Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Απερίγραπτος Νούνες - Τα... έσπασε ο Δώνης στα αποδυτήρια
| 2019-12-09 10:34:00

Τρελά πράγματα με Φάουστο στον ΠΑΟ - Απερίγραπτος Νούνες - Τα... έσπασε ο Δώνης στα αποδυτήρια!

του Νίκου Στεργίου
Τρελά πράγματα με Φάουστο στον ΠΑΟ - Απερίγραπτος Νούνες - Τα... έσπασε ο Δώνης στα αποδυτήρια!

Ποιος είναι άφαντος και ποιος αδικήθηκε; Τι συνέβη στο Βόλο;

Παναθηναϊκός: Πολλά τα ερωτηματικά, ακόμη μεγαλύτερος ο εκνευρισμός στον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή ισοπαλία στο Βόλο. Ερωτηματικά που προέκυψαν, κυρίως, από τη διαχείριση του Γιώργου Δώνη. Τόσο σε επίπεδο επιλογών αποστολής όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το "τριφύλλι" ταξίδεψε στη Μαγνησία χωρίς αμυντικό χαφ. Τιμωρημένος ο Δημήτρης Κουρμπέλης, νοκ-άουτ τέθηκε ο πιτσιρικάς Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και όμως ο Έλληνας προπονητής επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα το μοναδικό αμυντικό χαφ που υπάρχει στο ρόστερ, τον Φάουστο Τιένθα.

Άδικο εδώ δεν μπορεί φυσικά να του δώσει κανείς, αφού ο Ισπανός είναι... συμβολική παρουσία στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ωστόσο αν δεν υπολογίζεται ακόμη και όταν δεν υπάρχει κανείς άλλος, τότε προφανώς γεννώνται ερωτηματικά γιατί ο Γιώργος Δώνης συναίνεσε στο να αποκτηθεί τον Σεπτέμβριο (δεν συζητάμε από εδώ και πέρα, είναι προφανές μετά και την τελευταία απόφαση του προπονητή του Παναθηναϊκού πως ο Ισπανός είναι εκτός πλάνων).

Το δεύτερο είχε να κάνει με τον σχηματισμό στο πρώτο μέρος. Αδόκιμο τελείως το 4-3-3 που επιλέχθηκε, προφανώς εξ ανάγκης βάσει και των απουσιών (και των επιλογών). Εσφαλμένη για ακόμη μια φορά η επιμονή στη χρησιμοποίηση του παντελώς απογοητευτικού παρά τις συνεχείς ευκαιρίες σε διαφορετικούς ρόλους και θέσεις του Δημήτρη Κολοβού.

Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο, με την αλλαγή προσώπων και διάταξης από τον προπονητή, με το πλέον παράδοξο να συνίσταται στο ότι μεγάλο μερίδιο σε αυτήν τη βελτίωση έπαιξε η είσοδος του Ζοάο Νούνες!

Ο ξεχασμένος Πορτογάλος για δεύτερο σερί ματς ήρθε από τον πάγκο, για δεύτερο σερί ματς έπαιξε σε θέση που δεν είναι η κανονική του (αμυντικός μέσος) και έδειξε πως μάλλον αδικείται από την πρώτη εικόνα του, εκείνο το τραγικό λάθος που έκανε στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Και εδώ λοιπόν, δεδομένων των ελάχιστων λύσεων που έχει ειδικά στο κέντρο η ομάδα τίθεται θέμα διαχείρισης, όχι μόνο στο χθεσινό ματς, αλλά συνολικά ως τώρα στη σεζόν.

Ως προς τον εκνευρισμό. Ο Γιώργος Δώνης δεν τον έκρυψε ούτε στο δημόσιο λόγο του, ούτε προς τους παίκτες του στα αποδυτήρια. Τόσο στο ημίχρονο, όπου δεν μπορούσε  να πιστέψει πως ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα ο Παναθηναϊκός να είχε "καθαρίσει" ήταν ισόπαλο, όσο και στο τέλος του, μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν στο τέλος οι Πράσινοι και κυρίως την ασφυκτική πίεση που άσκησαν στα καρέ των νεοφώτιστων.

Δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που ο Έλληνας τεχνικός δεν κρύβει τον εκνευρισμό του στους παίκτες του. Μάλιστα, αρκετοί συνέκριναν το μέγεθος και την ένταση του χθεσινού με αντίστοιχες περιπτώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Και είναι προφανώς ενδεικτικό και της πίεσης που νιώθει και ο κόουτς, ο οποίος αδυνατεί να σταθεροποιήσει την ομάδα του, η οποία ολοκλήρωσε με απογοητευτικές επιδόσεις το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και τον ίδιο, αυτονόητα, να έχει σημαντικές ευθύνες για την εικόνα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σούπερ νέα στον ΠΑΟ - Πανηγυρίζει ο Αλαφούζος - "Μπαίνουν" τρελά λεφτά - Απίστευτο... δώρο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags