Facebook Pixel ΑΕΚ: Τραβάει... χειρόφρενο ο Ίβιτς - Ξεχάστε τις μεταγραφές - Αν έρθει, είναι "βόμβα"
| 2019-11-14 11:14:00

Τραβάει... χειρόφρενο ο Ίβιτς - Ξεχάστε τις μεταγραφές - Μόνο δανεικοί - Αν έρθει, είναι "μπαμ"

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τραβάει... χειρόφρενο ο Ίβιτς - Ξεχάστε τις μεταγραφές - Μόνο δανεικοί - Αν έρθει, είναι "μπαμ"

Καμία... καταιγίδα. Τι προβλέπει το σχέδιο. Γι' αυτόν τα δίνουν όλα!

Δεδομένα, η ομάδα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα αυτές τις μέρες κι αυτή που αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη ενόσω πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι η ΑΕΚ.

Πολλά έτσι κι αλλιώς τα μέτωπα που καλείται να διαχειριστεί ο Ίλια Ίβιτς. Πρώτο αυτό της ενίσχυσης του ρόστερ, με καθημερινές (και συνεχώς διαφορετικές...) αναφορές των στόχων  και των προτεραιοτήτων του Σέρβου τεχνικού διευθυντή, δεύτερο αυτό της (αμείωτης παρά την εμφανή προσπάθεια του συλλόγου να ρίξει τους τόνους) προπονητολογίας και τρίτο, αυτό των αποχωρήσεων και της γενικότερης εκκαθάρισης του ρόστερ.

Το πρώτο και το τρίτο, συνδέονται. Και συνδέονται όχι κατ' ανάγκη με κάτι άμεσο, τον Ιανουάριο, αλλά -όπως συνεχώς επισημαίνουμε στα ρεπορτάζ μας στο sportdog- με φόντο το καλοκαίρι. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν πρέπει να αναμένεται... καταιγίδα μεταγραφική στην ένωση τον Ιανουάριο.

Ή, για να το πούμε διαφορετικά, η έκταση της δραστηριότητας των Κιτρινόμαυρων θα εξαρτηθεί από την πορεία στο μέτωπο των αποδεσμεύσεων και κυρίως των πωλήσεων. Αν γίνουν αυτές που έχουν "προϋπολογίσει" στην ΑΕΚ, τότε θα υπάρξουν αγορές.

Αν όχι, τα πράγματα θα είναι απολύτως μετρημένα και με συγκεκριμένο πλαίσιο. Έτσι κι αλλιώς, μεταγραφές τον Ιανουάριο είναι πολύ πιο δύσκολες, πόσο μάλλον για την Ένωση, η οποία δεν βγαίνει στις αγορές με χοντρά "πακέτα", αλλά πάντα κινούμενη σ' ένα αυστηρό οικονομικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει κινήσεις τρανταχτές (τουλάχιστον όχι ανάλογες με αυτές που μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι).

Δανεισμούς λοιπόν θα κυνηγήσει η Ένωση και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Ένας τέτοιος είναι ο Σουηδός εξτρέμ της Χάμαρμπι, Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών), ελεύθερος από Πρωτοχρονιά να υπογράψει όπου επιθυμεί, αφού το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, με καλή και παραγωγική σεζόν στην Allsvenskan, μια αγορά που έτσι κι αλλιώς εμπιστεύεται η ΑΕΚ, ωστόσο κάπου εδώ ολοκληρώνονται τα... θετικά νέα.

Κι αυτό γιατί εύλογα με αυτά τα χαρακτηριστικά ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έχει προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον, γι' αυτό και ο ίδιος εμφανίζεται διστακτικός (στην καλύτερη) να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Χάμαρμπι, επιδιώκοντας το βήμα στο εξωτερικό και σ' ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το σουηδικό.

Και σίγουρα, με αυτό το σκεπτικό, το ελληνικό δεν συγκαταλέγεται στις προτεραιότητές του αλλά από την άλλη, ο παίκτης είναι μια περίπτωση που και αρέσει στην ελληνική ομάδα και ταιριάζει σε ό,τι έχουν θέσει στο σύλλογο ως πλαίσιο για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή και προφανώς θα κυνηγήσουν, όσο και όπως μπορέσουν, τις πιθανότητές τους να τον υπογράψουν, ακόμη και άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σχεδόν σίγουρο: Αυτός αναλαμβάνει την ΑΕΚ το καλοκαίρι - Επιλογή Ίβιτς - Πώς θα αντιδράσει ο κόσμος;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags