Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Χουάν Ραμόν Ρότσα: Ο πρώην προπονητής του Τριφυλλιού μίλησε στο sportdog
| 2019-11-03 11:00:00

"Τρικυμία ο ΠΑΟ - Τι έγινε με Νταμπίζα; - Δεν είναι... Έκι και Μπεργκ - Ξέφυγαν στον Ολυμπιακό"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρικυμία ο ΠΑΟ - Τι έγινε με Νταμπίζα; - Δεν είναι... Έκι και Μπεργκ - Ξέφυγαν στον Ολυμπιακό"!

"Οβίδες" Ρότσα στο sportdog. "Καταργήστε το VAR"!

Παναθηναϊκός - Χουάν Ραμόν Ρότσα: Την άποψη ότι το Τριφύλλι πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Ρότσα. Ο πρώην προπονητής του Τριφυλλιού μίλησε στο sportdog και στάθηκε στην ατμόσφαιρα της Τούμπας αλλά πολύ περισσότερο στη δυναμική που έχει αποκτήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα όμως, επεσήμανε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να βγει έξω από τα όριά του με παρουσία στην Ευρώπη, κάτι όπως υπογράμμισε έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός. Ο Αργεντινός που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο προτίμησε να μηn μπει σε ποδοσφαιρικές αναλύσεις ή να εστιάσει σε μονάδες. Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει την εισαγωγή του VAR στο παιχνίδι, στηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες διαιτητές, τους οποίους θεωρεί καλύτερους από τους ξένους. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Γιώργο Κομίνη, ο οποίος βέβαια είναι persona non grata για τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Ποια είναι η άποψή σας για φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού;

Παναθηναϊκός είχε μία τρικυμία, χωρίς λόγο. Έτσι το βλέπω εγώ που είμαι απέξω. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τη φυγή του Νίκου Νταμπίζα. Αυτό πολλές φορές επηρεάζει το όλο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα να παλέψει με τον εαυτό του και μετά με τους αντιπάλους. Έχω την εντύπωση ότι εξαιτίας της περσινής πορείας σήκωσε τον πήχη ψηλότερα απ' όσο μπορούσε να αντέξει. Έτσι δημιούργησε μεγαλύτερες προσδοκίες. Την Κυριακή αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο ισχυρό, με διαφορές στη λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεφύγει από τα δεδομένα του. Φαίνεται πως βαδίζει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σωματείο. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει μέσα σε μία έδρα με φανατικό κοινό, το οποίο βοηθά πολύ τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να ισορροπήσει τα δικά του προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ αισθάνεται μία σιγουριά λόγω της ομαλής λειτουργίας του. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα πολύ μεγάλο. Έχω την εντύπωση ότι θα δούμε πολύ καλό παιχνίδι. Ανέκαθεν σε αυτά τα ματς είχαμε ωραίο θέαμα".

Μπορούν να ανταποκριθούν οι παίκτες στην Τούμπα μετά την ήττα από τη Λάρισα;

Παναθηναϊκός έχει και έμπειρους παίκτες. Διαθέτει τον Κολοβέτσιο, τον Κουρμπέλη, τον Μακέντα. Μπορούν να αντέξουν το βάρος".

Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε;

"Τα παιδιά από την Ακαδημία έχουν σωστές βάσεις. Δεν είναι τυχαίος ο Χατζηγιοβάνης. Προέρχεται από πολύ μεγάλη δουλειά που έχει γίνει στις υποδομές".

Από τις μεταγραφές σας έχει εντυπωσιάσει κάποιος;

"Πολλές φορές κοιτώ και δεν ξεχωρίζω ποιοι είναι. Δεν είναι για παράδειγμα ο Έκι, ο Λέτο, ο Ζέκα ή ο Μπεργκ. Μερικές φορές πρέπει να παρακολουθώ με πολύ μεγάλη προσοχή και να κοιτάζω τη φανέλα για να βρω ποιος είναι".

Πώς βλέπετε τον ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά;

"Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο δυνατός, όσο με Λουτσέσκου. Για να γίνει σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να διαπρέψει στην Ευρώπη. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τον εαυτό του και την εσωστρέφειά του. Εν αντιθέσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την ευρωπαϊκή του παρουσία. Δεν διστάζω να πω, ότι ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τα ελληνικά δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα εφόδια για να το καταφέρει αυτό. Πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα προς τα έξω".

Ποια είναι η άποψή σας για τη χρήση του VAR;

"Πρέπει να προσαρμοστούμε στο σήμερα. Εγώ όμως είναι εναντίον αυτού του συστήματος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φέρνουμε ξένους διαιτητές. Οι Έλληνες διαιτητές είναι ήρωες. Οι ξένοι έχουν ειδικά κέντρα που προπονούνται όλοι. Εδώ γυμνάζονται μόνοι τους. Βλέπω για παράδειγμα τον κ. Κομίνη εδώ που είμαι στην Ηγουμενίτσα πως προπονείται για τα ματς. Γι' αυτό λέω ας δώσουμε πρώτα όσα απολαμβάνουν οι διαιτητές έξω και μετά ας τους κρίνουμε. Να τους δώσουμε τα εφόδια, να τους βοηθήσουμε να γίνουν επαγγελματίες. Δεν γίνεται να τους ζητάμε να γίνουν άριστοι χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χοντρή "πατάτα" Δώνη, Νταμπίζα - Δεν κάνει στον ΠΑΟ, τρελαίνει τους ξένους - Παραλίγο μεταγραφάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags