Facebook Pixel Περικλής Βασιλάκης: "Τι να πεις για τον ρέφερι Βασιλάκη; - Δεν τον στολίζουμε επειδή έφυγε"
| 2019-11-07 13:17:00

"Τι να πεις για τον διαιτητή Βασιλάκη; - Έκανε λάθη αλλά... - Δεν τον στολίζουμε επειδή έφυγε"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τι να πεις για τον διαιτητή Βασιλάκη; - Έκανε λάθη αλλά... - Δεν τον στολίζουμε επειδή έφυγε"

Ο Στράτος Σεφτελής στο sportdog. "Όσα ακουστούν είναι κυριολεκτικά".

Περικλής Βασιλάκης: Σε πένθος έχει βυθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η είδηση για την απώλεια του Περικλή Βασιλάκη. Ο καθηγητής διαιτησίας έφυγε σε ηλικία 64 χρόνων, μετά από μάχη με την επάρατη νόσο, με την οποία πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια.

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας από αγροτική οικογένεια και έγινε γνωστός από την παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως διαιτητής της Α' Εθνικής κατηγορίας, ενώ υπήρξε διεθνής λαμβάνοντας το σήμα της FIFA και της UEFA. 

Από το 1996 δίδασκε ως καθηγητής διαιτησίας και είχε παρουσία στα πάνελ αθλητικών, τηλεοπτικών εκπομπών, στις οποίες σχολίαζε τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Η ζωή του όμως ήταν γεμάτη από δραστηριότητα. Εκτός από την παρουσία του στο ποδόσφαιρο ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών. Εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005). Ήταν Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού, ενώ ήταν δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ.

Ένας από τους δημοσιογράφους που είχαν ζήσει τον Περικλή Βασιλάκη τόσο στα γήπεδα όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ ήταν ο Στράτος Σεφτελής.

"Ως διαιτητής δεν μπορεί να του προσάψει κανείς κάτι. Έκανε και κάποια λάθη σε μερικά παιχνίδια, αλλά δεν ήταν ακραία όπως άλλοι συνάδελφοί του εκείνη την εποχή. Φρόντιζε να είναι πάντα ακριβοδίκαιος, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή. Ήταν ένας άνθρωπος ευγενικός, αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων. Κακιά κουβέντα δεν άκουγες ποτέ από το στόμα του. Συνηθίζουμε για κάποιον που φεύγει να τον στολίζουμε με επίθετα. Στην περίπτωση του Περικλή Βασιλάκη όμως όσα θετικά ακουστούν είναι κυριολεκτικά", ανέφερε στο sportdog ο σχολιαστής, του οποίου η φωνή έχει συνδυαστεί με την περιγραφή μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού αθλητισμού στη δημόσια τηλεόραση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags