Facebook Pixel Ελλάδα - Φινλανδία: Έχει μέλλον αυτή τη Εθνική - Τρίτη σερί νίκη με μπαλάρα και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-11-18 23:37:00

Έχει μέλλον αυτή η Εθνική - Τρίτη σερί νίκη με μπαλάρα και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έχει μέλλον αυτή η Εθνική - Τρίτη σερί νίκη με μπαλάρα και ανατροπή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησε 2-1 τη Φινλανδία με Μάνταλο και Γαλανόπουλο!
 

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στα προκριματικά του Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας, η οποία πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας της Φινλανδίας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Οι Φινλανδοί προηγήθηκαν με τον Πούκι στο 27' από λάθος του Σταφυλίδη, με την Ελλάδα να ανατρέπει τα δεδομένα και να παίρνει το τρίποντο χάρη στα γκολ του Μάνταλου στο 47' και του Γαλανόπουλου στο 70'

Η Γαλανόλευκη δημιούργησε για ακόμα ένα παιχνίδι σωρεία ευκαιριών και επιβεβαίωσε ξανά την αγωνιστική της πρόοδο στον επιθετικό τομέα με τον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο, αν και φανέρωσε ορισμένες αμυντικές αδυναμίες.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς, δεν πήρε την πρόκριση στο Euro, αλλά άφησε αισιόδοξα μηνύματα ενόψει των προκριματικών για το Μουντιάλ 2022.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και έκλεισε τους Φινλανδούς στα καρέ τους στα πρώτα λεπτά. Η Φινλανδία, πάντως, ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και απορρόφησε την πίεση, με την Εθνική μας να δημιουργεί μόνο μια καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Παυλίδη από καλή θέση στο 3’ κόντραρε στα σώματα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά από ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα, με την Ελλάδα να ανεβάζει ξανά το τέμπο μετά το 20’ και να απειλεί με Παυλίδη (23’) και Μπακασέτα (27’), τα σουτ των οποίων κόντραραν σε αμυντικούς.

Παρ’ όλα αυτά, η Φινλανδία ήταν αυτή που βρήκε το γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα και χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου. Στο 27’ ο Σταφυλίδης επιχείρησε παρακινδυνευμένη ντρίμπλα αντί να γυρίσει την μπάλα με ασφάλεια στον Βλαχοδήμο. Ως αποτέλεσμα, ο Πούκι του έκλεψε την μπάλα, έφυγε τετ α τετ απέναντι στον Έλληνα γκολκίπερ και τον πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 των Φινλανδών.

Η Ελλάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 39’, όμως ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Γιόρονεν σε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπακάκη, ενώ οι Φινλανδοί έφτασαν κοντά στο 2-0 σε αντεπίθεση στο 40’, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Πούκι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο 45λεπτο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με το… καλησπέρα. Μόλις στο 47’ ο Μάνταλος έκανε το 1-1 με σουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από ασίστ του Μπακασέτα, ο οποίος κράτησε «ζωντανή» μια… χαμένη φάση πιέζοντας τον αντίπαλο αμυντικό.

Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ συνέχισε την πίεση, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 62’ και στο 68’, με πρωταγωνιστή τον Λημνιό σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στο 69’ η Φινλανδία παραλίγο να σκοράρει και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά ο Πούκι σούταρε άουτ σε τετ α τετ.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, στο 70’, η Ελλάδα έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Λημνιός γύρισε έξυπνα την μπάλα στον Κουλούρη, που σούταρε από τη μικρή περιοχή και νικήθηκε από τον Γιόρονεν, όμως ο επερχόμενος Γαλανόπουλος «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο.

Η Εθνική μας δεν απειλήθηκε και κράτησε τη νίκη μέχρι τέλους, ενώ στο 87’ είχε μια τεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ, με τον Κουλούρη να μην μπορεί να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αφού ο Γιόρονεν απέκρουσε την προσπάθειά του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο κορυφαίος της Εθνικής, αφού ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, μετατράπηκε στον πιο επικίνδυνο παίκτη της Ελλάδας με τις επελάσεις του από τα δεξιά και είχε συμμετοχή σε αμφότερα τα γκολ της ανατροπής.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τζον Φαν'τ Σιπ κατέβασε την Εθνική Ελλάδας με 4-2-3-1. Επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα με Μπακάκη, Χατζηδιάκο, Σταφυλίδη και Γιαννούλη ,από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κουρμπέλης και Γαλανόπουλος, μπροστά τους τριάδα με Λημνιό, Μπακασέτα και Μάνταλο και στην κορυφή ο Παυλίδης.

Η Φινλανδία του Μάρκου Κανέρβα αγωνίστηκε με 4-4-2. Λέο Βαϊσάνεν και Τοΐβιο αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ, με τον Σάουλι Βαϊσάνεν στα δεξιά της άμυνας και τον Ραϊτάλα στα αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Καμαρά και Κάουκο, με δεξί χαφ τον Σχιούλερ και αριστερό τον Λουντ, ενώ οι Πούκι και Σκραμπ συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μάνταλου επετεύχθη σε κρίσιμο σημείο, αφού η Ελλάδα ισοφάρισε αμέσως με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ρώσου, Αλεξέι Εσκόφ, που πέρασε απαρατήρητος.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος (73’ Μπουχαλάκης), Παυλίδης (64’ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Μάνταλος (90’+3’ Μασούρας), Κουρμπέλης, Γιαννούλης.
 
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τοίβιο (59’ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Λουντ, Πούκι, Σούλερ (77’ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77’ Σοϊρι), Καούκο , Ραϊτάλα

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags