Facebook Pixel Τρομερός Ζίβκοβιτς: «Έρχεται και με αγκαλιάζει ο Πασχαλάκης»
| 2019-10-18 18:52:00

Τρομερός Ζίβκοβιτς: «Έρχεται και με αγκαλιάζει ο Πασχαλάκης - Αυτό μπορώ να πω για Βιεϊρίνια»

Sportdog Team
Τρομερός Ζίβκοβιτς: «Έρχεται και με αγκαλιάζει ο Πασχαλάκης - Αυτό μπορώ να πω για Βιεϊρίνια»

Οικογενειακό το κλίμα στον ΠΑΟΚ κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και μίλησε για το ότι έχει πάρει φανέλα βασικού στον ΠΑΟΚ, στις σχέσεις του με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αλλά και στον αρχηγό της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά είπε:

-Ζίβκο, πως νιώθεις που παίζεις βασικός πλέον;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, μίας μεγάλης ομάδας που αποτελείται από σπουδαίους παίκτες. Είμαστε μία οικογένεια όλοι μαζί και ο στόχος που έχουμε είναι ένας: το αποτέλεσμα. Να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

-Οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ φυσικά είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι στην Ξάνθη…

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ξάνθη που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα και στοχεύει κάθε χρόνο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Στον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι αυτοσυγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι και να επιδιώκεις μόνο την νίκη».

-Πως αισθάνεσαι που έχεις πάρει την θέση του καλύτερου γκολκίπερ πέρυσι στο πρωτάθλημα, του Αλέξανδρου Πασχαλάκη;

«Το έλεγα και στην Ξάνθη ότι ο ‘Πάσχα’ είναι από τους καλύτερους γκολκίπερ της Ελλάδας. Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη. Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Τον “Πάσχα”, εμένα, τον Συμεών (σ.σ. Παπαδόπουλο) και τον Χρήστο (σ.σ. Ταλιχμανίδη). Έχουμε έναν πολύ καλό γυμναστή τερματοφυλάκων (σ.σ. Γιώργος Σκιαθίτης) που δουλεύει μαζί μας με ακρίβεια σε όλους τους τομείς. Από κει και πέρα ο προπονητής αποφασίζει για το ποιος θα παίζει βασικός και αυτός που θα παίζει θα πρέπει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

-Όσο ήσουν στον πάγκο μετά από κάθε ματς έμπαινες στον αγωνιστικό χώρο και αγκάλιαζες τον Πασχαλάκη…

«Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Έρχεται ο Πασχαλάκης και με αγκαλιάζει. Αυτό δείχνει ότι είμαστε μία οικογένεια και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

-Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

«Είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και διαπιστώνω ότι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται καλύτερο. Φέτος όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

-Πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ. Μπορεί να επαναλάβει φέτος αυτή την μεγάλη επιτυχία;

«Δεν μένουμε στο παρελθόν. Δεν σκεφτόμαστε ότι πέρυσι πήραμε το νταμπλ. Η φιλοσοφία μας φέτος είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το επόμενο είναι με την Λαμία. Αυτό μας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον ανταγωνισμό με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ;

«Δεν παρακολουθώ τόσο πολύ τις άλλες ομάδες. Αφοσιώνομαι μόνο στον ΠΑΟΚ και στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι».

-Φτάσατε κοντά στην πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά αποκλειστήκατε και από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ….

«Μερικές φορές στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι και τύχη. Είναι φανερό ότι με τον Άγιαξ δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μετά από τέτοια ματς δεν μπορείς να συγκεντρωθείς εύκολα στο επόμενο. Το ποδόσφαιρο έχει καλές και κακές στιγμές. Μετά την γυναίκα μου και τον γιο μου το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο συναίσθημα στον κόσμο, γιατί πάντα περιμένεις το επόμενο ματς. Πάντως, δείξαμε στην Ευρώπη νοοτροπία δυνατής ομάδας. Στόχος μας είναι να γίνουμε καλύτεροι».

-Την Κυριακή θα κάνεις το ντεμπούτο σου κάτω από τα δοκάρια ως βασικός στη Τούμπα. Πώς νιώθεις;

«Έχουμε δύο ημέρες ακόμα μέχρι τον αγώνα με την Λαμία. Αν παίξω εγώ βασικός θα προσπαθήσω να είμαι απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένος στο παιχνίδι με την ελπίδα ότι με την λήξη του θα γιορτάσουμε άλλη μία νίκη».

-Μπορείς να μας αναλύσεις τον χαρακτηρισμό οικογένεια που δίνεις για την ομάδα;

«Η λέξη οικογένεια είναι αρκετή. Είδατε τι έγινε με τον τραυματισμό του Βαρέλα τελευταία. Όλοι του συμπαρασταθήκαμε. Υποστηρίζουμε μέσα στην ομάδα ο ένας τον άλλον κι αυτό τα λέει όλα».

-Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια τι έχεις να πεις;

«To μόνο που μπορώ να πω είναι μία λέξη. Ηγέτης. Αυτή η λέξη περιγράφει τα πάντα. Όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ».

-Τι θα έλεγες για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

«Είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας εντός και εκτός έδρας. Μας δίνουν ενέργεια και κίνητρο. Είναι φανταστικοί. Επειδή μεγάλωσα στην Παρτιζάν πάντα έλεγα ότι οι φίλαθλοί της είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ισχύει το ίδιο, γιατί ξέρετε ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είναι αδέρφια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ και μ’ αυτούς στο πλευρό μας θα είναι ευκολότερο να το πετυχαίνουμε».

-Επισκεφτήκατε πρόσφατα μαζί με τον Πέλκα μικρά παιδιά στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης. Πώς ήταν η εμπειρία;

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε χαρά σ’ αυτά τα παιδιά. Έμεινα εντυπωσιασμένος με όσα μπορούν να κάνουν και νιώθω υπέροχα που κάναμε περισσότερα χαρούμενα με την παρουσία μας αυτά τα παιδιά. Βλέποντας αυτά τα παιδιά κατάλαβα τι σημαίνει ζωή».

-Πώς αποφασίσατε να διοργανώσετε γεύμα οι γκολκίπερ μεταξύ σας;

«Ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια. Με το πού ήρθα ένιωσαν την υποστήριξη απ’ όλους και κατάλαβα ότι πράγματι είναι μία οικογένεια. Το έχουμε ως παράδοση κάθε 2-3 βδομάδες και πάμε για γεύμα ή δείπνο οι τέσσερις γκολκίπερ. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Έχουμε τον δικό μας συναγωνισμό στις προπονήσεις, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον μέσα και έξω από το γήπεδο κι αυτό μόνο θετικό είναι για την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags