Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Θα σφύριζα του Αραμπί, θα βουτούσε ο Κρέσπο - Λήξη στο ελεύθερο"
| 2019-11-04 13:55:00

"Θα σφύριζα του Αραμπί, θα βουτούσε ο Κρέσπο - Λήξη στο ελεύθερο" - Τρελό "καρφί" για ΠΑΟΚ!

του Γιώργου Κτενά
"Θα σφύριζα του Αραμπί, θα βουτούσε ο Κρέσπο - Λήξη στο ελεύθερο" - Τρελό "καρφί" για ΠΑΟΚ!

"Oβίδες" Βοργιά στο sportdog. "Καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι...".

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει την ευθύνη για το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος του Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι είχε επαφή με τον Κρέσπο, αν και ο παίκτης του ΠΑΟΚ θα έπεφτε μέσα στην περιοχή των Πράσινων έτσι κι αλλιώς, όπως σχολίασε ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς.

Επίσης, τόνισε ότι περίμενε ο διαιτητής να είχε λήξει το παιχνίδι νωρίτερα, αναφέρθηκε στη χρήση του VAR στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

"Θα σφύριζα το πέναλτι του Αραμπί"

"Η φάση του Αραμπί στην Ξάνθη ήταν πέναλτι. Η θέση τού διαιτητή όμως είναι τέτοια που πολλές φορές δεν βλέπει την παράβαση, ξεφεύγει. Όπως το είδα στην τηλεόραση, όμως, είναι παράβαση. Στη θέση του θα το σφύριζα", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο παλαίμαχος διαιτητής.

"Θα βουτούσε ο Κρέσπο"

Τη φάση που συζητάει από χθες το βράδυ όλη η Ελλάδα, για το πέναλτι πάνω στον Κρέσπο, πώς τη σχολιάζετε;

"Όταν μπαίνει στην περιοχή ο Κρέσπο έρχεται ο Κουρμπέλης και τον χτυπάει στην πλάτη, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο Κρέσπο. Αν δεν τον ακουμπούσε ο Κουρμπέλης, πάλι ο Κρέσπο είχε πάρει την άγουσα για να βουτήξει. Όλη η ευθύνη είναι πάνω στον Κουρμπέλη που ακούμπησε τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Κρέσπο θα βουτούσε ακόμα κι αν δεν τον είχε ακουμπήσει, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα δινόταν η παράβαση. Υπήρχε και η βοήθεια VAR, για αυτό δόθηκε η παράβαση".



Υπάρχει ολόκληρη κουβέντα για το αν έπρεπε να είχε κρατήσει το παιχνίδι μέχρι εκείνη την ώρα ο διαιτητής. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Ο μόνος και πραγματικός χρονομέτρης είναι ο διαιτητής. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν καλύπτουμε το 90ο λεπτό και την παράταση, κοιτάζουμε να κρατήσουμε λίγο χρόνο ακόμα αν έχουν γίνει προκλητικά γεγονότα. Τέτοια προκλητικά γεγονότα δεν είχαμε χθες, δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, πίστευα ότι μετά το ελεύθερο θα σφύριζε ο διαιτητής γιατί ήταν πάνω από 5 λεπτά. Το κράτησε λίγο παραπάνω και, τελικά, έγινε σε βάρος του διαιτητή έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Λέω ξανά ότι αυτός είναι ο μόνος χρονομέτρης, αλλά δεν έπαιξε έξυπνα σε αυτή τη φάση για τον εαυτό του". 

Πώς σχολιάζετε τα παιχνίδια με το VAR;

"Είχαμε πει εξαρχής ότι δεν έχουν εκπαιδευτεί για να λειτουργήσουν σωστά το VAR, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τον διαιτητή, γιατί ό,τι και να γίνει ο διαιτητής είναι ο απόλυτος άρχοντας στο παιχνίδι. Δεν είναι για να ασχολείται με φάουλ στο κέντρο του γηπέδου το VAR, να μην γυρίζουν πίσω τον διαιτητή όταν έχει εξελιχθεί η φάση".

"Ο ΠΑΟΚ έχει άλλα πράγματα..."

Τέλος θέλω να μου πείτε δύο λόγια για το πώς βλέπετε τις τέσσερις μεγάλες ομάδες φέτος.

"Πιστεύω ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο η ΑΕΚ δεν φαίνεται να έχει ενισχυθεί. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ανανέωση με ελληνόπουλα, άρα δεν υπάρχουν απαιτήσεις για πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο υλικό αριθμητικά και ποιοτικά, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει άλλα πράγματα. Παρόλα αυτά είναι οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό τι έκανε ο Σαββίδης στη σουίτα στο ντέρμπι - Θα τρίβετε τα μάτια σας! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags