξε ποδοσφαιρική ομάδα, βοηθάει παιδιά και συνεργάζεται με τη Ρόμα! (vid)
| 2019-10-13 13:16:00

Έκανε 8 χρόνια φυλακή, έφτιαξε ποδοσφαιρική ομάδα, βοηθάει παιδιά και συνεργάζεται με τη Ρόμα! (vid)

Sportdog Team
Έκανε 8 χρόνια φυλακή, έφτιαξε ποδοσφαιρική ομάδα, βοηθάει παιδιά και συνεργάζεται με τη Ρόμα! (vid)

Πρόκειται γι' ακόμα μια τεράστια κίνηση με ανθρωπιά από τους «τζιαλορόσι»...

Η Ρόμα, παρακολούθησε τον τελευταίο χρόνο την Hackney Wick FC μέχρι να πάρει την απόφαση ν' ασχοληθεί μαζί της.

Ήθελε να δει τη δουλειά του ανθρώπου που πραγματικά... συνετίστηκε και αντιμετώπισε τη φυλάκισή του – επί 8 χρόνια – ως σωφρονισμό και παραδειγματισμό.

Ο Μπόμπι Κασάνγκα, βγήκε από τη φυλακή το 2015. Εκεί, δεν σταμάτησε λεπτό να σκέφτεται το ποδόσφαιρο, να παρακολουθεί αγώνες με τους συγκρατούμενούς του και να κανονίζει ματς στον προαύλιο χώρο. Βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά όλων η ενασχόλησή του με το άθλημα, αποφάσισε να κάνει κάτι τρομερά όμορφο που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των «τζιαλορόσι».

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο – είναι γεννημένος στο Peckham – θέλησε ν' ασχοληθεί με παιδιά και νεαρούς τους οποίους ήθελε να βοηθήσει ώστε να μην υποστούν καταστάσεις τις οποίες εκείνος βίωσε από πρώτο χέρι. Η εγκληματικότητα, η συμμετοχή του σε οργανώσεις και οι... κακές παρέες, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στη φυλακή για 8 χρόνια και θέλησε να κάνει κάτι για το οποίο θα είναι υπερήφανος και το οποίο θα έχει σημαντική και ουσιαστική προσφορά στην κάθε επόμενη γενιά.

Έτσι, ασχολήθηκε με την ίδρυση της Hackney Wick FC, την οποία η Ρόμα πήρε υπό τη σκέπη της για να βοηθήσει τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και να τα κρατήσει στον αθλητισμό και μακριά από τις κακοτοπιές. Έχει ήδη γράψει δυο βιβλία, πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα του ενός σε εταιρεία που θέλει να το μεταφέρει στην μικρή οθόνη και να το κάνει τηλεοπτική σειρά και πλέον, διατηρεί την ποδοσφαιρική ομάδα έχοντας όμως την τεράστια βοήθεια του κλαμπ της Ρώμης...

«Το Λονδίνο έχει 32 Δήμους και οι κάτοικοι φοβούνται να πάνε σε αρκετούς από αυτούς γιατί έχουν ακούσει και μαθαίνουν κάθε φορά για εγκλήματα και μαχαιρώματα. Εγώ θέλω να καταφέρουμε να κάνουμε μια διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 16-18 ετών απ' όλες τι γειτονιές και θα τους ενώσει το ποδόσφαιρο» δηλώνει...

Χίλια μπράβο στον Μπόμπι Κασάνγκα...

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags