Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ποια 20άρα για Σεμέδο; - Μία πάσα "έφαγε" τον Ποντένσε - Μόνο ο Γκιλιέρμε
| 2019-11-28 13:44:00

Ποια 20άρα για Σεμέδο; - Μία πάσα "έφαγε" τον Ποντένσε - Τσιμίκα, δες Γκριμάλντο - ​Μόνο ο Γκιλιέρμε

του Παναγιώτη Νικολάου
Ποια 20άρα για Σεμέδο; - Μία πάσα "έφαγε" τον Ποντένσε - Τσιμίκα, δες Γκριμάλντο - ​Μόνο ο Γκιλιέρμε

Ξεχάστε όλα τα σενάρια! "Έχασαν" εκατομμύρια. Ποιο είναι το... κακό;

Ολυμπιακός: Είθισται, μετά από εκτός έδρας (και όχι μόνο) διεθνές παιχνίδι ελληνικής ομάδας και ειδικά όταν αυτό έχει συνοδευτεί με καλή εμφάνιση, να ακολουθείται μπαράζ… likes. Σε παίκτες της ελληνικής ομάδας που "τρέλαναν τος scouts" και άρεσαν στην υφήλιο. Καθ' υπερβολή η επισήμανση, επιβεβαιώνεται πάντως με μια ματιά στον απόηχο της προχθεσινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. 

Οι Ντάνιελ Ποντένσε, Γκιλιέρμε, Ρούμπεν Σεμέδο και Κώστας Τσιμίκας φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα ως οι ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων που ξεχώρισαν και προκάλεσαν τα διεθνή βλέμματα. To sportdog έχει το δυσάρεστο καθήκον να προσγειώσει στην πραγματικότητα, αφού πέραν του Βραζιλιάνου κανείς άλλος δεν ξεχώρισε, τουλάχιστον βάσει των όσων έχουν πιάσει οι κεραίες μας.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο ανταγωνιστικός, δεν έκανε όμως τη διαφορά σε αυτό ακριβώς το επίπεδο. Μην ξεχνάμε την αξιολόγηση του Ολυμπιακού: 20 εκατ. ευρώ. Η προχθεσινή του εμφάνιση λοιπόν, δεν δικαιολόγησε αυτήν την αξιολόγηση.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε όντως έκανε ένα καλό παιχνίδι, αλλά περισσότερο θυμούνται (και μετράνε) οι scouts τη φάση του 16ου λεπτού, που βγαίνοντας μόνος προ του Πάουλο Γκαζανίγκα, επέλεξε να τελειώσει (άτσαλα και αναποτελεσματικά) τη φάση παρά να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Γιώργο Μασούρα. Και σίγουρα, ο Πορτογάλος του πρώτου ματς με την Τότεναμ ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τον προχθεσινό.

Ο Κώστας Τσιμίκας είχε αρκετά θέματα προχθές. Ίσως και να έκανε το χειρότερό του ματς κόντρα σε Μπάγερν, Τότεναμ. Κυρίως σε επίπεδο αποφάσεων, αφού είτε αμυντικά είτε επιθετικά, είχε αρκετές οι οποίες ήταν λανθασμένες. Αντίστοιχα με τον Ρούμπεν Σεμέδο λοιπόν: έφτασε στα επίπεδα της αξιολόγησης (10-12 εκατ. ευρώ); Όχι.

Και για να καταλαβαίνουμε τη διαφορά. Ο καλύτερος αριστερός μπακ της Ευρώπης την τελευταία διετία, εκτός των κορυφαίων πρωταθλημάτων, ο Άλεξ Γκριμάλντο μόλις προχθές ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Μπενφίκα, αφού δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει πρόταση ανάλογη των εμφανίσεών του τα τελευταία χρόνια.

Όσο για τον Γκιλιέρμε. Αυτός ναι, όντως ξεχώρισε. Το κακό για τον Ολυμπιακό; Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του '21, οπότε όποιο ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε πρόταση ως το ερχόμενο καλοκαίρι προφανώς θα έχει "προσαρμοσμένο" το γεγονός ότι του χρόνου τέτοια εποχή ο Βραζιλιάνος θα ετοιμάζεται να μπει σε καθεστώς ελεύθερης υπογραφής. Το θετικό, ως προς αυτήν την οπτική, αλλά πιθανώς όχι για τον ίδιο τον παίκτη, είναι η ηλικία του, αφού ήδη περπατάει στα 28 του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρόμος" στον ΠΑΟΚ για Καραϊσκάκη - Τι περιμένουν - "Τσίτα" ο Σαββίδης, έδωσε εντολή να...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags