Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιτέλους παίζει μπάλα! "Άλωσε" το Ερεβάν η Εθνική - "Καθάρισε" ο τρομερός Λημνιός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-11-15 20:50:00

Επιτέλους παίζει μπάλα! "Άλωσε" το Ερεβάν η Εθνική - "Καθάρισε" ο τρομερός Λημνιός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Επιτέλους παίζει μπάλα! "Άλωσε" το Ερεβάν η Εθνική - "Καθάρισε" ο τρομερός Λημνιός (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε (μόνο) 1-0 με σκόρερ τον άσο του ΠΑΟΚ.

Τα θετικά μηνύματα που είχαν αρχίσει να φαίνονται από τη νίκη επί της Βοσνίας έγιναν ακόμα περισσότερα σήμερα, με την Εθνική Ελλάδας να επιβεβαιώνει την αγωνιστική της άνοδο με τον Τζον Φαν'τ Σιπ στην τεχνική ηγεσία και να παίρνει το δεύτερο σερί τρίποντό της, επικρατώντας 1-0 της Αρμενίας.

Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο Δημήτρης Λημνιός, που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 34' και πραγματοποίησε με διαφορά την κορυφαία εμφάνισή του με το εθνόσημο, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Δημήτρη Γιαννούλη και Τάσο Μπακασέτα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους Αρμένιους και σπατάλησε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020 ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, όταν η Γαλανόλευκη υποδέχεται τη Φινλανδία. Φυσικά η Εθνική δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αφού πέρασε προσωρινά τρίτη στον όμιλο με 11 βαθμούς, ενώ Ιταλία και Φινλανδία καπάρωσαν ήδη τις δύο πρώτες θέσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι καλό χτίζεται ενόψει του μεγάλου στόχου αυτής της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Μουντιάλ 2022.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Εθνική μας έδειξε διάθεση να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε ορισμένες πολύ όμορφες συνεργασίες στο αντίπαλο μισό, με κύριους εκφραστές τους Λημνιό, Μάνταλο, Μπακασέτα και Γιαννούλη, που ήταν ορεξάτοι.

Μόλις στο 8’ η Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο γκολκίπερ της Αρμενίας, Ιεραπετιάν, δεν μπλόκαρε σταθερά το δυνατό του Μπακασέτα και στη συνέχεια της φάσης ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δεξί σουτ. Στο 12’ η κεφαλιά του Σταφυλίδη από εκτέλεσε κόρνερ έφυγε λίγο άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Μάνταλου στο 14’. Στο 21’ ο διαιτητής δεν είδε καθαρό πέναλτι που έκανε ο Χαμπαρτσουμιάν στον Γιαννούλη σε μια από τις πολλές προωθήσεις του και τιμώρησε τον Έλληνα άσο με κίτρινη κάρτα για «θέατρο».

Το γκολ που δικαιούταν η Εθνική μας βάσει την εικόνας του αγώνα ήρθε στο 34’.  Ο Γιαννούλης και ο Μπακασέτας έπαιξαν ωραία το «1-2», με τον πρώτο να πασάρει στον Λημνιό. Αυτός υποδέχθηκε την μπάλα, απέφυγε έναν αμυντικό και με δεξί διαγώνιο πλασέ έκανε το 1-0 για την Ελλάδα!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας το προβάδισμα, αφού οι Αρμένιοι απείλησαν μόνο μια φορά, στο 41’, όταν το μονοκόμματο σουτ του Καραπετιάν από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ.

Με ανάλογο τρόπο με το πρώτο μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο η Ελλάδα, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες με το… καλησπέρα. Στο 47’ ο Μπακασέτας έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Λημνιό, ο οποίος νικήθηκε από τον Ιεραπετιάν. Ο δραστήριος Μπακασέτας σούταρε λίγο άουτ στο 51’, ενώ στο 56’ ο Λημνιός έκανε φοβερή κούρσα και γύρισε στον Παυλίδη, όμως αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά εξαιτίας σωτήριου τάκλιν από αμυντικό της Αρμενίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία στο 61’, όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μπαρσεγκιάν εκτός περιοχής. Στην επαναφορά ο Σαρκίσοφ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Μετά από μίνι επιθετικό ξέσπασμα των Αρμένιων, η Ελλάδα ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφησαν οι αντίπαλοι, όμως δεν μπορούσε να βρει… με τίποτα το γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Στο 66’ ο Λημνιός νικήθηκε ξανά από Αϊραπετιάν σε τετ α τετ και στη συνέχεια ο νεοεισλθόντας Μασούρας (μπήκε αντί του Μάνταλου στο 66’) πρωταγωνίστησε στον… χορό των χαμένων ευκαιριών.

Ο Μασούρας επέλεξε να σουτάρει αντί να πασάρει σε αντεπίθεση της Εθνικής στο 75’ και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 79’ ο ίδιος παίκτης πήρε πάσα… μισό γκολ από τον Λημνιό «κατόρθωσε» να σουτάρει άουτ προ κενής εστίας από τη μικρή περιοχή!

Ο ρυθμός της Ελλάδας έπεσε στα τελευταία λεπτά, όμως οι Αρμένιοι δεν πάτησαν στην περιοχή του Βλαχοδήμου σε καμία περίπτωση και η Εθνική μας έφυγε από το Ερεβάν με τη δεύτερη σερί νίκη της στα προκριματικά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Λημνιός κέρδισε τον Δημήτρη Γιαννούλη στα… σημεία, αφού πέτυχε το μοναδικό γκολ του ματς, αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την αντίπαλη με τις συνεχείς κούρσες του από δεξιά, ενώ θα είχε καταγράψει και μια ασίστ στο ενεργητικό του εάν ο Μασούρας δεν έχανε το… άχαστο στο 79’.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τζον Φαν'τ Σιπ κατέβασε την Εθνική Ελλάδας με 4-2-3-1. Επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα με Μπακάκη, Χατζηδιάκο, Σταφυλίδη και Γιαννούλη ,από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Γαλανόπουλος, μπροστά τους τριάδα με Λημνιό, Μπακασέτα και Μάνταλο και στην κορυφή ο Παυλίδης.

Ο τεχνικός της Αρμενίας, Άμπραχαμ Κασαμανιάν, εφάρμοσε σχηματισμό 5-4-1 με τον Αϊραπετιάν κάτω από τα δοκάρια, τους Χαμπαρτσουμιάν και Χοβνανισιάν στα δύο άκρα της άμυνας και τους Καλισίρ, Βοσκανιάν και Ισκανιάν στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Χοβσεπιάν και Γκριγοριάν στον άξονα και οι Μπαρσεγκιάν και Βαρντανιάν στα δύο άκρα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καραπετιάν.

Η ΦΑΣΗ: Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 79’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πάβελ Ρατσκόφσκι, έκανε σοβαρό λάθος στο 21’, όταν δεν είδε το καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννούλη.

Οι συνθέσεις:

Αρμενία: Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Χοβνανισιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν (83’ Αγιετισιάν), Ισκανιάν, Χοβσεπιάν (78’ Εντιγκαριάν), Γκριγοριάν, Μπαρσεγκιάν, Βαρντανιάν (59′ Σαρκίσοφ), Καραπετιάν

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (66’ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας (81’ Δώνης), Παυλίδης (74’ Κουλούρης)

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags