Facebook Pixel Τεράστιο ρίσκο στον ΠΑΟΚ - Σαρωτικές αλλαγές στη μέση του πρωταθλήματος
| 2019-12-09 15:29:00

Μεγάλο ρίσκο στον ΠΑΟΚ - Σαρωτικές αλλαγές στη μέση του πρωταθλήματος - "Τελειώνει" η... μισή ομάδα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Μεγάλο ρίσκο στον ΠΑΟΚ - Σαρωτικές αλλαγές στη μέση του πρωταθλήματος - "Τελειώνει" η... μισή ομάδα!

Αποκάλυψη-φωτιά Μπράνκο. Ποιοι φεύγουν. Πρόβλημα με μεταγραφές!

"Όπως καλά ξέρετε το ρόστερ της ομάδας δομήθηκε το καλοκαίρι όταν πιστεύαμε ότι ομάδα θα είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έτσι το ρόστερ είναι κάπως διευρυμένο. Θα υπάρχουν προσαρμογές χωρίς όμως να μειώσουμε τη δυναμική και την ποιότητα της ομάδας".

Αυτή ήταν η δήλωση του Μάριο Μπράνκο αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη μεταγραφική δραστηριότητα των πρωταθλητών τον Ιανουάριο.

Σαφέστερος, παρότι όχι συγκεκριμένος, ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να γίνει. Με τον όρο "προσαρμογές" ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη μείωση του αριθμού των παικτών στο "ασπρόμαυρο" ρόστερ. Άλλωστε, ήδη το δυναμικό είναι πλεονάζον για τις δύο εντός των συνόρων διοργανώσεις. Και φαίνεται άλλωστε ποιοι... πλεονάζουν από τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα.

Οι Μίροσλαβ Στοχ, Λάζαρος Λάμπρου και Ενέα Μιχάι, οι οποίοι είναι σχεδόν μόνιμα εκτός πλάνων του Πορτογάλου, αναμένεται να αποχωρήσουν τον Ιανουάριο από την Τούμπα. Μένει να ξεκαθαρίσει και το πλαίσιο της συνεργασίας με τον Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τον σοβαρό του τραυματισμό στον αχίλλειο και κοστίζει πάρα πολλά στον Δικέφαλο. Κινήσεις που προφανώς είναι οι… εύκολες και οι απολύτως προβλεπόμενες. Τα δύσκολα όμως συνίστανται στην πιθανότητα πωλήσεων.

Εχει ξεκαθαριστεί πως αυτές είναι αναγκαιότητα για τον Δικέφαλο λόγω της ασφυκτικής πλέον κατάστασης με το Financial Fair Play. Οι πρόσφατες άλλωστε δηλώσεις και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, με τις οποίες ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ρεαλιστικό ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο ακριβώς εξαιτίας αυτών των οικονομικών προβλημάτων, ανέδειξαν τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Για πωλήσεις λοιπόν το πλαίσιο είναι συγκεκριμένο: Οι Δημήτρης Γιαννούλης και Δημήτρης Λημνιός βρίσκονται εδώ και καιρό στη μαρκίζα και θα παραχωρηθούν αν προκύψει δελεαστική πρόταση, ανεξαρτήτως των επαναλαμβανόμενων διαρροών πως δεν πρόκειται να παραχωρηθούν.

Στην Τούμπα δεν θα έλεγαν "όχι" σε πρόταση για τον Άντερσον Εσίτι, ο οποίος δεν έχει ανταποκριθεί στις προδοκίες, έχοντας χάσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή, ενώ φυσικά, πάντα στο τραπέζι είναι και η προοπτική συζήτησης για παίκτες όπως ο Δημήτρης Πέλκας, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Τσούμπα Άκπομ, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει το παραμικρό στον ορίζοντα.

Το βασικό ερωτηματικό έχει να κάνει με το τι και πώς θα πράξει ο Δικεφάλος σε περίπτωση που όντως προκύψει πώληση βασικού και πώς θα κινηθεί για την αναπλήρωση του κενού, πάντα δεδομένου του περιοριστικού πλαισίου που έχει δημιουργηθεί με το Financial Fair Play. Και αυτό ήταν το μόνο στο οποίο ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής δεν ήταν σαφής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελές "μπηχτές" Καρπετόπουλου για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη - "Περίεργο ματς, δεν υπήρχε πιθανότητα να..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags