Facebook Pixel Διπλό πρόκρισης για Παναθηναϊκό, 3-1 την Παναχαϊκή (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-10-30 21:25:00

Στο Κύπελλο ήταν... Παναθηναϊκός - Έριξε "τριάρα" στην Παναχαϊκή και "κλείδωσε" την πρόκριση (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Στο Κύπελλο ήταν... Παναθηναϊκός - Έριξε "τριάρα" στην Παναχαϊκή και "κλείδωσε" την πρόκριση (vid)

Εύκολη εκτός έδρας νίκη (3-1) για τους Πράσινους.

Με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 3-1 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν νωθρά, αλλά σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν σε μια σχετικά άνετη επικράτηση, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την πρόκριση, αφού στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να γίνει ένα μικρό... θαύμα για να αποκλειστούν.

Το σκορ στο ματς άνοιξε ο Μπουζούκης στο 26' με όμορφο πλασέ, με τον Μωραΐτη να πετυχαίνει αυτογκόλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για το 0-2. Ο αρχηγός των Πατρινών μείωσε σε 1-2 στο 64', όμως ο Κουρμπέλης "έγραψε" το 3-1 για τον Παναθηναϊκό στο 72'.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Παναχαϊκή, λόγω δεύτερης κίτρινη στον Ρουγκάλα στο 71', ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα έκανε ο Φάουστο Τιένθα, που μπήκε στο ματς στο 65'.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετούς βασικούς και συγκεκριμένα με τον Διούδη στο τέρμα, τους Κολοβέτσιο και Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο και τον Ινσούα στο αριστερό. Κουρμπέλης και Δώνης ήταν στον άξονα, με τους Μολό, Μπουζούκη και Κολοβό να είναι η τριάδα πίσω από τον Μακέντα.

Από πλευράς Παναχαϊκής ο Σπύρος Μπαξεβάνος ξεκίνησε με τους Καπούταγλη, Πολίμο, Σταμόπουλο, Ρουγκάλα, Ιντζόγλου, Κολ, Σιατραβάνη, Παπατόλιο, Κυνηγόπουλο, Μωραΐτη και Τσελεπίδη.

Το ματς

Η Παναχαϊκή μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και ήταν η πρώτη που κατέγραψε σημαντική ευκαιρία στο 6'. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο Κυνηγόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Διούδης προέβη σε εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Μετά τα πρώτα 15' ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας κυρίως από αριστερά με τον Μολό, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του μερικά σουτ που όμως δεν βρήκαν στόχο.

Οι γηπεδούχοι πάντως συνέχισαν να βγάζουν φάσεις και στο 18΄ο Σιατραβάνης μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά έξω. Οι Πράσινοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου και αφού απείλησαν με Κολοβό και Μακέντα στο 25' και στο 26', αντίστοιχα, άνοιξαν το σκορ με τον Μπουζούκη στο 26'. Ο Μολό έκλεψε την μπάλα από αριστερά, σε μια φάση που η Παναχαϊκή φώναξε για φάουλ, έβγαλε τη σέντρα στην άλλη πλευρά, ο Δώνης έκανε τρομερή προσποίηση και άφησε στον Μπουζούκη που μέσα από την περιοχή σούταρε με το αριστερό ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και είχαν ακόμα μία καλή φάση με κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 45' (απέκρουσε ο Καπούταγλης), ενώ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κόρνερ ο Μακέντα έπιασε χαμηλή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μωραΐτη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή και μόλις στο 47' απείλησε με μακρινό σουτ του Ιντζόγλου, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Διούδης. Στο 52' χρειάστηκε μια καίρια επέμβαση του Μαυρομμάτη προ του Σιατραβάνη για να αποσοβήσει δύσκολη κατάσταση για τον Διούδη, ενώ στο 56' ο Κολ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του κίπερ του Τριφυλλιού. 

Στο 61' ο Μωραΐτης απείλησε ξανά με σουτ, όμως τρία λεπτά μετά δεν λάθεψε, ξαναβάζοντας την Παναχαϊκή στο ματς. Ο Πολίμος πέρασε κάθετα στα δεξιά στον Κυνηγόπουλο και αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή, με τον Μωραΐτη να πλασάρει από κοντά για να μειώσει σε 1-2. Στο 69' ο αρχηγός των Πατρινών έκανε ένα ψιλοκρεμμαστό που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Διούδη, ωστόσο στο 71' ήρθε η αποβολή για τους γηπεδούχους, αφού ο Ρουγκάλας κράτησε από πίσω τον Κουρμπέλη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ενώ είχε δει την πρώτη, έξι λεπτά νωρίτερα. 

Αμέσως μετά την αποβολή της Παναχαϊκής, στο 72', ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Κουρμπέλη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από γύρισμα του Μαυρομμάτη μέσα στην περιοχή. Στα εναπομείναντα λεπτά το 1-3 δεν άλλαξε κι έτσι οι Πράσινοι έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναχαϊκή (4-2-3-1):
Καπούταγλης, Πολίμος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Σταμόπουλος, Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77’ Μαυριας), Κολ (74’ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86’ Μασούρας), Μωραΐτης.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (74’ Περέα), Δώνης, Μπουζούκης (65’ Φάουστο), Κολοβός, Μολό, Μακέντα (79’ Σέχου).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags