Facebook Pixel ΑΕΚ: "Δεν ήξερε αγγλικά - Κονέ τον Αμπράμοβιτς - Τι θα κάνει με Βράνιες - Δανεικό από Τσέλσι"!
| 2019-12-05 20:04:00

"Δεν ήξερε αγγλικά - Κονέ τον Αμπράμοβιτς - Τι θα κάνει με Βράνιες - Δανεικό από Τσέλσι"! (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν ήξερε αγγλικά - Κονέ τον Αμπράμοβιτς - Τι θα κάνει με Βράνιες - Δανεικό από Τσέλσι"! (Vid)

"Σαν να πεθαίνει στον πάγκο". Αποκαλύψεις για Σλούτσκι.

Την απάντηση του Λεονίντ Σλούτσκι περιμένουν στην ΑΕΚ προκειμένου ο Ρώσος τεχνικός να αναλάβει τον πάγκο της ομάδας. Η δουλειά του του 48χρονου προπονητή είναι γνωστή και οι διασυνδέσεις του ακόμα πιο ξακουστές. "Είναι πολύ κοντά στον Αμπράμοβιτς της Τσέλσι. Στη Ρωσία τον σέβονται πολύ", αναφέρει ο Λευτέρης Ντανοβασίλης.

Ο γνώστης του ρωσικού ποδοσφαίρου μίλησε στο sportdog για την περίπτωση του Σλούτσκι. Όπως τόνισε, ο Ρώσος είναι μία επιλογή που μπορεί να ταιριάξει στα ελληνικά δεδομένα. Ο συνάδελφος ανέλυσε τα "θέλω" του Σλούτσκι στις ομάδες που κοουτσάρει, αποκάλυψε πως τα πάει με περίεργους χαρακτήρες και έδωσε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προσωπικότητά του. 

Μπορεί να έρθει τέτοιος προπονητής στην Ελλάδα;

"Από τις δύο τελευταίες του δουλειές στην ουσία τον απέλυσαν. Είναι ένα μεγάλο θέμα το εξωτερικό για κάθε Ρώσο προπονητή. Οπότε αυτό είναι μείον. Το καλό είναι ότι πήγε στην Αγγλία και έμαθε αγγλικά. Δεν ήξερε να μιλάει, πριν πάει στη Χαλ. Είχε πάει κάποιους μήνες πιο πριν σε σχολή στο Λονδίνο για να τα μάθει. Με τη σύσταση του Αμπράμοβιτς είχε παρακολουθήσει προπονήσεις της Τσέλσι. Το αφεντικό των Λονδρέζων ήταν αυτός που του βρήκε τη δουλειά στη Βίτεσε. Πλέον δηλαδή μπορεί να συνεννοηθεί. Παλιότερα δεν μπορούσε. Αυτό είναι ένα συν. Τώρα, όσον αφορά την πιθανή του έλευση στην Ελλάδα, το ρωσικό ποδόσφαιρο έχει πολλές ομοιότητες με το ελληνικό. Είναι ανώτερο, αλλά μοιάζει με το δικό μας σε τακτική. Είναι δυναμικό και η άμυνα είναι σε πρώτο πλάνο. Ταιριάζει στη φιλοσοφία μας. Ο Σλούτσκι ξέρει πώς να αντιμετωπίζει κλειστές ομάδες. Δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό".

Ποιο σύστημα προτιμά;

"Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 3-5-2, αλλά είχε και τους παίκτες να το παίξει. Αυτό εφάρμοσε στη Χαλ. Στη Βίτεσε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί αναγκάστηκε να προσαρμοστεί, κάτι για το οποίο δεν είχε πρόβλημα. Δεν είναι κολλημένος. Οπότε και στην ΑΕΚ θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί, αφού δεν έχει ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν στην τριάδα. Αν έρθουν μεταγραφές τον Ιανουάριο ίσως να το εφαρμόσει".

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο που δίνει στις ομάδες που κοουτσάρει;

"Προσπαθεί να χτίσει την επίθεση από πίσω. Όχι τόσο ακραίο όπως προσπάθησε ο Καρντόσο. Θα προσπαθήσει να θωρακίσει την άμυνα και να βγάλει επιθέσεις από πίσω. Όχι όμως αποκλειστικά με κοντινές μπαλιές. Δεν έχει τέτοια κολλήματα. Αν βρει παίκτη που μπορεί να βγάλει τη μακρινή μπαλιά, θα τον χρησιμοποιήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Του αρέσει το παιχνίδι υπομονής και η σταθερότητα στην άμυνα. Αυτό είναι το σημαντικότερο".

Πώς τα πάει με περίεργους χαρακτήρες; Γιατί στην ΑΕΚ υπάρχουν εκρηκτικές προσωπικότητες, όπως ο Βράνιες με τον Λιβάγια...

"Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε πολλούς ισχυρούς χαρακτήρες και ο άνθρωπος τα πήγε μια χαρά. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, παρότι εκεί υπήρχαν κλίκες. Και τους ξένους τους είχε προσαρμόσει. Δεν είχαν ποτέ πειθαρχικά παραπτώματα οι ομάδες του. Και όταν λέμε καμία, εννοούμε καμία, ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Ολλανδία. Οπότε πιστεύω, ότι δεν θα έχει πρόβλημα στην ΑΕΚ, θα τους κουμαντάρει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι ως χαρακτήρας ο Σλούτσκι είναι πολύ ευχάριστος. Δεν θα βγει για βότκες με τους παίκτες, αλλά είναι χαλαρός και χαβαλές. Γι'αυτό τα πηγαίνει καλά με ισχυρούς χαρακτήρες. Χρησιμοποιεί πολύ το Instagram, ανεβάζει βίντεο και αποφορτίζει τους ποδοσφαιριστές του".

Με τους προέδρους των ομάδων πως τα πηγαίνει;

"Δεν είχε ποτέ προβλήματα με παράγοντες. Είναι πολύ ήρεμος, ήσυχος, έλεγε αυτά που έπρεπε, πρόσεχε. Ήταν μετρημένος σε όλα του. Είναι πολύ κοντά στον Αμπράμοβιτς. Δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει την ΑΕΚ αυτή η γνωριμία και στο μεταγραφικό κομμάτι, όταν έρθει η ώρα. Μπορεί να φέρει κάποιον δανεικό από Τσέλσι. Από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει φύγει ως φίλος, στη Ρωσία έχει μεγάλο σεβασμό, οπότε θα βοηθήσει στις μεταγραφές με τις διασυνδέσεις που έχει. Είναι μία πολύ καλή περίπτωση. Είναι πολύ καλή και η χρονική συγκυρία για τον ίδιο και την ΑΕΚ".

Ποια είναι η πρώτη εντύπωση που πιστεύεις ότι θα προκαλέσει στους οπαδούς;

"Θα τον δείτε πώς συμπεριφέρεται στον πάγκο. Είναι σαν να πεθαίνει από το άγχος. Όταν τελειώνει το ματς είναι ο πιο χαλαρός τύπος. Υπάρχει και ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter, το οποίο το έφτιαξαν όταν ήταν στην Ολλανδία. Θα τον δείτε στον πάγκο να πηγαίνει μπρος-πίσω και να τον κυριεύει το στρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ταράζει τα νερά στην ΑΕΚ ο Ίβιτς - "Τρελή" κίνηση από το πουθενά - Θέλει πρώην Ολυμπιακού και ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags