Facebook Pixel ΑΕΚ: Με αυτόν μίλησε ο Ίβιτς - Είχε "γλεντήσει" ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Αλαφούζου - "Παρακαλάει" να έρθει!
| 2019-11-27 17:30:00

Με αυτόν μίλησε ο Ίβιτς - Είχε "γλεντήσει" ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Αλαφούζου - "Παρακαλάει" να έρθει!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Με αυτόν μίλησε ο Ίβιτς - Είχε "γλεντήσει" ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Αλαφούζου - "Παρακαλάει" να έρθει!

Χαμός για αντι-Κωστένογλου. Ποιος... έρχεται. Φρέσκο ρεπορτάζ.

Το να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην ονοματολογία που καθημερινά πλέον κατακλύζει το ρεπορτάζ ΑΕΚ, δεν έχει ενδιαφέρον. Απλώς, αναδεικνύει αυτό που στο sportdog είχαμε επισημάνει αμέσως μετά την απόφαση (οριστική κατά τα φαινόμενα) να γίνει η αλλαγή στον πάγκο: η Ένωση και ο Ίλια Ίβιτς δεν ήταν έτοιμοι να πάνε τώρα σε μια "μόνιμη" επιλογή και όχι μια λύση υπηρεσιακή ως το καλοκαίρι προκειμένου τότε να διεκδικούσαν τις πιθανότητές τους (με καλύτερες προοπτικές) για να φέρουν τον όποιον τεχνικός διευθυντής και διοίκηση είχαν ξεχωρίσει εξ αρχής, δεν μπορούσαν όμως να φέρουν τώρα στην ομάδα και έτσι, αρχικά, επέλεξαν να… τζογάρουν με την παραμονή Κωστένογλου.

Ο κόμπος έφτασε όμως στο χτένι, τα δεδομένα άλλαξαν και έτσι, η Ενωση πάει "καρφί" για μόνιμη λύση. Και μόνο λοιπόν που το τελευταίο 48ώρο που έχει παρθεί αυτή η απόφαση έχουν κυκλοφορήσει πάνω από μισή ντουζίνα ονόματα, είναι ενδεικτικό του ότι δεν είχε γίνει ιδιαίτερη προεργασία. Διαφορετικά τα περίμεναν στον Δικέφαλο, διαφορετικά τους προέκυψαν.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν και αναδεικνύονται από τη σημερινή ΩΡΑ (χωρίς όπως επισημαίνεται -και ισχύει- να είναι τα μόνα); Δύο Σέρβοι, ο Μάρκο Νίκολιτς και ο Βέλικο Παούνοβιτς. Κοινά τους στοιχεία πέραν της καταγωγής; Αμφότεροι αποδεσμεύτηκαν από τις πρώην ομάδες τους το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Ο Νίκολιτς, μόλις προχθές, ύστερα από την εντός έδρας ήττα της Βίντι από την Πούσκας Ακαντέμια το περασμένο Σάββατο που έριξε την ομάδα του από την κορυφή του ουγγρικού πρωταθλήματος.

Ο Παούνοβιτς, στις αρχές του μήνα, ύστερα από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα των Σικάγο Φάιρ, της ομάδας του MLS, στον πάγκο της οποίας βρίσκονταν την τελευταία τετραετία. Δεύτερο κοινό τους; Αμφότεροι έχουν απασχολήσει ελληνικές ομάδες στο παρελθόν. Ο Νίκολιτς, ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι, πάλι την Ένωση πριν την πρόσληψη Καρντόσο, αφού στην Ένωση είχαν θετική εικόνα από τα πεπραγμένα του στη Βίντι ύστερα από την προ διετίας αναμέτρηση των δύο ομάδων στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τις ακόλουθες με τον ΠΑΟΚ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Παούνοβιτς, το καλοκαίρι που τελικά προσλήφθηκε ο Αντρέα Στραματσιόνι,  είχε παίξει πολύ σοβαρά για τον Παναθηναϊκό. Είχε συναντηθεί με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο η υποψηφιότητα του δεν προκρίθηκε και ο ίδιος, εξαργυρώνοντας τις δάφνες της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου u20 με τη Σερβία το 2015 μετακόμισε στις ΗΠΑ και το Σικάγο.

Ο τρίτος που ονοματίζεται είναι ο Αμπελάρδο, o Ισπανός τεχνικός (το όνομα του οποίου είχαμε καταγράψει προ μηνός στο sportdog), ο οποίος μετά τη διετία του στον πάγκο της Αλαβές ( δεύτερος σταθμός της προπονητικής του καριέρας, είχε προηγηθεί μια τριετία στον πάγκο της Χιχόν) κυκλοφορεί… ελεύθερος από το τέλος της περασμένης σεζόν. Ο Ιβιτς δεδομένα έχει κάνει επαφή μαζί του και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι από τους λίγους (αν όχι ο μόνος) Ισπανός τεχνικός που δείχνει διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ.

Όπως και να ‘χει, είναι σαφές πως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι προχωρημένο για τους Κιτρινόμαυρους και πως μάλλον θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα για τους υποψήφιους προπονητές -που επαναλαμβάνουμε δεν είναι μόνο οι προαναφερθέντες- και να παρθεί η κατάλληλη απόφαση, για την οποία είναι επίσης ξεκάθαρο πως στην Ένωση δεν είχαν κάνει την απαραίτητη προεργασία προκειμένου να είναι έτοιμοι να την υλοποιήσουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα τραβάνε τα μαλλιά τους οι ΑΕΚτζήδες - Αυτός θα είναι προπονητής στο ματς με τον ΟΦΗ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags