Facebook Pixel Τι συμβαίνει με Βέρντε στην ΑΕΚ
| 2019-10-22 13:00:00

"Συναγερμός" στην ΑΕΚ - Όλοι πάνω στον παικταρά - Τρελάθηκε ο "Τίγρης", 4 εκατ. στα… σκουπίδια!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Συναγερμός" στην ΑΕΚ - Όλοι πάνω στον παικταρά - Τρελάθηκε ο "Τίγρης", 4 εκατ. στα… σκουπίδια!

Έτρεχαν να τον… σώσουν μετά την εντολή Μελισσανίδη.

Το είχαμε επισημάνει στον sportdog πριν τη διακοπή. Πως βασική πρόθεση και στόχευση του προπονητικού επιτελείου της ΑΕΚ (και όχι μόνο, αλλά συνολικά του οργανισμού) ήταν να αξιοποιηθεί αυτό το δεκαπενθήμερο break προκειμένου να συνεχιστεί η δουλειά που είχε ξεκινήσει με έμφαση την αγωνιστική ανάταση, την καλύτερη προσαρμογή, την περισσότερη εμπλοκή στον σχεδιασμό της Ενωσης του Ντανιέλε Βέρντε.

Όπερ και εγένετο. Τουλάχιστον το πρώτο βήμα, με τον Ιταλό εξτρέμ να αγωνίζεται βασικός κόντρα στον Βόλο και παρότι δεν έβγαλε μάτια, η παρουσία του να κρίνεται θετική. Αυτή, ήταν μόλις η τρίτη του συμμετοχή μετά τη φυγή Καρντόσο και η μόλις δεύτερη, μετά το ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα, που ξεκίνησε βασικός.

Είναι προφανές πως στην ΑΕΚ θέλουν να εξαντλήσουν – και φυσικά καλά κάνουν – τα περιθώρια και της υπομονής και της επιμονής με τον 23χρονο Ιταλό. Μιλάμε άλλωστε για τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση – αγορά επί (δεύτερης) εποχής Μελισσανίδη, με τον Βέρντε να κοστίζει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ και μεικτά το τριετές συμβόλαιο του να επιβαρύνει τα ταμεία του συλλόγου με πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, δεν είναι εύκολο να… απαξιωθεί μια τέτοια επένδυση. Ούτε και φυσικά να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για να αποδώσει τα προδοκώμενα στο πρώτο δίμηνο της αγωνιστικής παρουσίας του Βέρντε με τα «κιτρινόμαυρα». Το – πρακτικά επί Κωστένογλου – πρώτο δείγμα ήταν ελπιδοφόρο. Η πρόθεση όλων στην ΑΕΚ είναι να συνεχιστεί αυτή η τακτική προκειμένου ο Ιταλός να βρίσκει ολοένα και καλύτερα και περισσότερο τα πατήματα του.

Και όσο για τους ψιθύρους (που δεν ήταν μόνο τέτοιοι…) και τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί πρόθεσης Ιβιτς και συλλόγου ν’ αναζητήσουν μια λύση με πιθανό δανεισμό ή κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου του Βέρντε τον Ιανουάριο, πολύ απλά, δεν υπάρχει ούτε και υπήρχε καμία τέτοια σκέψη. Ακόμη και λογιστικά, η καταβολή αποζημίωσης 2,5 εκατ. ευρώ δεν είναι κάτι που μπαίνει στο τραπέζι της ΑΕΚ. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει και κανένας άλλος λόγος, καμία άλλη σχετική (όχι σκέψη, ούτε καν) υπόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τους "τρέλαναν" όλους στη Ριζούπολη - "Γυάλισαν" του Ίβιτς - Μπορούν να κάνουν τη διαφορά;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags