Facebook Pixel Mπάχαλο με αυτόν που "παίρνει" ο ΠΑΟΚ - "Επιστροφή" Μακ και "εμπλοκή" Μίχελ!
| 2019-12-11 13:51:00

Τρελό μπάχαλο με αυτόν που "παίρνει" ο ΠΑΟΚ - "Επιστροφή" Μακ και "εμπλοκή" Μίχελ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Τρελό μπάχαλο με αυτόν που "παίρνει" ο ΠΑΟΚ - "Επιστροφή" Μακ και "εμπλοκή" Μίχελ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι ταλεντάρα, παίζουν χοντρά λεφτά. Όλο το αδιανόητο παρασκήνιο.

ΠΑΟΚ: Ρόμπερτ Μπόζενικ. 20χρονος επιθετικός, το νέο μεγάλο όνομα του σλοβάκικου ποδοσφαίρου. Τις τελευταίες μέρες διακινούνται διάφορα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Δικεφάλου. Σε μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τι ισχύει και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Ζίλινα πριν 2,5 χρόνια υπογράφοντας συμβόλαιο ως το 2022. Απαράβατος όρος, να μην εκπροσωπηθεί από ατζέντη μέχρις ώτου πάρει μεταγραφή. Δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν η Τζένοα ήταν η μόνη που κατέθεσε πρόταση, αφού ο ίδιος δεν ήθελε να μετακομίσει στην Ιταλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως... θρίλερ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στα προκριματικά του Euro με την εθνική Σλοβακίας (πρώτος της σκόρερ), προκάλεσαν τεράστιο ενδιαφέρον. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εμφανίστηκε, με τον περίφημο Σλοβάκο ατζέντη Κάρελ Κσόντο ("ελέγχει" σχεδόν όλη την αγορά της Σλοβακίας και της Τσεχίας) να μεσολαβεί για λογαριασμό των δύο συλλόγων προκειμένου να τελειώσει τη μεταγραφή. Μεταγραφή που όλες οι πλευρές ήθελαν, αφού ο αποκλεισμός της Σλοβακίας από τα τελικά του Euro έκανε τον παίκτη να θέλει -και η Ζίλινα να δέχεται- να φύγει άμεσα, τον Ιανουάριο, από την πατρίδα του.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συναντήθηκαν πριν 10 μέρες και πρακτικά έδωσαν τα χέρια. Την περασμένη Κυριακή όμως, μια μέρα πριν την αποστολή επίσημης πρότασης εκ μέρους του ρωσικού συλλόγου που θα επικύρωνε και το deal, ο Ρόμπερτ Μπόζενικ ενημέρωσε τη Ζίλινα πως πλέον εκπροσωπείται από τον Μάρτιν Πετράς, παλαίμαχο διεθνή Σλοβάκο ποδοσφαιριστή και εδώ και κάποια χρόνια ατζέντη.

Κίνηση που εξόργισε τη διοίκηση της Ζίλινα, η οποία έστειλε σε υποχρεωτική άδεια τον παίκτη, δημοσιοποιώντας τα πάντα, αφού θεώρησε πως η κίνηση του ποδοσφαιριστή ήταν σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχαν συμφωνηθεί. Από την πλευρά των νέων εκπροσώπων του νεαρού άσου, δημοσίως ξεκαθαρίστηκε πως δεν είχαν θέμα να συζητήσουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επ’ ουδενί όμως δεν αναγνώριζαν την συμφωνία που είχε προηγηθεί, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες.

Πώς "κολλάει" ο ΠΑΟΚ; Ο Μάρτιν Πετράς και η εταιρεία στην οποία εργάζεται είναι ο πρώην ατζέντης του Ρόμπερτ Μακ, του αλλοτινού επιθετικού του Δικέφαλου, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Ζενίτ και με τον οποίο οι "ασπρόμαυροι" -και ειδικά ο Λούμπος Μίχελ- διατηρεί εξαιρετική σχέση. Τώρα, αν γίνεται να αξιοποιηθεί, είναι ακόμη άγνωστο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χρήματα που αξιώνει η Ζίλινα για την παραχώρηση του παίκτη. Το καλοκαίρι, η πρόταση της Τζένοα είχε φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ και στη Σλοβακία έλεγαν πως η (προφορική) συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ ξεπερνούσε τα 6 εκατ. ευρώ, με τη Ζίλινα να διατηρεί μάλιστα ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

Ποσά που προφανώς με την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με το Financial Fair Play είναι απαγορευτικά για τον ΠΑΟΚ, πόσο  μάλλον όταν αφενός άλλες ομάδες φαίνεται πως έχουν προχωρήσει αρκετά, αλλά και η διένεξη μεταξύ Ζίλινα και παίκτη δείχνει αρκετά σοβαρή για να θεωρήσει κανείς πως οι αξιώσεις του σλοβακικού συλλόγου θα μειωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο σενάριο για Κάναντι και κορυφαία ελληνική ομάδα - Ποιος Ατρόμητος και ποια ΑΕΚ; Λέτε;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags