Facebook Pixel Άρης: Μπορεί βασικός ο Τσιλιγγίρης
| 2019-11-14 10:32:00

Τρέμει βασικός στον Άρη! Του τρώει τη θέση ο πιτσιρικάς – Δήλωση που θα συζητηθεί

Sportdog Team
Τρέμει βασικός στον Άρη! Του τρώει τη θέση ο πιτσιρικάς – Δήλωση που θα συζητηθεί

Άφησε φοβερές εντυπώσεις και πλέον όλα παίζονται.

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Έμαν δέχτηκε κόκκινη στο 87' και ο Άρης έριξε στο παιχνίδι τον νεαρό Τσιλιγγίρη, ο οποίος μπήκε κρύος στο ματς, παρόλα αυτά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κράτησε το νικηφόρο 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Ο Αλέξανδρος Κασμερίδης την περασμένη χρονιά συνυπήρξε στον Ηρόδοτο με τον Απόστολο Τσιλιγγίρη και τόνισε πως ο νεαρός πορτιέρε του Άρη, έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει άμεσα το νούμερο... ένα για τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM:

Για το γεγονός ότι θα κληθεί να παίξει βασικός σε ένα πολύ απαιτητικό ματς, σε αυτή τη μικρή ηλικία: «Όταν ήμουν στον ΟΦΗ, είχα παίξει στο κύπελλο με τον Εθνικό, σε παρόμοια ηλικία. Περίμενα καιρό να πάρω την ευκαιρία μου, γιατί έπαιζαν μόνο μεγάλοι τότε στη θέση του τερματοφύλακα. Σιγά σιγά έχει αλλάξει αυτό. Οι ομάδες στηρίζουν τους νέους τερματοφύλακες, γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί Έλληνες καλοί, σε μικρή ηλικία.

Ο Αποστόλης είναι πολύ καλός χαρακτήρας, ήρεμη προσωπικότητα, πιστεύω σε αυτόν και το έδειξε και πέρυσι ότι μπορεί να αντεπεξέλθει παίζοντας σε μεγάλα ματς. Αν πιάσει γρήγορα μπάλα, αποκτά ψυχολογία. Έκανε μια πολύ καλή απόκρουση στο φάουλ με τον Αστέρα και από εκεί και πέρα ήταν σίγουρος για τον ίδιο. Εγώ δεν τον φοβάμαι, μπορεί να αντέξει στην πίεση. Αν τον στηρίξει η ομάδα, θα είναι ο νέος τερματοφύλακας του Άρη σε λίγο καιρό. Έχει φοβερά ρεφλέξ αυτό το παιδί, τον έζησα και τον καταλαβαίνω».

Για το τι του είπε στη μεταξύ τους συνομιλία: «Του είπα χθες που μιλήσαμε, να χαρεί τη στιγμή, να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται, να είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος και μακάρι να έχει και τύχη στο ντεμπούτο του. Του είπα ότι θα έχει άγχος, αλλά μόλις ξεκινήσει το ματς, αν είναι συγκεντρωμένος, θα πάει καλά. Δεν χρειάζεται να σκέφτεται ποιον αντίπαλο έχει. Πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του.

Εγώ, όταν ήταν να παίξω τόσο μικρός, δεν είχα κοιμηθεί καν το περασμένο βράδυ. Δεν έκλεινε το μάτι μου. Είχα ταλέντο και ικανότητες, όμως δεν είχα παραστάσεις. Με το που έπιασα μπάλα στο ματς, τα ξέχασα όλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags