Facebook Pixel Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ: Έτσι έγινε το διπλό "χτύπημα" - Έκλεισε αντι-Μοντέστο στον Ολυμπιακό
| 2019-10-16 12:10:00

Τρομερό "κόλπο" Μαρινάκη - Έτσι έγινε το διπλό "χτύπημα" - Έκλεισε αντι-Μοντέστο στον Ολυμπιακό!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρομερό "κόλπο" Μαρινάκη - Έτσι έγινε το διπλό "χτύπημα" - Έκλεισε αντι-Μοντέστο στον Ολυμπιακό!

Απίθανο πάρε-δώσε, ενίσχυση... δύο σε ένα. Όλο το παρασκήνιο.

Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ: Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν η χθεσινή ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας με την οποία γνωστοποιήθηκε πως ο Φρανσουά Μοντεστό αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής και ο Ζοσέ Ανιγκό επικεφαλής του τμήματος scouting για ποδοσφαιριστές εκτός Αγγλίας. 

Ο πρώτος ήταν πασίγνωστο πως εδώ και μήνες εργαζόταν παράλληλα και για τις δύο ομόσταυλες, ιδιοκτησιακά ομάδες. Το είχε άλλωστε και ο ίδιος παραδεχθεί και με λεπτομέρειες μάλιστα, παραχωρώντας συνέντευξη σε αγγλικά media κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής επίσκεψης της Φόρεστ και του φιλικού που έδωσε με τον Ολυμπιακό.

Όσο για τον δεύτερο, ο οποίος πάντως επισήμως δεν είχε κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό; Από τις αρχές του χρόνου, όταν ήταν... επί ξύλου κρεμάμενος ο τότε τεχνικός της Φόρεστ, Αϊτόρ Καράνκα, τα τοπικά media του Νότιγχαμ τον παρουσίαζαν ως έτοιμο να αναλάβει πόστο στον σύλλογο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προτίμησε να δώσει τότε τα ηνία στον Μάρτιν Ο' Νιλ, ο οποίος δεν ήθελε... παρεμβάσεις, από τη στιγμή όμως που ο Ιρλανδός αποχώρησε, τότε το δίδυμο Μοντεστό - Ανιγκό ανέλαβε δράση.

Η πρόσληψη του Σαμπρί Λαμουσί στον πάγκο της Φόρεστ ήταν δικής τους πρωτοβουλίας και εισήγησης και παρότι αμφότεροι "μοίραζαν" τον χρόνο τους με υποθέσεις που αφορούσαν και τις δύο ομάδες (ο Ζοσέ Ανιγκό πιστώνεται την άφιξη Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό, αμφότεροι δούλεψαν για τις συμφωνίες της Φόρεστ με τον τερματοφύλακα από την Καέν, Μπρις Σαμπά, το deal με τον Αφρικανό μέσο, Σαμπά Σο, από την Ντιναμό Μόσχας, αλλά και τον δανεισμό του Άγγλου μέσου, Τζον Μπόστοκ, από την Τουλούζ) κάτι που δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί ούτε μετά τη χθεσινή επισημοποίηση του νέου τους ρόλου.

Αμφότεροι θα εξακολουθήσουν να δουλεύουν και για τις δύο ομάδες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το δίκτυο άλλωστε που έχει αναπτυχθεί, είναι πρακτικά κοινό για Φόρεστ και Ολυμπιακό και σε επίπεδο τεχνογνωσίας, scouting, συνεργασιών, με το μόνο που διαφέρει να είναι οι... ανάγκες και το μπάτζετ. Τόσο πολύ μάλιστα είναι αρμονική η συνεργασία και η λειτουργία του συγκεκριμένου πλάνου που προφανώς επιτρέπει οι ίδιοι άνθρωποι να δουλεύουν (ποδοσφαιρικά, όχι βάσει ρόλου) για δύο ομάδες.

Σίγουρα πάντως, ακόμη και με αυτό το λειτουργικό όπως αποδεικνύεται πλαίσιο, σε επίπεδο πόστου, το κενό που αφήνει ο Φρανσουά Μοντεστό ως επικεφαλής scouting του Ολυμπιακού θα καλυφθεί. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κάνει σχετική προεργασία (κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ο διάδοχος είναι ήδη έτοιμος) και δεν λείπουν εκείνοι που ισχυρίζονται πως η εν λόγω πρόσληψη δεν θα είναι άσχετη και με τον "εκλεκτό" του συλλόγου που θα αναλάβει επιτελική θέση διεύθυνσης στις ακαδημίες του συλλόγου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Nέο "μπαμ" μετά τον Κωστή - Αυτόν αγοράζει ο Μαρινάκης - Δίνει 1.000.000 - Μεταγραφή-έκπληξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags