Facebook Pixel ΑΕΚ: Ολοένα και σαφέστερη γίνεται η πρόθεση της ομάδας να πουλήσει
| 2019-11-24 11:05:00

Μπάρκας με 4-6 - Είδηση... ΣΟΚ για Μάνταλο - Μπακασέτας ο Μπακάκης - Ποιος Λιβάγια τώρα...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μπάρκας με 4-6 - Είδηση... ΣΟΚ για Μάνταλο - Μπακασέτας ο Μπακάκης - Ποιος Λιβάγια τώρα...

Όλοι στη φόρα! Πόσα "πιάνουν". Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

ΑΕΚ: Ολοένα και σαφέστερη γίνεται η πρόθεση της ομάδας να πουλήσει. Και να πουλήσει άμεσα, ακόμη και κατά την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Εχουμε επισημάνει στο παρελθόν πως η χρηματοδότηση των όποιων κινήσεων της Ενωσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το «ξεσκαρτάρισμα» του ρόστερ, πόσο μάλλον από την στιγμή που είναι προφανές πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βάλει πλέον τα… ασημικά τους στη βιτρίνα και περιμένουν προτάσεις. Να δούμε ξεχωριστά τις περιπτώσεις, τις αξιώσεις της Ενωσης και τις ρεαλιστικές πιθανότητες να προχωρήσει κάτι, ακόμη και τον Ιανουάριο.

Μπάρκας: Ο πλέον πιθανός να παραχωρηθεί. Ενδιαφέρον υπάρχει και υφίσταται, οι απαιτήσεις της ΑΕΚ δεν κυμαίνονται πλέον στο παράλογο ποσό των +10 εκατ. ευρώ, μια πρόταση μεταξύ 4-6 εκατ. ευρώ είναι πιθανή και σε τέτοιο εύρος, ο διεθνής τερματοφύλακας πλέον (όχι όπως το καλοκαίρι όταν απορρίφθηκε η τελική προσφορά 4,5 εκατ. ευρώ της Μονπελιέ), θα πωληθεί.

Μάνταλος: Μόνο και μόνο που μπαίνει στη λίστα των… ασημικών, συνιστά είδηση. Κάνει καλή σεζόν, με ανεβασμένα νούμερα σε ασίστ και γκολ, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να προκύψει πρόταση. Είτε που θα καλύπτει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, οι οποίες είναι… tabula rasa, δεν έχουν σαφές μέγεθος γιατί πολύ απλά πέραν μιας προσφοράς δανεισμού πριν δύο καλοκαίρια της Γουέστ Μπρομ, ποτέ δεν έχει «μετρηθεί» η αξία στην αγορά του αρχηγού της Ενωσης. Δύσκολα…

Γαλανόπουλος: «Καυτό» όνομα τις τελευταίες μέρες, με συνεχείς αναφορές για ενδιαφέρον από Φέγενορντ και Αϊντραχτ. Ο ολλανδικός σύλλογος δεν έχει οικονομική άνεση προκειμένου να κάνει πρόταση που θα «συγκινήσει», ο γερμανικός παρακολουθεί όντως καιρό τον «Γαλανό» (μεταξύ άλλων), ωστόσο το βασικό ζητούμενο στην περίπτωση του είναι διάρκεια και δύσκολα θα έρθει με πρόταση τον Ιανουάριο. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως το συμβόλαιο του διεθνή μέσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21, οπότε το προσεχές, είτε θα πρέπει να το ανανεώσει, είτε να τον πουλήσει, χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερα περιθώρια διαπραγματευτικών ελιγμών και θέσπισης τιμής σε επίπεδα που να ξεπερνάνε τα 3 εκατ. ευρώ.

Μπακάκης: Επίσης κάνει καλή σεζόν, χωρίς όμως τίποτα το συγκλονιστικό. Την ευκαιρία του ο «Μπάκα» την είχε πριν ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ενωση, πλέον, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που θα καταθέσει δελεαστική προσφορά για τον διεθνή δεξιό μπακ. Και στην περίπτωση του βέβαια ισχύει η εξής διάκριση: αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να τον… εκποιήσει, τότε, ναι,  μπορεί να φύγει με ποσό α λά… Μπακασέτας (700.000 ευρώ). Μεγαλύτερο όμως, ρεαλιστικά, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Λιβάγια: Χιλιοειπωμένο το στάτους του Κροάτη πλέον, η ΑΕΚ αναζητά τρόπο ν’ απαλλαγεί – με κέρδος – από τον ίδιο. Αγωνιστικά, αδιαμφισβήτητη η ποιότητα του, τα υπόλοιπα όμως που… συνοδεύουν τον Λιβάγια κρατάνε την χρηματιστηριακή του αξία και το ενδιαφέρον χαμηλά. Δεν υπάρχει τίποτα αυτήν την στιγμή, αφού τίποτα δεν μένει και κρυφό, στην περίπτωση και του Κροάτη τα πράγματα για τις προθέσεις της Ενωσης δυσχεραίνονται από το γεγονός ότι και το δικό του συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’21. Και εδώ πάντως, οι παντελώς αστήριχτες απαιτήσεις της ΑΕΚ στο παρελθόν (για +8 εκατ. ευρώ…), πλέον δεν υφίστανται και όπως εκτιμάται,  ακόμη και ένα ποσό γύρω στα 4-5 εκατ., θα ήταν αρκετό. Δεν υπάρχει όμως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό κόλπο Τίγρη, έτσι "αρπάζει" Έλληνα της Superleague - Είχε ακουστεί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags