Facebook Pixel Έκπληκτος ο Ένινγκ με την απουσία του κόσμου του Άρη στην Ξάνθη
| 2019-10-18 14:39:00

Έκπληκτος ο Ένινγκ στον Άρη! Αυτά αλλάζει, ποιους βλέπει για ηγέτες

Sportdog Team
Έκπληκτος ο Ένινγκ στον Άρη! Αυτά αλλάζει, ποιους βλέπει για ηγέτες

Δεν το πίστευε αυτό που συμβαίνει ο προπονητής των Θεσσαλονικιών

Έκπληκτος δήλωσε ο Μίκαελ Ένινγκ με την απουσία του κόσμου του Άρη από το ματς της Ξάνθης, μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων που προηγήθηκε μεταξύ των δύο ομάδων, για την απόφαση του ακριτικού συλλόγου να μη δώσει εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, εξαιτίας των 260 πλαστών εισιτηρίων που βρέθηκαν στο περσινό παιχνίδι.

Ο Μίκαελ Ένινγκ μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για τον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη και το ντεμπούτο του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Αναλυτικά όσα είπε στην Nova:

Για το γεγονός πως μιλάει αρκετές ξένες γλώσσες: “Προσπαθώ να μιλάω σε κάθε παίκτη στην μητρική του γλώσσα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει επικοινωνία. Είμαι δάσκαλος, αυτό είναι το επάγγελμά του. Αυτό είναι το σημαντικό, να ξέρω τι σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής”.

Οι πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και σαν ατμόσφαιρα και αγωνιστικά: “Αισθάνονται πολύ καλά. Το γκρουπ είναι στενά δεμένο και σε μία ομάδα με τόσες εθνικότητες δεν είναι εύκολο. Ειναι καλό και για μένα και για την ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται καθοδήγηση. Παίζει καλά, της λείπει η αυτοπεποίθηση γιατί δεν παίρνει καλά αποτελέσματα. Γι αυτό είμαι εδώ για να μπει η ομάδα στον σωστό δρόμο”.

Για το αν σαν… δάσκαλος, έχει καλούς μαθητές: “Στην παρούσα φάση, ακόμα μαθαίνω τους παίκτες. Είναι ακόμα αρχή, θα φανεί στον χρόνο. Υπάρχει όμως καλό κλίμα, αλλά θα το δούμε στην πορεία”.

Ποιους έχρισε ο ίδιος ως “βοηθούς” του, εντός της ομάδας: “Αυτό θα φανεί στο μέλλον, αλλά υπάρχουν ηγέτες, όπως ο Ματίγια, ο Γκάμα, ο Ιντέγε. Είναι ένας άξονας που μπορούμε να πατήσουμε. Είμαι δάσκαλος του ποδοσφαίρου για να το διευκρινίσω και το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του κανόνες”.

Για τα εύκολα γκολ που δέχεται ο Άρης και πως θα διορθωθεί: “Αυτό φυσικά διαρκεί πολύ δεν γίνεται άμεσα. Θα δουλέψουμε σε κάποια πράγματα, όπως τις στημένες φάσεις, γιατί δεχόμαστε πολλά από αυτές”.

Για το αν είναι το πρώτο που θέλει να αλλάξει στην ομάδα: “Αυτό που χρειάζεται είναι συνολική βελτίωση, όχι μόνο της άμυνας, αλλά της συμπεριφοράς γενικότερα, που ξεκινά από την επίθεση. Δεμένοι στο γήπεδο, να κυνηγάμε τις μπάλες. Ο κόσμος δεν το βλέπει άμεσα, αλλά έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο”.

Για το σκάουτινγκ του κυριακάτικου αντιπάλου: “Σίγουρα μελετάμε τον αντίπαλο και υπάρχει ολόκληρο τιμ προπονητικό, ο χρόνος είναι σύντομος. Στόχος είναι να φέρουμε την δική μας ομάδα αρχικά στο σωστό μονοπάτι”.

Για την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων και αν επηρεάζει την ψυχολογία: “Δεν κοιτάζουμε την βαθμολογία, ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε βαθμούς. Είναι ιδιαίτερο γιατί θα παίξουμε μπροστά σε λίγο κόσμο, κρίμα που δεν θα έχουμε τον δικό μας κόσμο”.

Για την απουσία του κόσμου του Άρη από το συγκεκριμένο ματς: “Εμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι γίνεται αυτό στην Ελλάδα. Η μοναδική τέτοια εμπειρία, μπροστά σε λίγο κόσμο, ήταν με την Βάσας στο Ισραήλ για την Ευρώπη, που ήταν τιμωρημένη η ομάδα του Ισραήλ για επεισόδια”.

Για το τι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα: “Δεν είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε, στο ρόστερ, σημασία έχει η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη. Δουλεύουμε με αυτά που έχουμε, ο Ιανουάριος δεν είναι ακόμα κοντά”.

Αν νιώθει ενθουσιασμένος με την νέα σελίδα της καριέρας του: “Φυσικά και είμαι και μόνο που βλέπω τον ήλιο στον ουρανό αυτη την εποχή είναι ιδιαίτερο, θα φτιάξουμε κάτι καλό”.

Για το αν του έστειλε μήνυμα ο Γκουντογκάν, οπως έκανε και πέρσι: “Φυσικά και μου έστειλε, πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Γερμανίας που πέτυχε γκολ, αλλα δεν ήταν και ο μόνος, όπως και ο Σον που είναι στην Τότεναμ.

Προφανώς είναι δύσκολο να έρθει κάποιος από αυτούς, ίσως για επίσκεψη. Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε εμείς τέτοιους παίκτες, γιατί τους έβαλα να παίξουν σε ηλικία 17 ετών”, είπε χαριτολογώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν μπορεί να έρθει κάποιος και να φορέσει την φανέλα του Άρη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags