Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος με αίτημά του ζήτησε τη διενέργεια ελέγχου με δικά του έξοδα
| 2019-11-27 16:27:00

Το ΕΣΚΑΝ αρνείται να κάνει έλεγχο ντόπινγκ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ - Το είχε ζητήσει ο Δικέφαλος!

Sportdog Team
Το ΕΣΚΑΝ αρνείται να κάνει έλεγχο ντόπινγκ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ - Το είχε ζητήσει ο Δικέφαλος!

ΟΙ Θεσσαλονικείς, μάλιστα, είχαν ενημερώνει ότι σκοπεύουν να πληρώσουν τα έξοδα!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος με αίτημά του ζήτησε τη διενέργεια ελέγχου με δικά του έξοδα σε ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, αλλά το ΕΣΚΑΝ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τους διεξάγει!

Δεν αποκλείεται, βέβαια, να γίνει κατ' επιλογήν (τυχαία δηλαδή) έλεγχος σε παίκτες των δύο ομάδων. Αν είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Θεσσαλονικέων, όμως, τότε ο έλεγχος θα γινόταν δεδομένα και, φυσικά, θα αφορούσε πέντε παίκτες από κάθε ομάδα και όχι δύο. 

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του ΕΣΚΑΝ:  

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε,
Σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 2098/13-11-2019 επιστολής σας με την οποία αιτείστε τη διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ σε αγώνα στον οποίο συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και, ειδικότερα, σε 5 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, με χρέωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. για το σύνολο των ελέγχων, σας ενημερώνουμε ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν., ως αρμόδιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ για τη διενέργεια ελέγχων σε εθνικό επίπεδο, με βάση την εθνική νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς, σχεδιάζει την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και αναλογικού προγράμματος κατανομής ελέγχων, που θέτει προτεραιότητες, αναλογικά, μεταξύ αγωνισμάτων, κατηγοριών αθλητών, είδους ελέγχων, είδους δειγμάτων προς συλλογή, είδους ανάλυσης δειγμάτων, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου για τον ‘Έλεγχο και τις ‘Έρευνες (International Standard for Testing and Investigations) του WADA.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν πρόκειται να ικανοποιεί σχετικά αιτήματα ομάδων για ελέγχους της επιλογής τους, κρίνοντας πως η πρακτική αυτή που εφαρμόστηκε στο παρελθόν είναι λανθασμένη και σε αντίθεση με τις επιταγές του WADA, που επιθυμεί την ανεξαρτησία επιλογών των Εθνικών Οργανισμών Αντι-Ντόπινγκ ενώ επιπροσθέτως, εισάγει ένα στοιχείο προαναγγελίας ελέγχων το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Αντιθέτως, το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. προτίθεται να συνεργαστεί με την Superleague προκειμένου να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων ο οποίος πιστεύουμε ότι θα απαντά στις ενδεχόμενες ανησυχίες του συνόλου των εμπλεκομένων. 

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. είναι εντεταλμένο και πρόθυμο να ακούσει απόψεις και πληροφορίες από το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τις αξιοποιήσει καταλλήλως.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Σκανδαλάκης
Πρόεδρος ΕΣΚΑΝ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags