Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απίστευτος Μαρινάκης, έκανε... μαγεία - Δεν το έμαθε κανένας
| 2019-10-18 11:23:00

Απίστευτος Μαρινάκης, έκανε... μαγεία - Δεν το έμαθε κανένας - Νέο διπλό "χτύπημα", σαρώνει

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτος Μαρινάκης, έκανε... μαγεία - Δεν το έμαθε κανένας - Νέο διπλό "χτύπημα", σαρώνει

Κίνηση-ματ με τον παικταρά. Ψάχνονται όλοι. Τι άλλο ετοιμάζει;

Μήνυμα χαρακτηρίστηκε η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ντανιέλ Ποντένσε για την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2023, με αναπροσαρμογή (αύξηση - διπλασιασμό) των αποδοχών του Πορτογάλου.

Και, όντως, η μία οπτική αυτή είναι, αφού την ώρα που άρχιζε να "φουντώνει" η σεναριολογία αναφορικά με το μέλλον και το ενδιαφέρον που είχε συγκεντρώσει ο 24χρονος εξτρέμ, ο Ολυμπιακός "απάντησε" ουσιαστικά... δένοντάς τον στο λιμάνι. 

Αυτό φυσικά, από την άλλη πλευρά, δεν αναιρεί το αυτονόητο: πως δηλαδή ο παίκτης παραμένει στη βιτρίνα και πλέον, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, σε ακόμη πιο... περίοπτη θέση και με άνεση εκ μέρους του Ολυμπιακού (προφανώς συμφωνημένη και με τον πανίσχυρο ατζέντη του ποδοσφαιριστή, τον Ζόρζε Μέντες) να διαχειριστεί όπως... πρέπει τον Πορτογάλο ούτως ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία του και συνεπώς, τα έσοδα του συλλόγου από μια πώλησή του, οπότε και αν αυτή προκύψει. 

Και ο λόγος είναι πως, όπως αποκαλύπτεται σήμερα από τον "Κόκκινο Πρωταθλητή", το αρχικό συμβόλαιο του Πορτογάλου ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του 2021 και όχι το 2022 που αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Αν και εφόσον ισχύει  κάτι τέτοιο, τότε οι "ερυθρόλευκοι" από πολύ νωρίς, πριν φτάσουν στο σημείο… καμπής του ερχόμενου καλοκαιριού, όπου προφανώς τα πράγματα θα  ήταν σαφώς πιο πιεστικά, έκλεισαν ένα πολύ σημαντικό μέτωπο.

Απαραίτητη υποσημείωση: ο Ολυμπιακός όταν ενέταξε στο δυναμικό του τον Ντανιέλ Ποντένσε, δεν ανακοίνωσε χρονική διάρκεια συμβολαίου. Και φυσικά δεν σχολίασε το παραμικρό στα όσα έκτοτε γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν που ήθελαν τη συμφωνία τετραετή.

Η χθεσινή αναπροσαρμογή και επέκταση και πάλι δεν αναφέρει τη χρονική ισχύ του αρχικού συμβολαίου, παρά μόνο πως το νέο θα ολοκληρωθεί το 2023. Συνεπώς, και πάλι οι Πειραιώτες δεν ξεκαθαρίζουν το μέχρι πότε είχαν υπογράψει αρχικά τον παίκτη.

Δείγμα μόνο των στεγανών που κρατάνε οι "ερυθρόλευκοι", αλλά και ενδεικτικό του τρόπου που έχουν αποφασίσει να μην επικοινωνούν ανάλογου περιεχομένου θέματα. Σεβαστό σίγουρα και προφανώς αποτελεσματικό για τον σύλλογο, αλλά από την άλλη, είναι ομολογουμένως οξύμωρο να "παραμυθιάζεται" όλος ο... πλανήτης (και όχι ο δημοσιογραφικός) χωρίς στο λιμάνι να μην ενημερώνουν επακριβώς επιτρέποντας την πλάνη. Όχι των media και των δημοσιογράφων (στην τελική δεν είναι υποχρεωμένοι οι "ερυθρόλευκοι"), αλλά του κόσμου του…

Από εκεί και πέρα -και πάντα με τη λογική πλέον επιφύλαξη να μην ισχύουν πράγματα που άπαντες θεωρούσαμε δεδομένα- η εξέλιξη με τον Πορτογάλο άσο, έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες κινήσεις που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με την ανανέωση του Κώστα Τσίμικα, τις καλοκαιρινές ανανεώσεις των Κώστα Φορτούνη, Ανδρέα Μπουχαλάκη και... δίνει τον τόνο για την πρόθεση των "ερυθρόλευκων" να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα μέτωπα με ανανεώσεις συμβολαίων και αναπροσαρμογές βασικών τους παικτών, με αυτές των Ομάρ Ελαμπντελαουί και Γκιλιέρμε να παίρνουν σειρά… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητος Μαρτίνς! Απίθανο ποιον βάζει βασικό με ΟΦΗ - Τεράστιο ρίσκο - Δεν τον έχεις ξανακούσει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags